• Brumma

    Förväntningarna

    Det finns egentligen inget "facit" - en bonus/styvförälder kan vara precis så engagerad som man vill. Man kan ha en "föräldraroll", vara en extra vuxen, "plocka russinen ur kakan" osv. Sålänge man är ÖVERENS om vilken roll den "nya" ska ta/få spelar det mindre roll.

    Vad man däremot kan (bör) begära är att den nya behandlar barnet väl.

    Det du behöver fundera över, och diskutera med din parter, är hur DU anser att din nya skall engagera sig, samt hur din partners tankar gällande detta går.

    Jag blev själv "bonusmamma" för en liten tjej, innan jag själv hade barn. Min roll blev en "föräldraroll", men det var ju något som växte fram under lång tid. Men jag hade inte kunnat ha en relation med en man med ett litet barn utan att få komma "in i familjen" till 100%, och min (numera) man hade inte kunnat ha en relation med en kvinna som inte ville "vara familj".

    Men jag har vänner där den nya inte "engagerat sig" i vardagslivet utan plockat ut godbitarna - det har funkat utmärkt det också, eftersom parterna varit överens.

    Hade jag idag separerat från min man hade jag haft "krav" på en eventuell ny partner. Sedan hade partnern fått bestämma om han hade samma tankar. Annars hade jag avslutat relationen, eller eventuellt varit särbos utan att blanda in barnen alls.

    För du kan inte kräva ngt från en ny partner, men du KAN ställa krav på vad du vill ha ut av en partner, sedan är det upp till partnern om hen känner samma sak.

    Förutom detta skulle jag om jag var du, fundera över hur du vill att din partner skall vara OAVSETT inblandade barn. Personligen hade jag valt bort en partner som gick ut 2-3 ggr i veckan.

Svar på tråden Förväntningarna