• Ess

    Ni som är styvföräldrar, känner ni en sorg?

    Anonym (Me) skrev 2019-07-10 14:37:30 följande:

    Ni som har bonusbarn (och kanske även barn tillsammans med er partner också), känner ni en sorg över att inte ALLA barnen är era? Alltså önskar ni att ni var den egentliga föräldern till barnet? 


    Nej, men det hade underlättat allt om det endast varit gemensamma barn.
  • Ess
    Anonym (Nej) skrev 2019-07-12 10:31:52 följande:

    Jag känner endast en sorg över att jag valde en man med barn. Jag var ung, förälskad och naiv. Allt är så satans jobbigt med en styvfamilj. Att alltid behöva förhålla sig till barn och barnbarn som man inte har några känslor för. Att alltid ha ett idiotiskt ex i bakgrunden. Att aldrig kunna slappna av i sin relation. Att känna sig tvingad att umgås med människor som är extremt olik en själv i sitt eget hem. Hade jag kunnat vrida tillbaks tiden så hade jag gjort andra val.


    Det låter som om barnen är vuxna?

    Då finns det ju ingen anledning att lägga upp livet efter dem och exet.

    Jag och maken har ett eget liv och vi ställer inte in några planer för att hans barn vill hälsa på. Vi bestämmer en tid när det passar oss alla.
  • Ess
    Anonym (Nej) skrev 2019-07-12 20:38:34 följande:
    Jag väljer att stanna för våra gemensamma (numera vuxna) barns skull. Jag älskar dem över allt annat. Deras välmående är alltid och kommer alltid vara min prioritet. De kämpar med sina problem och jag skulle aldrig belasta dem med mina. Halvsyskonet kommer alltid att vara en del av deras familj p.g.a mitt livsval. Det är något jag aldrig kan förändra. Men jag önskar att jag för många år sedan följt min hjärna och inte mitt hjärta.
    Älskar du din man, även om det runt i kring är pest?
  • Ess
    Anonym (Nej) skrev 2019-07-13 14:45:07 följande:
    Ja, det gör jag. Det hade varit outhärdligt annars.
    Ja, då står man ut trots att man inte gillar situationen precis.
  • Ess
    Anonym (Me) skrev 2019-07-14 08:18:04 följande:

    Tack för alla som delat med sig i tankar och funderingar. Jag själv står i valet och kvalet om jag verkligen ska ge mig in i det...


    Har du inte barn själv så vänd och spring, det är inte värt alla uppoffringar man får göra för att den andre har ungar. För att inte tala om uppoffringar man förväntas göra för att man är barnlös och måste förstå att partnern naturligtvis har vetorätten eftersom hen har barn.
  • Ess
    Sharper skrev 2019-07-14 23:34:59 följande:
    Ja släktkalas, jag hade heller inte accepterat att han åkt på släktkalas med exfruns släkt, just för att jag vet vad ha en tycker om dom (blir liksom dubbellmoral/dubblé budskap). Men jag tycker det är ganska komiskt att ni är flera stycken som verkar ha riktigt bra koll på allt jag skrivit för några månader sen... nästan så man börjar tro att det kanske är exfrun eller någon med.nära koppling till henne som stalkar;)
    Skit i att svara tillbaks. Vissa älskar att spamma trådar med totalt ot saker som dom tar helt ur sitt sammanhang. 
  • Ess
    Anonym (2 barnsmamma) skrev 2019-07-14 20:43:56 följande:
    Angående det du inte minns så citerar jag :??hade jag åkt på släktkalas själv till mitt ex hade skillsmässopapprerna varit påskrivna innan jag ens kommit hem. Tur att han och jag tycker samma sak gällande ex, även om det är den andre föräldern. Man kan ha en bra relation ändå??

    Nej. Det är motsatsen till bra förhållande.
    Jag anser inte detta va ett dåligt förhållande, det handlar om att ha samma värderingar.
    Hade du själv accepterat att din man skulle fira jul, födelsedagar osv med sitt ex och så skulle du och barnen sitta ensamma eller fira med dina föräldrar?
  • Ess
    Anonym (Mamma) skrev 2019-07-16 07:16:40 följande:
    Eftersom H inte hade varken ork eller lust att ta hand om det tidigare barnet så måste de såklart prioritera om. H får börja jobba, sluta amma (om hon gjorde det) eller så får de tyvärr separera. De gjorde inget av detta utan kramade om offerkoftan lite hårdare.... Tragiskt...
    Varför skulle H göra det, och gå miste om sitt eget barns första tid?
    Varför skulle Hs barn drabbas av att det fanns ungar sen innan?
    Du tror inte att det möjligtvis gått ut ännu mer över hans tidigare ungar om H blivit tvungen att avstå sin tid med sitt barn, bara för hans tidigare ungars skull!

    Däremot så håller jag med BDN att han skulle satt ungen på dagis.MEN sen vet man ju inte hur det sett ut, för mamman kan ha vägrat skriva på pappren.
  • Ess
    BDN skrev 2019-07-16 09:41:01 följande:
    På vilket sätt "drabbas" Hs barn av att få leva med sitt helsyskon? Vilket inhumant sätt att se på barn och familj. Så kärlekslöst och ovälkomnande.
    HALVsyskon!
    Tyvärr drabbas Hs barn negativt av dess blotta existens, om man ska göra som du och (mamma) föreslår. 
    Jag hade inte accepterat att jag och mina barn skulle drabbas negativt av hans tidigare barn. Jag skulle heller inte passat dessa överhuvudtaget som H ställt upp och gjort.
  • Ess
    BDN skrev 2019-07-16 09:36:27 följande:
    Nej, men H är del av en familj med barn sedan tidigare och livet är inte förutsägbart. Det är ju inte H som lämnats själv med sambons barn sedan tidigare, utan det är familjen som utökats med ett till barn på heltid (istället för halvtid eller vad de nu hade innan). Man får räkna med att barnet kan komma att bo på heltid. Pallar man inte, så har man inget i en sån familj att göra. Stackars detta barn som hamnar i kläm över någon jäkla "rättvise"diskussion. Kul att vara föremål för en konflikt där ingen vill ha med en som litet, oskyldigt barn att göra. Städer säkert självkänslan för barnet ännu mer och barnet blir nog oerhört lätthanterligt framöver... 
    Barn sedan tidigare ingår inte i familjen, de har sin egen familjebild och de får skötas av SIN familj.

  • Ess
    BDN skrev 2019-07-16 21:18:55 följande:
    Ess skrev 2019-07-16 14:01:29 följande:
    Barn sedan tidigare ingår inte i familjen, de har sin egen familjebild och de får skötas av SIN familj.

    Så oerhört ledsamt sätt att se på andra människor. Barnen tillhör samma familj och delar DNA. Har man så oerhört stora problem med det som ny partner till en person som har barn sedan tidigare, så ska man hålla sig undan, ditt förhållningssätt kan ju förstöra barnens liv. 
    De tillhör SIN familj och inte min. Ja de delar DNA, och??
    Precis som jag gör med mina barn och därför så är de prioriterade av mig.
    Inte mina problem hur deras liv blir, jag sköter mitt och de sitt. Deras liv var deras föräldrars och deras eget ansvar.
  • Ess
    BDN skrev 2019-07-17 09:00:30 följande:

    Även om de växer upp i din närvaro och ni lever i samma hushåll så struntar du i hur de mår och deltar inte i deras liv på något sätt? Du struntar även i om din avsky inför dem påverkar dem negativt både nu och i framtiden? Totalt inhumant, varför är du i deras liv? Jag brukar avsky "barnen var där först",  "barnen kommer alltid först", "du visste vad du gav dig in på" och så vidare.. men i detta fall är ju de totalt maktlösa inför din närvaro, och du resonerar som du gör? Så hemskt.


    De behöver inte hälsa på om det inte passar. Men eftersom vi umgås ibland så delar de troligen min åsikt, fast åt andra hållet. Man behöver inte uppskatta varandras sällskap, bara vara artig.
  • Ess
    BDN skrev 2019-07-17 16:34:03 följande:
    Skillnaden är ju givetvis markant beroende på om det är barn i förskole- eller skolålder eller vuxna barn.
    Mitt bemötande hade varit likadant även om de varit mindre, dvs artigt och avmätt. Fast troligen hade vi inte blivit ihop eftersom jag inte tycker om andras småbarn. Så hade någon blivit ihop med mig för att få avlastning så hade han blivit jäkligt besviken.
    Men det gäller att diskutera innan och ha ansvarsfördelningen klar. Det har aldrig varit tal om att jag skulle ta något som hade med hans ungar att göra, han skötte hushållet under umgänget och betalade för dem.
  • Ess
    BDN skrev 2019-07-17 20:24:00 följande:
    Så de var/är inte hos er så mycket? Det kan i och för sig förklara en del. 
    vh och lov.
    Nu träffas vi inte speciellt ofta för tiden räcker inte till för någon av oss, och vi har inte speciellt mycket gemensamt heller. Jag avstår helst och gör något annat istället, det gjorde jag även under umgänget.
Svar på tråden Ni som är styvföräldrar, känner ni en sorg?