Inlägg från: Anonym (män befäster könsrollerna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (män befäster könsrollerna)

    Nätdejting befäster våra könsroller

    Den enda könsnormen jag känner på nätet är att män är som flugor som inte tar ett nej och inte anstränger sig det minsta för att verka intressanta varken i sina kontaktförsök eller presentationer. Har väldigt ofta trissta eller gamla bilder också.

    Varför kvinnor inte tar kontakt som jag ser det kan i vissa fall vara att kvinnor förväntar sig att bli uppvaktade och tänder på den grejen men i de flesta fall är de nog bara inte tillräckligt intresserade, om alls. Men detta förstår inte män. De stalkar och fortsätter och blir otrevliga och hotfulla om en kvinna ignorerar deras mail eller inte besöker deras sida. Som kvinna har jag hundratals mail att svara på från män som inte intresserar mig det minsta och skulle inte ens hinna svara på alla. Jag vill ta det lugnt och avvakta tills jag ser nån sån där man som väcker mitt sug och då slår jag till och tar nästan alltid initiativ. Vill man tillräckligt så handlar man. Men istället orkat jag knappt logga in eller har bild föra tt jag blir så bombarderad av kränkta otrevliga idiotmän som förstör så otroligt mycket med sin desperation och oförmåga att presentera sig själv på ett tilltalande sätt.

    Att bli ignorerad är lika med ointresse. Hur tydligt kan det bli?!

  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Anonym (Parkering) skrev 2019-07-17 09:08:49 följande:
    Självklart. Men kvinnor förväntar sig att mannen tar första steget. Gör han inte nåt så är han inte intresserad.
    Exakt så är det. Män tar ALLTID kontakt om något kittlar deras fantasi.
    Men sen kan ju en kvinna ta chansen i alla fall med någon snygging, vad fan har man att förlora förutom ett ickesvar? Det finns alltid män som är övertalningsbara om deras eget första val kanske inte var tillgängligt eller om de bara är kåta. 

    Det omvända är ytterst osannolikt. Är en kvinna inte intresserad så lär hon inte bli heller.
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Anonym (Parkering) skrev 2019-07-17 11:09:09 följande:
    Kan det vara så att en kvinna är för blyg? Eller att hon tycker det är mannens uppgift att uppvakta henne?
    Nej sällan skulle jag säga. Men många kvinnor blir inte tända eller intresserade om hon inte mannen uppvaktar och driver. De flesta är nog så faktiskt. De vill bli förförda, bekräftade och känna det där riktiga fokuserade intresset från mannen.
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Fjäril kär skrev 2019-07-17 10:49:45 följande:
    Vet inte vad du fått för bild av mig men jag brukar alltid säga att den som är intresserad tar första kontakten oavsett kön. Jag själv ogillar starkt alla typer av spel vid dejting och därför gillar jag raka puckar. Vilket gör att jag också pushar män till att ta kontakt och skita i vad som "anses rätt". Är han intresserad får han så lov att visa det också om något ska hända. Det handlar alltså inte om könet och vem som "ska" vara först. Det handlar om att ta egna initiativ till kontakt.

    Är jag intresserad så gör jag något åt det. Svårare än så är det inte.
    Hur exakt pushar du män att ta kontakt? Du skriver samtidigt att du gärna själv agerar om du är intresserad? Lite motsatser där om jag tolkar det rätt?
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Smecker skrev 2019-07-17 11:46:41 följande:
    Rätt ofta om de är intresserade.

    Vilket såklart är tråkigt, och en fullständig nyhet, för de ointressanta männen.
    För min del är det sällan jag hinner ta kontakt först, hinner inte ens fundera över om jag skulle vilja ha kontakt, däri ligger problemet för många kvinnor varför de lessnar och loggar ur. Det finns inget utrymme för betänketid innan tjajet och ohyfset börjar fylla inboxen. Men de där riktigt attraktiva killarna finns en och annan ibland en kort tid) de tjatar aldrig eller tar kontakt. De bara lutar sig tillbaks på sin tron och inväntar dessa kvinnor som de flesta män förgäves vill ha. 

    Har fått min beskärda del av totalignorans av några stycken, inte helt oväntat, varför skulle de välja mig när hela världen står för deras fötter? Men det ger en liten kick att utmana sig själv, man kan ju få napp:) Har fått en del riktigt fina konversationer på det sättet och även en stor kärlek, som slog hål på alla mina fördomar angående vackra mäns utbud.
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 12:40:48 följande:
    Njae det osar rätt mycket fördomar här kan jag känna, en unken syn som sagt.

    Jag ser inte riktigt problemet, folk har allehanda konstiga mailadresser idag, vem bryr sig om mailadressen när man ska liksom anställa någon, det är andra preferenser som man fokuserar då. 
    Nicket har stor betydelse och säger väldigt mycket om personen det måste du väl förstå? Att de osar fördomar är ju knappast annorlunda i detta sammanhang än i övriga samhället. Människor är dömande, fördomsfulla och har stora krav på det mesta i tillvaron.

    Kvinnor bryr sig mycket om sånt. Bara köpa fakta.

    Lite exempel på hur det kan låta: Män har ofta sina egna namn i nicket och födelseåret:  RockAnders68, Hans_Erik83, persson61,

    eller så ska de vara lite mer coola där intressen är vad de vill bli identifierade med; Musiknörden1, MrFit, Skogen_kallar, Violinisten, Klättraren, Snygg_Ulrik, Kyssguden, Sexatlethen, Triathon4 osv,

    också de lite neutrala männen: Micke, Harpan, Gullivan, Hassemannen,  Nattugglan, Brassen, Roffe888, pojkmannen871

    Vilka skulle du skriva först till tro?


  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 13:39:04 följande:
    Håller inte med, det är mest din bild av det.
    Nej det är din bild...endast!
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 15:30:19 följande:
    Att jag är ute och cyklar, för att ni är två som tycker så och om det nu ens är två olika...hahahahahah.
    Alla kanske är samma person i hela tråden;)){#emotions_dlg.djavulsk}
  • Anonym (män befäster könsrollerna)
    Smecker skrev 2019-07-17 22:22:16 följande:
    Det var fortfarande inte svar på min fråga:

    Och hur blir dessa kvinnor påverkade av bortskämdheten med inviter, om de nu inte blir bortskämda som personer?
    Den här frågan är kanske bättre att ställa till en kvinna som både är bortskämd med inviter, väldigt bekväm, men inte särskilt bortskämd som person.. Däremot påverkas jag på olika sätt av att bli bombarderad av inviter från män och blivit så, så länge jag kan minnas. 
    Det finns absolut en charm i att veta att män uppfattar en attraktiv och begärlig så länge man känner sig "unik" och inte blir selekterad in i en desperat, urskillningslös randomisering, som inte är det minsta bekräftande på någon kvinna. Men att endast vara begärlig som kropp, ett hål i brist på annat, vara en plats att runka i, utan minsta intresse för mig som person är bara tragiskt" 

    Jämförelsevis är jag också något av en myggmagnet! Så fort jag närmar mig en skogsdunge blir jag attackerad från alla håll!!! Så otroligt jävla bortskämd med uppmärksamhet från dessa blodsugare som lämnar mig med bölder och svårläkta sår, så numera har jag har blivit väldigt bekväm iklädd helkroppsoverall, insmetad i MYGGA, huvtröja och gummistövlar.

    Man lär sig nödvändiga tekniker för att undkomma odjuren utan att det har minsta påverkan på min person annat än att jag viftar bort dem och blir mäkta irriterad.
Svar på tråden Nätdejting befäster våra könsroller