• Fjäril kär

    Förväntningarna

    Du kan inte förvänta dig mer än basic nödvändigheter. Resten Är upp till henne själv och viljan att faktiskt vara sambo med familj.

    Dvs ni äter middag ihop, gör nån utflykt, tvättar barnets kläder, ser till att barnet följer samma regler som du har. Det är basic.

  • Fjäril kär
    dothaHassel skrev 2019-07-07 21:31:13 följande:

    Tack för att ni svarar :)

    Vi har inte flyttat ihop. Vi är båda med på att saker tar tid, sedan är det lite extra känsligt med tanke på min dotter såklart, vilket helt är upp till mig i det här fallet. Jag reflekterar väääldigt mycket på vad som är rätt och fel, både i förhållande till min dotter och till min nya. Det jobbigaste är nog att som en nykomling i en bonusfamilj har man i princip ingenting att säga till om. Dessutom måste man förhålla sig till ett ex.

    Vi har pratat. Mest på mitt initiativ för att hon inte tar upp saker som besvärar henne. Det är något som skiljer oss åt.

    Jag som person vill ta upp saker hela tiden, det pga. att jag blir väldigt stressad av att ha saker hängandes över mig.

    Hur som helst är det mycket nu.. Men jag ska nog ta ett steg tillbaka. Har läst en och en halv bok i ämnet för att få rätsida på saker och lite mer kött på benen.

    En annan sak är att det vore kul att höra vad ni andra har för erfarenheter i era bonusfamiljer. Hur var det när ni träffade nya och hur gick det sen?


    Eftersom ni inte bor ihop än har hon alltså rätt att leva sitt liv exakt hur hon vill. Då har hon rätt att gå ut på krogen sex dagar i veckan om hon vill på din barnvecka. Hon kan välja tjejmiddag före utflykt med dig och dottern på en lördag. Det är hennes rättighet så länge ni inte bor tillsammans.

    Att ni har ett förhållande har än så länge ingen betydelse vad gäller skyldighet/förväntningar på hennes förhållande till din dotter, det kommer först när ni bor under samma tak.

    Dock borde det ligga i hennes intresse att engagera sig i ert gemensamma liv om ett samboskap ska fungera.

    Jag har barn och har bara träffat män med egna barn och jag har varit noga med att vi har samma syn på barnuppfostran och ansvar. Jag ville ha en engagerad pappa som tar ansvar för alla barn i hushållet oavsett vems eftersom det är något som gäller mig också. Och det har funkat.
Svar på tråden Förväntningarna