• Sharper

    Ni som är styvföräldrar, känner ni en sorg?

    Ja ibland kan jag önska att jag vore förälder till min mans 2 barn. Men det är enbart för att den biologiske mamman förstör barnen genom att prata illa om min man och sprida rykten om honom inför och med barnen:(

  • Sharper
    Anonym (2 barnsmamma) skrev 2019-07-14 08:46:55 följande:

    Låt bli. Jag lever i en kärnfamilj med min underbara make. Det är fantastiskt. Vi är en stark och trygg enhet. I vår familj så älskar alla varandra mest i världen. Vi vill varandras bästa varje dag. Innanför våra väggar är vi trygga, lugna och kan vara oss själva. Oavsett vad som händer så är vi ett team. Det är underbart.

    Särkullsfamiljer har inte denna känsla. Det finns alltid andra att anpassa sig till och olika lojaliteter i familjen.


    Jadu, det du beskriver stämmer in på vår särkullsfamilj. För oss handlar det alltid om våra barn även om det finns 2 föräldrar till i barnen liv (Jag har 2 och han har 2. Men hos oss är de alltid trygga, de vet att vi vill barnens bästa och vi är ett team vad som än händer. Vi ställer upp.

    Det går inte att säga att kärnfamiljer är bättre på detta än särkullsfamiljer, det beror helt på människorna i respektive familj.
  • Sharper
    Anonym (2 barnsmamma) skrev 2019-07-14 11:31:04 följande:

    Inte enligt dina trådar.

    Ni har ett galet ex ni måste ta hänsyn till.

    Ni har äktenskapsförord.

    Om du åker på kalas hos dina barns pappa så skriver din man på skilsmässopapperna innan du hinner hem igen.

    Ni delar inte säng.

    Du får sova på soffan trots din onda rygg.

    Din make kräver att du ska flytta på dig när hans barn kommer men han skulle aldrig flytta sig för dina barns skull.

    Du måste suga av honom varje morgon och titta på när han har sex med andra tjejer.

    Allt enligt dina trådar.

    Så nej. Ni fungerar inte som en lycklig familj och enhet


    Då har du missförstått en hel del.

    Exet har du rätt i men i dagsläget kan vi inte göra så mycket åt det mer än att se till att barnen är trygganär de är hos oss.

    Äktenskapsförord finns då jag fick halva gården och han vill inte behöva köpa ut mig med halva beloppet om vi skiljer oss om tex 5 år. Varför skulle det ens vara fel med äktenskapsförord?

    Vi delar ej säng då vi anser att sömnen är viktigare just nu men så fort det lugnat sig med situationen med hans barn ska han söka hjälp för sina problem. Däremot sover jag i en säng och inte soffa längre.

    Barnen har inte krävt att få sova hos oss på flera månader nu.

    Min man har pratat med mitt ex om att eventuellt ha gemensamt kalas nästa år så vet intr varför du skriver så....

    Min man går upp klockan 04 så nej han kräver verkligen ingen avsugning då. Däremot önskar han få på kvällen, och oftast får han, om jag vill. Men inget jag tvingas till, det är du som missförstått isåfall.

    Han har tittat på 2 gånger när jag haft sex med andra tjejer. Han har fått del av det också men den person som fick ut mest av att ha en tjej med var jag, inte han.

    Kom hem till oss så kan du minsann se att vi är en lycklig familj och enhet. Det hade varit ännu bättre om hans exfru skippar sin avundsjuka och förstör på så vis deras barn och gör dom otrygga genom att prata illa om deras pappa.
  • Sharper
    Anonym (2 barnsmamma) skrev 2019-07-14 12:44:24 följande:

    Du har själv skrivit att skilsmässopapprena skulle bli påskrivna fort om du åkte hem till ditt ex. Varför skrev du så då? Du har också skrivit ett väldig bittert inlägg om att du alltid får flytta dig för hans ungar men han aldrig skulle kunna tänka dig att flytta sig för dina barn. Då gör man skillnad på dina och mina barn..

    Det är ofta så men särkullsfamiljer. Det är såååå bra så fort någon från en kärnfamilj frågar. Sedan kommer inlägg och gnäll om hur jobbigt det är att få ihop familjen.


    Jag minns inte när jag skrev det så kan inte svara på den frågan.

    Ja en period var det så att hans barn ville sova hos oss och jag flyttade på mig. Han vet själv om sina sömnproblem (behöver ha det kolmörkt och knäpptyst för han ska kunna sova och de är enbart vårt sovrum som är så mörkt) men han har inte orkat ta tag i det då det i dagsläget måste läggas så mycket fokus och energi på situationen runt hans barn. Och jag förstår honom. På grund av den situationen hemma som hans ex satt oss i har jag haft problem med svår ångest och panikattacker under kanske 8-9 månaders tid som jag inte varit helt ärlig med inför honom. Han fick veta detta i mars/april och efter det har han och jag kunnat jobba ihop oss ännu bättre, innan låtsades jag som att det var bra för att det är så tungt gällande hans barn (som absolut inte är barnens fel!).
  • Sharper
    Anonym (Mamma) skrev 2019-07-14 17:29:37 följande:

    Det är fullt förståeligt att hans ex är orolig över sina barns välbefinnande och omsorg hos sin pappa. En pappa som släpar hem en okänd kvinna med en bebis och en unge till och låter dem flytta in efter typ en kvart har inte alla hästar hemma. Han ÄR inte en förståndig och bra far och detsamma gäller såklart dig. Barnen får dessvärre växa upp i en dysfunktionell familj om inte era ex tar över dem på heltid så kan ni träffa era ungar dagtid varannan helg eller nåt. Så se till barnens bästa för en gångs skull och lämna barnen till de föräldrar som KAN ta hand om dem på ett bra sätt och ge dem den kärlek och trygghet de behöver och förtjänar!


    Wow... snacka om att du är helt fel ute.. tur dock att vi snart har alla barn på heltid ;)
  • Sharper
    Anonym (2 barnsmamma) skrev 2019-07-14 20:43:56 följande:

    Du skrev ju i tråden att du förklarat men att han vägrade kompromissa. Hans barn kom före dina barn och alla i huset kom före dig i hans prioriteringar.

    Angående det du inte minns så citerar jag :??hade jag åkt på släktkalas själv till mitt ex hade skillsmässopapprerna varit påskrivna innan jag ens kommit hem. Tur att han och jag tycker samma sak gällande ex, även om det är den andre föräldern. Man kan ha en bra relation ändå??

    Nej. Det är motsatsen till bra förhållande.


    Ja släktkalas, jag hade heller inte accepterat att han åkt på släktkalas med exfruns släkt, just för att jag vet vad ha en tycker om dom (blir liksom dubbellmoral/dubblé budskap). Men jag tycker det är ganska komiskt att ni är flera stycken som verkar ha riktigt bra koll på allt jag skrivit för några månader sen... nästan så man börjar tro att det kanske är exfrun eller någon med.nära koppling till henne som stalkar;)
  • Sharper
    Jw83 skrev 2019-07-15 11:07:38 följande:

    Din sambo borde inte skaffat fler barn med dig. Inte innan han klarade av att vara förälder till de barn han redan hade. Befintliga barn bör alltid gå först

    Det var direkt oansvarigt att skapa fler liv än ni orkade med.

    Det är nog inget ovanligt misstag att skaffa fler barn än man klarar av. Men man kan inte välja bort äldre syskon för att man själv gjort fel.

    Tråkig situation men till största del självförvållad. Var arg på din sambo som inte sa stopp istället för på hans ex.


    Fast nu är du inte rättvis. Hur skulle sambon kunna veta att exet i princip säger upp sitt ansvar som förälder och lägger över allt på denne? Av just denna anledningen har jag och min man valt att inte skaffa fler barn, hans ex tar för mycket energi pga rykten som sprids, pratar illa om min man inför barnen och med dom vilket gör att de mår väldigt dåligt i denna situation som uppstått. Hade hans ex agerat som en normal människa och inte blandat in barnen i sådant som bara angår henne och min man hade vi säkerligen orkat med en liten till.
  • Sharper
    Jw83 skrev 2019-07-15 11:35:58 följande:

    Han borde alltid vara redo att vara 100% förälder, vad som helst kan hända. Det finns inget som kallas deltidsföräldraskap.

    Jag trodde att ni lät bli att skaffa gemensamma pga er platsbrist, ert korta förhållande och de antal barn ni har tillsammans. Klokt att inte skapa fler barn än ni klarar av.


    Ja vi har 4 barn ihop och behöver absolut inte fler. Men ja, vårt förhållande skulle inte klara ett barn till på grund av all den energi vi behöver lägga på det runt omkring hans barn. Handlar inte om vårt "korta" förhållande eller "platsbrist". Ja mina söner delar ett stort sovrum just för vi saknar ett rum till, men vi arbetar idag på att ordna ett sovrum till. Man kan liksom inte få allt på en gång.
Svar på tråden Ni som är styvföräldrar, känner ni en sorg?