Inlägg från: Anonym (Sofie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sofie)

    Ska jag göra abort i vecka 19?

    När jag läser ditt inlägg blir jag så ledsen. Förstår din besvikelse att din pojkvän väljer att flytta när du är halvvägs in i graviditeten. Blir så ledsen att han väljer att göra det utan att ni kommer övverens om något tillsammans.

    Min känsla av ditt inlägg är att du verkligen vill behålla ditt barn. Då borde du göra det du vill. Vare sig han väljer att vara med eller inte. Bättre han sticker nu, än att han gjort det efter barnet är fött.

    För att göra det lite lättare för dig att tänka positivt för framtiden så är det inte alla som kämpar efter den gamla traditionella kärnfamiljen med mamma, pappa, barn. Vilket är bra på många sätt. Det finns en större acceptans kring att ha olika sätt att bilda familj på. Vissa tjejer inseminerar sig och lever utan partner, andra är homosexuella, vissa lever polyamoröst. Finns säkert många andra sätt att ha en familj på också. Jag förstår att det känns tungt nu när du byggt upp förväntningar på hur det ska bli, och nu när din pojkvän vill ändra på det.

    Det viktiga här är att du får stöd, prata med nära släktingar, vänner och sjukvård. Berätta hur jobbigt du tycker detta är och att du vill ha stöd. Du kommer att klara det!

    Tror att det blir värre för både dig och barnet att göra så sen abort. Tror det blir extremt påfrestande för dig att föda fram ett så litet barn som kommer kämpa för att leva men kommer inte klara det och lämnas för att dö. Det finns prematura barn som föds i vecka 22 och överlever. Lägger absolut ingen skam för dig här. Men viktigt att veta detta ifall du beslutar dig förcen abort så är risken stor att du mår båligt länge för det sen. Dessutom så tror jag att en abort nu är svårt att få godkänd, tror bara dom genlmför så sena aborter ifall fostret är väldigt sjukt och om graviditeten är en fara för mamman.

    Hoppas allt går bra hur det än blir.. skickar några styrkekramar

Svar på tråden Ska jag göra abort i vecka 19?