• Jooosen

    IVF hösten 2019

    Hoppet19 skrev 2019-07-27 10:21:19 följande:

    Ja jag vet ju att det inte precis gynnar fertiliteten med snus, men det är en tröst i ett annat tomt liv liksom! VAd har du för symtom på endo? De jag har är att jag har väldigt ont, fast jag Har tidigare tänkt att ?alla? har så ont? Sen har jag väldigt liten blödning.. vet inte om de är därför...

    Precis det är bara att fortsätta hoppas och kämpa, för oss finns inget alternativ vi vill så gärna skapa en egen liten familj! Kul att du ändå fått mens så du kan börja räkna ned till sprutstart!! Heja heja! Jag tror ja får kicka igång mens med proverna vid öppning om en vecka! Ska kanske prova letrozol å ovitrelle den här gången, istället för progynon!


    Nej precis! Min kille snusar oxå mycket. Dock hade han extremt bra spermaprov. Jag har väldigt ont första dagen. Andra dagen får jag fruktansvärt uppblåst och öm mage. Är typ jobbigt att gå. Ont vid toabesök ibland och även vid sex ibland. Är liksom jätteöm när jag trycker på magen - speciellt höger sida. Juste du ska göra frysförsök?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    LLW skrev 2019-07-27 23:53:15 följande:

    Glad jag är att ni ska försöka igen! Hoppas så himla mycket att det är er tur nu! Är du nervös inför sprutorna eller vill du mest bara dra igång?

    Jag mår okej. Jobbigt vissa stunder när man tänker på vart man skulle varit nu. Vecka 11. Inskrivning nästa vecka. Symptom. Lycka. Oro. Försöker låta bli dom tankarna men det är svårt.

    Var så glad förra veckan för jag trodde jag skulle ha ägglossning, och att min cykel återhämtat sig snabbt efter aborten. Men fick aldrig helt positivt på testerna och har haft ÄL-flytningar i typ en vecka. Så tror inte allt stämmer där inne än. Hade räknat med mens på tisdag annars men nu vet jag inte. Känns lite jobbigt att inte veta när den kommer, eftersom jag ofta behöver vara hemma från jobbet för jag har så ont. Vill gärna kunna planera :/


    Ja! Jag hoppas inte min särbo får kalla fötter bara eller något. Alltså det läskiga är att jag inte har NÅGRA förhoppningar. Känns bara som något som ska göras o sen kan man stryka ivf. Så förbannat sorgligt. Jag skulle så gärna vilja att dom tog mina endo symptom mer allvarligt. Kanske finns det massa skit man skulle kunna städa bort runt livmoder o äggstockar. Vill inte att massa behandlingar med ivf ska vara förgäves om man kanske skulle kunna hitta något fel. Är oxå oerhört rädd för äggplocket som var en extremt jobbig upplevelse första gången..

    Jag förstår att du känner dig tom! Tillåt dig det! Jag skulle tänka precis som du förmodligen. Räkna framåt o hur långt man hade gått. Kan inte ge några peppande ord antar jag. Men ni vet att det KAN gå. Det ska gå <3. Har ni hittat något ställe att göra ultraljud o så via Falun?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hoppet19 skrev 2019-07-28 03:06:01 följande:

    Det låter ju som att det kan var endometrios! Men ibland vet man ju inte varför de inte funkar! Ni skulle starta en ny ivfrunda nu va?

    Jag ska fortsätta med mina i frysen från förSta uttaget. 3 negativa, och nu blir de fjärde gången nångång när dom öppnar igen i augusti! Hoppet är som sagt de sista som överger en! Och jag har inga planer på att ge upp ännu!


    Jag jag tror verkligen att jag har det... plus att de inte hittat någon orsak till vår barnlöshet än.. och endo är ju något som man verkligen kan säkerställa med titthål! Japp vi börjar runda nr 2. Kommer köra exakt samma protokoll och dos denna gång. Känns lite snopet då det skulle varit skönt att ändra på något men men. Hur många har ni kvar i frysen? Hur gamla är ni?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hoppet19 skrev 2019-07-28 14:42:58 följande:

    [quote=79787520][quote-nick]Jooosen skrev 2019-07-28 10:13:17 följande:[/quote-nick]Jag jag tror verkligen att jag har det... plus att de inte hittat någon orsak till vår barnlöshet än.. och endo är ju något som man verkligen kan säkerställa med titthål! Japp vi börjar runda nr 2. Kommer köra exakt samma protokoll och dos denna gång. Känns lite snopet då det skulle varit skönt att ändra på något men men. Hur många har ni kvar i frysen? Hur gamla är ni?[/

    Fast vet du att en operation tror jag inte är lösningen, för även om dom går in med titthål och är superförsiktiga så förstörs massvis med äggblåsor vid en sån operation! Så fick jag det förklarat för mig, så en operation är det sista jag vill ha!

    Jasså? Men fick du ut bra med ägg förra gången då?

    Vi har 5 kvar blastocyster i frysen, jag är 31 och min man 30... och i princip alla runt oss har ett eller flera barn! Ni då?


    Ja du har rätt i det! Har oxå läst det. Men är rädd att inget kommer vilja fästa om det är kass miljö där inne. Så fått för mig att man kanske kunde städa upp där inne om man hittar något. Jag fyller 31 och min kille är 29. Nästan alla mina vänner födde barn för 1-2 år sedan. Vissa är gravida med nr 2 ä. Så vissa kommer alltså få sitt andra barn under tiden vi försökt. Känns så in i helvete orättvist :(. Fick ut 10 ägg - 7 befruktades. Ett sattes in och två frystes varav ena inte klarade tining.
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    Hoppet19 skrev 2019-07-28 17:15:29 följande:

    [quote=79788186][quote-nick]Jooosen skrev 2019-07-28 14:52:55 följande:[/quote-nick]Ja du har rätt i det! Har oxå läst det. Men är rädd att inget kommer vilja fästa om det är kass miljö där inne. Så fått för mig att man kanske kunde städa upp där inne om man hittar något. Jag fyller 31 och min kille är 29. Nästan alla mina vänner födde barn för 1-2 år sedan. Vissa är gravida med nr 2 ä. Så vissa kommer alltså få sitt andra barn under tiden vi försökt. Känns så in i helvete orättvist :(. Fick ut 10 ägg - 7 befruktades. Ett sattes in och två frystes varav ena inte

    Ej fy fan va jobbigt! 10 ägg var ju ändå bra så förhoppningsvis får du ut liknande med samma behandling denna gång! Bra att inte bli överstimulerad också! Jag har också tänkt att de kanske är livmodern de är fel på eftersom dom satt in 3 ?fina? ägg men inget tar sig. Provade trombyl vid förra insättningen, men de hjälpte knappast...

    Jag förstår precis, det känns som alla bara springer förbi en. Det jobbigaste är att inte få leva det liv man vill leva! Och se hur alla andra lever happy life med ungar och allt möjligt..


    Precis!! Man känner sig så himla utanför i allting! Hade rätt svårt att se dom gravida... känns lite enklare när barnen e födda för mig på något sätt. Ja o vad gör man då? Är ju svårt att påverka den delen :/... jag funderar på att testa 1/4 albyl minor varje dag efter insättning. Blodförtunnande som kan hjälpa ägget o fästa - kanske bara hokus pokus vad vet man! När beräknas du sätta in ett ägg?
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    HarmoniMalin87 skrev 2019-07-29 09:41:28 följande:

    Min kom igår... :) hade gärna börjat spruta IDAG, men dom har ju stängt.. så jag hoppas kunna börja slutet aug vid nästa mens istället. vart gick du nånstans?


    Trisst, samma för mig. Min kom i förrgår så precis att vi måste vänta en månad oxå! Borde bli start runt 23 aug. Går på Sophiahemmet i Stockholm!
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen
    misu80 skrev 2019-07-29 21:36:13 följande:

    Jag har lite funderingar inför vad som komma skall och jag ser att ni är några som har gjort IVF förut så ni kanske kan berätta. Hur var det för er? Var någon del värre/bättre än förväntat? 

    Jag är orolig för hur jag ska må av läkemedlen (arg? trötthet? koncentrationssvårigheter? viktuppgång? annat?) och jag är orolig för ägguttaget (hur smärtsamt är det? hur många ägg behövs?) och hur mår man hormonellt/fysiskt efter behandlingen?


    Vi fick göra så kallat kort protokoll. Vilket innebär att jag inte tog någon nässpray för att sättas i klimakteriet först, utan började med sprutor direkt. Jag o min sambo fick ha ett möte med en läkare där vi gick igenom sprutor, hur man tog dessa samt hur man ställde in rätt dos. Jag började ta spruta dag 2 på menscykeln. Den sprutan var superenkel och kändes nästan inget! Efter fem dagar fick jag lägga till ännu en spruta för att inte ägglossa för tidigt. Denna var av lite mer trubbig karaktär men var ändå helt ok, gjorde lite ondare dock. Cirka 36 timmar innan äggplock tar men en ögglossningsspruta! Jag sprutade sammanlagt 8 dagar tror jag men man brukar nog få köra några dagar till - är väldigt olika. Mellan sprutor till äggplock var jag inne på två ultraljud där man kollade äggtillväxten. Jag svarade bra på den dos jag fått från början så vi följde bara schemat vi fått. Jag mådde faktiskt som vanligt av sprutorna. Jag var mer svullen om magen och man kände att det hände saker där inne hehe. Men rent generellt hade jag inga biverkningar alls.

    Äggplocket är väldigt olika för alla. Vill inte skrämma dig men mitt var hemskt. Det gjorde otroligt ont och jag hade väldigt ont efteråt. Jag var svullen och öm va 9 dagar efteråt tror jag. Vi fick ut 10 ägg varav 7 befruktades. Ett sattes tillbaka efter 2 dagar (ingen smärta alls) och två kunde dom frysa. Ett klarade sedan upptining

    Man får en testdag samt ett gravtest med sig hem. Min mens kom tyvärr som vanligt så hann inte ens ta deras test. Däremot tjuvtestade jag innan. Vi fick ett ägg till frysen. Detta satte vi senare in i en helt naturlig cykel. Dock fick jag ta ägglossningsspruta (3 st tror jag). Minus även där tyvärr!

    Fråga om du undrar något mer!!
    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen

    Kan tillägga att den psykiska påfrestningen för mig var 100 ggr jobbigare än den fysiska. Det är den som man mår sämst av. Iallafall jag. Våga prata mycket om hur ni känner med varandra och hur du upplever sprutor osv. Vi var ganska dåliga på detta och jag hoppas vi kan prata mer denna gång.


    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen

    Jag fick lugnande som morfin under äggplocket. Blev typ lite hög men gjorde skitont ändå. Känns som att lugnande sätter sig i huvudet på mig men bedöver ingenting. Är så fruktansvärt nervös för nästa äggplock då det gjorde så himla ont. Kan man be att få något mer? Söva vill dom ju inte..


    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
  • Jooosen

    Idag ringde dom från Sophiahemmet! Jag kommer förmodligen kunna börja med sprutor nästa mens ca 22 augusti!! OM det inte är jättemånga andra som ska starta då. Då Måste vi flytta fram allt.... faaaaan! Vill inte vänta mer haha. Recepten finns redan på apoteket att hämta ut. De verkade inte vilja göra något ul innan start. Ska ju ha samma dosering som förra hösten så de kanske tänker att allt borde se likadant ut i kroppen. Vad tror ni? Tänker att dom borde veta bäst..


    Oförklarligt barnlös. 1 misslyckat ET och 1 misslyckat FET. Tar en paus tills vi är redo för ivf2
Svar på tråden IVF hösten 2019