• Ignoramus

    Nätdejting befäster våra könsroller

    ?Tjejer, sluta vara så bortskämda och initiativlösa, det är inte särskilt attraktivt.

    Ta tag i saken i stället och visa lite initiativ. Och killar, sluta skrämma bort tjejerna och tjata hål i huvudet på dem. Ta det lite lugnt, ha tålamod.?

    Tips till debattören: sluta vara så dum i huvudet. Tjejer är inte bortskämda och initiativlösa (och förövrigt verkar det ju vara extremt attraktivt eftersom män mosar ner mail i inkorgarna dagarna i ända.) Vad som däremot inte är attraktivt är att spamma folks inkorgar, men ändå omnämns inte det. Små nyanser i språket som påminner oss om att kvinnor alltid måste vara attraktiva i alla lägen, till och med när de blir överösta med mail de inte vill ha och aldrig har bett om (men som debattören vänder till något att bli glad och smickrad över)

    En heterosexuell vän är singel och häromveckan satt jag och kollade igenom nån dejtingapp tillsammans med henne för att hitta potentiella matchningar. H e r r e g u d vilket uppvaknande det var. Vi satt och tittade igenom alla mäns profiler inom typ 20 mils radie, och jag blev tamigfan chockad (full disclosure: nu kollade jag av förklarliga skäl bara igenom männens profiler och vet alltså inte hur det är ställt med kvinnornas).

    Presentationen är alltså ditt relationscv (eller personliga brev), där du har all tid i världen på dig att lägga fram dig själv och din personlighet i bästa tänkbara ljus. Du kan fila bort alla skavanker och sprickor till senare; vrid och vänd på dig själv till dess att du är helt säker på att det är den bästa versionen av dig själv som visas upp. Ta god tid på dig, det är ingen brådska! Seriöst, presentationen och bilden är *allt* du har att jobba med! De har en enda uppgift: att väcka ett intresse!

    Nä, där satt vi och bläddrade igenom presentation efter presentation av TOTALT intetsägande pladder. Jasså du gillar att titta på serier, du unika snöflinga. Det gör jag med, vi måste vara skapta för varandra!! Och en annan tjomme rabblade upp ?föddes i Jönköping, flyttade till Örebro i mellanstadiet, pluggade sen i Uppsala i några år, och nu bor jag i Linköping?. JAHA?! Är det här verkligen det mest intressanta du kan gräva fram om dig själv?? Förståååååår du hur tråkig du framstår som?! Seriöst, av kanske 50 män så var det ingen som stack ut överhuvudtaget (jo kanske ovanstående flyttgubbe, i sin meningslöshet). Jag räknade till ett halvfyndigt användarnamn, men den presentationen var också så trist och humorlös att användarnamnet mer kändes som ett stavfel.

  • Ignoramus

    Mja, jag vet inte hur väl det där stämmer. Men ok, ska man generalisera så har du säkert rätt (på uteställen). På nätet däremot? Nooooope nope nope nope!


    Anonym (Parkering) skrev 2019-07-17 09:08:49 följande:

    Självklart. Men kvinnor förväntar sig att mannen tar första steget. Gör han inte nåt så är han inte intresserad.


  • Ignoramus

    Hon skrev ju just varför, att det inte är lämpligt av en eller annan anledning. Har ingenting med blyghet eller manliga uppgifter att göra.


    Anonym (Parkering) skrev 2019-07-17 11:09:09 följande:

    Kan det vara så att en kvinna är för blyg? Eller att hon tycker det är mannens uppgift att uppvakta henne?


  • Ignoramus

    Jo, väldigt ofta. Vi har nog bara olika definitioner av ordet ?initiativ?


    Anonym (Parkering) skrev 2019-07-17 10:43:06 följande:

    Inte alltid Drutten.

    Rätt sällan skulle jag påstå.


  • Ignoramus

    HAHA ja, eller hur? Ännu ett kallt uppvaknande att det inte är kvinnornas fel! Usch, snart är hela den varma, sköna kokongen som de har vuxit upp i borta.


    Smecker skrev 2019-07-17 11:46:41 följande:

    Rätt ofta om de är intresserade.

    Vilket såklart är tråkigt, och en fullständig nyhet, för de ointressanta männen.


  • Ignoramus

    Nej, tror snarare tvärtom. Att de blir än mer desperata och lägger i en allt högre växel.


    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 12:00:51 följande:

    Fast på något sätt bär det ändå frukt för männen, får de inte gehör borde det väl snarare dö ut? Det verkar ju inte göra det, snarare öka upplever jag det som.


  • Ignoramus

    De verkar ju dock inte bära frukt eftersom de fortfarande var kvar på sidan/aka valda sist på idrotten/garanterat sitter och gnäller över att tjejer inte skriver till dem.

    Haha eller så är det lika illa att heta supardanne1997 på en dejtingsida som det är att söka jobb med avsändaren supardanne1997@hotmail.com.

    Jag säger inte att man behöver ha ett briljant användarnamn, men har du ett oseriöst kommer det ligga dig i fatet.

    Och nä, jag har ingenting att göra på de där sidorna... men inte för att jag dissar folks presentationer och användarnamn, utan för att jag har varit i ett förhållande sedan tideräkningens början.


    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 12:04:51 följande:

    Fast du verkar ju ha en väldigt dålig och skev manssyn, tror du inte det påverkar vad du tycker om dessa presentationer från gruppen män. Om det inte bar frukt borde väl dessa urusla presentationer inte leva vidare.

    Kan då känna att klagar man redan på användarnamnet så har man knappast på ett sådan sajt att göra liksom.


  • Ignoramus

    Problemet är väl just det, att de inte ser problemet. Att de inte förstår hur TOTALT intetsägande deras presentationer är.

    Och så börjar de skylla på alla möjliga grejer, mestadels att det är tjejernas (eller bögarnas) fel.


    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 12:40:48 följande:

    Njae det osar rätt mycket fördomar här kan jag känna, en unken syn som sagt.

    Jag ser inte riktigt problemet, folk har allehanda konstiga mailadresser idag, vem bryr sig om mailadressen när man ska liksom anställa någon, det är andra preferenser som man fokuserar då. 


  • Ignoramus

    Haha! Håll dig till sakfrågan tack.

    I ena stunden går det uruselt för männen på datingsidorna - de får aldrig några svar, det går för många män på varje kvinna och det är omöjligt att få någon kontakt överhuvudtaget hur rolig och snäll man än är.

    Och i nästa är det ?allt går jättebra, tackar som frågar!?


    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 13:43:34 följande:

    Klart våra liv osv formar också vad vi kallar oss men en annan skribent har en väldig dålig manssyn och det tror jag färgar dennes bild till att bara se och läsa in det negativa.

    Men eftersom män ändå envist fortsätter ha dessa nick så ger det ändå utdelning, annars borde det dö ut med tiden så jag håller inte med dig här.


  • Ignoramus

    Förmodligen för att understryka att det är fler än jag som tycker att du är ute och cyklar med din världsbild.

    Jag vågar ju för övrigt alltid använda min (förvisso anonyma) pseudonym, varför gör inte du det?


    Anonym (Veiron) skrev 2019-07-17 15:05:21 följande:

    det tror jag inte hörrudu, dessutom...varför svarar du på ett inlägg ställt till en annan skribent, dubbla inlogg?


  • Ignoramus

    Problemet för tjejer är väl snarare att de inte hittar tillräckligt seriösa killar, oavsett vem som tar första kontakten. Problemet är inte att de inte hittar någon att skriva med, alltså är initiativbalansen på en helt lagom nivå.

    Och även om den inte hade varit det så är det ju bara att se till naturen. Vad är mest effektivast/troligast, att hunden själv ska inse att ?bäst jag slutar ta emot all körv som ägarna stoppar i mig under bordet, det är inte bra för mig att vara tjock?, eller att ägarna slutar mata hunden med korv?

    Vill männen att kvinnor ska ta mer initiativ, så får de se till att inte vara så jävla tillgängliga hela tiden.

    Den med körven bär hela ansvaret för situationen, helt enkelt! Och är den enda som kan ändra den.


    KlantSmurfen skrev 2019-07-17 16:43:22 följande:

    Många tjejer blir väldigt bortskämda och initiativlösa på dejtingsidor eftersom killarna skapar inflation med inviter, att anse att någon är dum i huvudet bara för att han konstaterat detta är inte så attraktivt det heller. Att vissa tjejer inte får någon uppmärksamhet öht är inte relevant.


  • Ignoramus

    Fast det är ju som sagt fullt naturligt och enbart killarnas fel isf. Ingenting som tjejerna kan ändra på.


    KlantSmurfen skrev 2019-07-17 19:12:36 följande:

    "Den med körven bär hela ansvaret för situationen, helt enkelt! Och är den enda som kan ändra den"

    Det förändrar inte att många tjejer blir väldigt bortskämda och bekväma.


  • Ignoramus

    Så påpassligt att skita fullständigt i det när du har fel ;)

    Jag skiter inte i vems fel det är, och därför kallar jag insändare som antyder att kvinnorna måste ändra på sig för dumma huvudet.


    KlantSmurfen skrev 2019-07-17 20:32:04 följande:

    Jag skiter fullständigt i vems fel det är. Det är bara så det är.


  • Ignoramus

    Nä det förvånar mig inte speciellt mycket att det är så illa ställt med kvinnor också. Och ja, jag har nog orealistiska förväntningar. Internet för mig har varit så synonymt med intressanta, stimulerande och mycket roliga konversationer som varade i timtal, där man kände varandra utan och innan och varenda mening var fyndig. Jag har väl haft tur som helt enkelt råkat snubbla över det absoluta toppskiktet gång på gång. Det känns väldigt sorgligt att chansen att skapa en sån relation, där båda håller varandra på tårna i åratal, idag är minimal.


    Anonym (Gillar kvinnor) skrev 2019-07-18 08:18:34 följande:

    Håller med dig om det där att väcka intresse. Förståååår att du tycker att vi tjommar är astråkiga. Men då har du inte sett de passiva tjejernas presentationer... suck.

    Ditt inlägg bekräftar ju Aftonbladets artikel om schablon-könsrollerna. Och jag som dejtat har ju kollat motsvarande tjejers presentationer och jag kunde skrivit din text ovan. Varför klagar du? Det visar väl delvis också på att flertalet av oss är typiska för vårt kön, ålder och samhällsnorm? Du har nån slags förväntan om att vi alla ska kunna vara unika snöflingor? Jag tror du blivit orealistiskt lurad av individualismen (Sarter, Kierkegaard, Sokrates). Det är mycket svårt att vara unik i den stora gruppen mainstream.

    När jag dejtade var jag mycket alert på kvinnors alla konstigheter som jag ville undvika - naivitet (som din?), onödig oro och frigiditet (jättevanligt), missbruk av arbete, lådvin, shopping och i/tittande (liks vanligt) samt trötthet/passivitet (tyvärr vanligt, ofta kopplat till övervikt).

    Om du visste hur många tråkiga kvinnor det finns och hur lite ansvar de tar för att utveckla sig... nyfikna intellektuella var det ont om och vi killar som är det vill de dejta och bli uppvaktade av men sedan orkar de faktiskt inte hålla takten..

    Nu är jag uppfostrad familjepappa och får min glädje och energi från kärlek i familj och vänner. Men jag hade nog i ett alternativt universum levt själv med vänner och tjejkompisar med vissa fördelar. Men jag hade allt velat ha barn, hur det nu hade kunnat fungera? Jag tror kanske vi skulle ha femårsrelationer där man kan säga upp relationen när den andra parten geggar ner sig.

    Fullt beredd på att den dominerande flocken här på forat med kränkta kvinnor som tycker alla män är skit och att inga krav någonsin får ställas på härliga felfria kvinnor nu kommer att skrika ner mig i kommentarsfältet...


Svar på tråden Nätdejting befäster våra könsroller