• Anni888

    IVF hösten 2019

    Hej på er,

    Precis hittat hit. SÅ glad för det!! Kort intro: sekundärt barnlösa sen 1,5 år och genomgår just nu vår första ivf. Äggplock igår. Hade 10 ägg på andra VUL i fredags men igår fick de ändå ut 16 (!) ägg. Blev förvånad, lite glad men ganska orolig för att det var lite många också. Beordrad vila för att undvika överstimulering. Igår låg jag på soffan, idag tog jag en lätt promenad men fick ganska ont därefter. Ni som gjort ÄP. Hur länge hade ni ont efteråt? Hur länge bör man ta det hellungt? Så orolig att jag inte får tillbaka något embryo denna månaden pga detta. Vore jobbigt, även om jag vet man får hoppas på frysen och senare cykel isf. Men ändå, såå inställd på insättning till helgen. Den mentala biten...ni vet.

  • Anni888
    MALinneaH skrev 2019-09-11 17:43:22 följande:

    Hej!

    Vi är också sekundärt barnlösa sedan 3 år med en son på 5 år. Jag hade äggplock i fredags men kommer inte få någon återföring pga överstimuleringsrisk. Så jag hoppas på många fina blastocyster till frysen! Imorgon får jag veta hur många som klarade kvalitetskraven och därmed fryses in.

    Vad spännande för er! Hur tyckte du sprutandet gick? Hade du mycket ont under plocket?

    Jag tömdes på 40 blåsor så det var ett dunderplock kan man säga Gjorde delvis väldigt ont under plocket men den mesta tiden ändå uthärdligt med morfin och lugnande i kroppen. Jag var glad att det var en fredag för jag var helt slut lördag och söndag. Låg ner i princip hela tiden. Hade väldigt ont när jag gick snabbare än myrsteg och kunde inte ha vanliga byxor. På måndagen var det som en tvärvändning och kändes nästan som att jag var återställd. Gjorde ont när jag tryckte hårt på magen (och gör fortfarande lite) men blir mindre för var dag. Jag fick ordination att inte träna hårt (puls) på 1-2 veckor. Hade jag inte fått det rådet hade jag nog kunnat ge mig ut på en löptur nu känns det som. Men jag lyssnar på de som kan och tar det lugnt

    Jag förstår att du är inställd på återföring, man vill ju bara köra på när man väl satt igång! Jag håller tummarna för att du får det!

    Uppdatera gärna hur det går med äggen


  • Anni888

    Ojdå @MALinneaH. Tryckte iväg lite tidigt.

    Håller verkligen tummarna för fina blastocyster för din del då!! Och tack för att du delade med dig av din erfarenhet, jag får nog acceptera detta tillstånd och ta det lugnt några dagar till minst. Är ju så svårt tänker jag att veta vad som kommer från äggplock och vad som kommer från Lutinus som jag börjat med nu. Har förstått att den kan ge endel biverkningar med. Vi har preliminär insättning på söndag så hoppas känna mig piggare till dess.

    Själva sprutandet tyckte jag gick ok, blev skullen och trött men mådde helt ok. Plocket gick också helt ok tycker jag, var ju tacksam för lugnande medel. ?? Men kändes mer på den sidan där det var flest ägg.

  • Anni888
    Ölandstoka skrev 2019-09-11 20:26:41 följande:

    Härligt med så bra resultat :)

    Jag är inte på ivf nummer två. Första gången var jag nästan helt återställd dagen efter plocket. Nu hade jag plock i måndags och är fortfarande jätteöm, är soffläge 100% för min del. Men jag pratade med en sköterska idag och hon sa att man inte kan förvärra ev överstimuling med att jobba eller röra lite på sig. Det viktiga är att dricka ordentligt och hålla koll på vikten och lyssna på sin kropp :)


    tack, fint att höra att fler hänger i soffan och det inte är något konstigt med det. :) bra tips också med vatten och vågen tror jag. Tycker det är så svårt att bara känna av symtom med allt som hänt och händer i kroppen. Ett annat tips jag fick idag var att urinen inte skulle vara för koncentrerad för då samlas vattnet man dricker på fel plats i kroppen. :) Hoppas du mår bättre snart!!
  • Anni888
    Banana84 skrev 2019-09-11 22:28:09 följande:

    Åh så bra med 6 befruktade ägg! Hoppas på fina blastisar till er :)

    Jag är rätt nervös inför äggplock, hoppas det inte gör för ont och att vi får ut fina ägg


    åh, lycka till med plocket imorgon! Kom ihåg att andas djupt, be om mer smärtstillande om du behöver och tänk på att det är över fort! Såklart upplever alla olika men om det hjälper något så tyckte jag det var helt ok! Det kommer gå fint! :)
  • Anni888
    LLW skrev 2019-09-12 16:07:02 följande:

    Första omgången intralipiddropp avklarad hos Livio Falun. Skulle dessutom lämna vävnadsprov.. fy tusan. Fick lokalbedövning men det gjorde ändå ont. Så trött på alla dessa gynundersökningar! Räknade på att jag legat i den där stolen närmare 30 gånger de senaste två åren.

    Blodprovet de tog visade att jag nästan är nollad, vilket är jättebra. Så på lördag kör vi igång med sprutorna, sen ultraljud den 19e för att kolla hur blåsorna växer. Ska fortsätta med nässprayen men halvera dosen. Hoppas verkligen att det hjälper att ha gjort den här nedregleringen nu!


    Spännande att det snart är dags för sprutstart! Hoppas det går er väg nu! Kan verkligen relatera till att man är rätt trött på alla dessa gynstolsbesök. Använde det som argument när jag blev sur på min man häromdagen. Hehe. Otroligt vad mycket kvinnan får gå igenom. Hejja oss!!
  • Anni888
    Ölandstoka skrev 2019-08-28 08:11:05 följande:

    Spännande med så många som ruvar :) Heja heja!

    Själv började jag med gonal-f igår, någon mer som nyligen har börjat/ska börja snart?


    Jag! Lite sen på bollen här men verkar som vi är väldigt synkade. Jag hade ÄP 10/9 och planerad återföring 15/9. Hoppashoppas bara det finns någon fin blastocyst tills dess. Håller tummarna det går vägen för båda här i helgen så får vi följas åt i ruvning
  • Anni888
    Banana84 skrev 2019-09-12 19:20:45 följande:

    Äggutplocket idag gick bra :) personal tog väl hand om oss, jag fick lugnande, morfinliknande preparat och lokalbedövning. Det kändes lite men inte så farligt och man klarar det, tar ca 25 min.

    På ultraljud hade de sett ca 11 blåsor men idag vick de ut 16 ägg! Det hade jag inte räknat med! Hoppas många blir befruktade, planen är återföring på tis om allt går som det ska. Finns en liten risk för överstimulering så måste ta det riktigt lugn de kommande dagarna, bra att det är helg :)


    Åh, fint att höra du tyckte det gick bra!! Väldigt likt här ju - såg 10blåsor innan, fick ut 16 ägg, planerad återföring men liten risk för överstimulering så får ta det lugnt och de ska ringa och följa upp mig imorgon också. Jag tycker det varit svårt men kroppen har verkligen sagt ifrån vid ett par tillfällen så då är det bara att lyssna. Jag blev ju ganska orolig direkt efter plock med det här med överstimulering då de verkligen tryckte på risken för det. Uppfattade det som att 16 var på gränsen. Hur upplevde du det kring detta? Verkade de tycka du var i riskzon?
  • Anni888
    Banana84 skrev 2019-09-13 07:36:54 följande:

    Väldigt lika situation som min! De tryckte också på risken att jag kunde bli överstimulerade och hur viktigt det är att jag vilar mycket de här dagarna samt känner efter hur jag mår, om magen är svullen, jag inte går på toa regelbundet etc. De skulle ringa idag för att höra hur jag mår samt för att berätta hur många ägg som har blivit befruktade. Hittills har det känts ok, har ont magen men ändå hanterbart, typ som mensvärk. Hur känns det för dig?


    Vila verkar vara grejen. (Smiley) Känns bättre för varje dag här. ÄP i tisdags och tisdag onsdag var det mycket vila och mer känsligt. Bättre igår och ännu bättre idag men känner fortfarande av fysisk aktivitet så tar det lugnt med det. Pratade med kliniken idag och vi kör på enligt plan. Så om det finns någon fin blastocyst kvar blir det insättning på söndag. Lite jobbigt att jag inte fick någon status idag men hon var positiv (11 befruktade efter ÄP) så nu håller vi tummarna. Hoppas det går bra för dig?!
  • Anni888
    Ölandstoka skrev 2019-09-13 11:49:01 följande:

    Har de ringt, hur många blev befruktade?


    Ölandstoka, kommer jag ihåg rätt att ni har återföring i helgen? Hur känns det? Vi ska dit på söndag men allt känns ju ovisst och nervöst i och med att man inte vet hur det går i ?skåpet?
Svar på tråden IVF hösten 2019