• LLW

    IVF hösten 2019

    Limarie skrev 2019-07-30 15:13:43 följande:

    Egentligen galet att vi kollar upp det som att vi tror det plötsligt dyker upp nya tidiga symtom som vi inte visste nåt om.

    Alltså om ägglossningen var dag 19 som jag tror pga positiv ägglossningstest borde det vara senast om 2-3 dagar, alltså på torsdag eller fredag. Kanske lördag, längre än så har min lutealfas (oftast 11 dagar ibland 10 eller 12) inte varit senaste 2 åren. Men det som är konstigt är min temp... den steg långsamt upp efter ägglossningstestet (som var neg igen efter 36h). Men bara med 0,2 höjning (så NC säger plötsligt att ägglossning var CD 21 vilket jag inte tror på). Sedan fått jag idag en mycket stor höjning från 36,4 till 37,8 (mycket konstigt tyckte jag) men det kanske beror på att ha sovit för första gången i vår nya lägenheten och man sov inte lika bra osv.


    Eller hur. Det kan ju skilja mycket från olika graviditeter också. Jag blev gravid efter vårt tredje ivf-försök i maj men fick missfall. Det jag märkte var att brösten blev väldigt tunga eller vad man ska säga. Sen kom illamående i vecka 6 ungefär. Huvudvärk och molvärk hade jag också rätt tidigt, det var nog mina första symptom tillsammans med brösten. Sen tog jag ju lutinus så vet inte hur mycket som var biverkningar, men inget jag fått gången innan när jag tog lutinus och fick negativt.

    Åh jag är så dålig på tempkurvor och NC! Använde det ett par månader men glömde alltid ta tempen när jag vaknade så har bara kört tester. Har det funkat att kolla ÄL genom temp tidigare månader?
  • LLW
    Hoppet19 skrev 2019-07-31 11:37:05 följande:

    Vad tråkigt det var att se dig i den här gruppen, kom ju ihåg att du fick plus i våras. Fy för missfall 3 ni skulle börja privat nu eller hur var det?


    Ja det var extremt tungt. Det jobbigaste är att nu nu är tillbaka på noll. Vet ju inte om vi någonsin lyckas igen, och isåfall när och om det går hela vägen. Har lite svårt att bearbeta det fortfarande. Det är lätt att jag hamnar i ett totalt mörker och knappt hittar ut. Hade varit i vecka 12 nu. Usch. Det gör så ont att tänka på.

    Vi kommer börja privat så fort som möjligt. Testar Falun trots att det är många timmars bilfärd bort. Hört mycket bra om dom. Så väntar in mensen som jag inte har en aning om när den ska komma. Fick halvt positivt på ÄL testerna i en veckas tid så kroppen är ju inte helt okej efter missfallet.

    Vart går ni? Vilken omgång blir det?
  • LLW
    Hoppet19 skrev 2019-08-01 10:46:49 följande:

    Fy ja jag kan inte ens tänka mig! Hade ni hunnit vara på nåt tidigt ultraljud också? Nej det finns ingen rättvisa helt enkelt.

    Ja jag har också läst mycket bra om dom, vi går i på akkis i Uppsala.. Och på vårat hemsjukhus. Känns som ingen tar ansvar, man hamnar liksom lite mellan stolarna. Vi håller på med första omgången fortfarande, blev totalfrys så jag har hunnit med 3 fet sen april.. negativa. Har 5 kvar, men känns ganska hopplöst att någon av dom skulle ta sig när ingen av dessa ens har gett ett litet plus. Vad jag tror så får man 3 betalda försök och de är själva ivfbehandlingarna med uttag som ?räknas?, hoppas de iallfall! Annars är de ju slut nu!! Panik!!

    Hoppas din kropp återhämtar sig oxh du får en normal mens snart! Kram


    Vi hade ultraljud bokat till vecka 6+6, men åkte in till gynakuten i 6+2 efter att jag fått en blödning. Då kunde läkaren se en hinnsäck och lagom tjock slemhinna, allt stämde men han kunde inte se ett foster. Han ville avvakta en vecka och titta igen men när vi var på vul i 6+6 var den läkaren på ivf kliniken stensäker på att det var kört. Vi gjorde ett sista vul i 7+1 innan vi genomförde aborten. Det var vidrig tid. Vill aldrig gå igenom det igen.

    Jag vet inte hur de räknar! Har ställt den frågan till min klinik och ska få svar nästa vecka. Vi har gjort tre plock men första gången blev inget befruktat så blev ingen återföring. Jag är ju rätt säker på att försöken är slut men vill dubbelkolla iallafall. Men är det landstingsförsök ni gör? Isåfall borde det ju vara antal behandlingar och inte återföringar?
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-08-01 16:00:16 följande:

    Idag ringde dom från Sophiahemmet! Jag kommer förmodligen kunna börja med sprutor nästa mens ca 22 augusti!! OM det inte är jättemånga andra som ska starta då. Då Måste vi flytta fram allt.... faaaaan! Vill inte vänta mer haha. Recepten finns redan på apoteket att hämta ut. De verkade inte vilja göra något ul innan start. Ska ju ha samma dosering som förra hösten så de kanske tänker att allt borde se likadant ut i kroppen. Vad tror ni? Tänker att dom borde veta bäst..


    Nej nu måste ni få börja!! Håller verkligen tummarna, förstår att det känns superjobbigt att inte veta säkert!

    Jag tror på att köra samma. Du fick ju ut ett bra antal så jag förstår att de inte vill ändra något. Börjar fundera på om jag också vill göra korta protokollet igen.. men först måste den där jävla mensen komma tillbaka. Så typiskt!! Din kom förtidigt och min drar ut på tiden! Jävla kroppar som inte kan jobba MED oss istället för mot oss!
  • LLW
    Hoppet19 skrev 2019-08-03 11:03:27 följande:

    Ja jag hoppas du får köra igång på en gång! Att kunna köra men inte få för att det inte finns tid är ju fruktansvärt!

    Jag blir lite orolig här, har haft bruna flytningar i över en vecka nu.. Googlar massor men hittar ingenting. Tänker att kroppen och alla hormoner kanske är helt i ofas.. Skulle man ringa in till gyn och fråga så får jag väl bara ?det är helt normalt? till svar..


    Jag har också haft bruna flytningar väldigt länge ett par gånger. Ibland börjar de redan 2 dagar efter ägglossning och håller på fram tills mensen kommer. Då känns ju allt rätt kört redan från början! Har pratat med flera läkare om det men alla säger att det är normalt... oftast har jag dom ca 4 dagar innan mensen dyker upp.
  • LLW
    Limarie skrev 2019-08-04 10:25:20 följande:

    Normalt är det egentligen inte. Konstigt att de säger så. Har ni också PMS besvär innan? Spottings, bruna flytningar, betyder ofta att man har för låg Progesteron efter ägglossningen respektive ev en Östrogendominans. Hur lång är er lutealfas?

    Låg progesteron kan ibland gör det svårt att upprätthålla en ev graviditet dvs att embryo kan sitta kvar i livmoderns slemhinnan. Om man är oförklarlig barnlös kan man kolla om det kan vara något problem. Rätt intressant hela saken. Men under en vanlig fertilitetsutredning tar man inte hänsyn till detta. 


    Tycker inte heller det känns normalt. Speciellt inte eftersom att jag har en lutealfas på bara 10 dagar, så jag blöder ju nästan konstant i två veckor med mensen.

    Men varje gång jag tagit upp det med läkare viftar de bort det som att det inte spelar någon roll. Har testat med progesterallkräm men den hjälpte inte alls. När vi gjort återföringar och jag tagit lutinus har lutealfasen blivit längre.
  • LLW
    Limarie skrev 2019-08-04 16:33:59 följande:

    Jag tog också upp med läkarna att jag hade för kort lutealfas med 10-11 dagar. Som din upplevelse så viftade alla bort saken. Det finns många kvinnor som har det och som blir gravida... Visst tänker jag, många kvinnor. Men vi är ju tydligen de som inte blir det.

    Man kan väl säga så här. Någonting stämmer inte helt hormonellt när det hela är så här. Rimligtvis skulle det därmed också kunna påverka fertiliteten. Visst, ingen kan bevisa det men det kan vara en faktor. Lustigt nog så var det en gynekolog som efter 1 minut mottagningsbesök sa till mig, då skriver jag ut Provera. Det gjorde han men jag tog aldrig det. Man behöver ju inte direkt pumpa sig full med hormoner utan tänker att jag hellre vill veta varför det är så. Vår IVF läkare sa att det till och med kan vara farligt att ta Progesteron... Lite konstigt tyckte jag eftersom man använder det vid iVF.

    Jag gjorde ett eget försök förra månaden efter 1 IVF. Jag tog Lutinus i vanlig cykel 2 dagar efter ägglossningen. Men bara 1x2 tbl. Förlängde lutealfasen till 14 dagar! Denna månaden tog jag ingenting och hade ändå 14 dagar. Aldrig haft detta förut. Spännande. Hjälpte dock inte då mannen hade ett dåligt spermiogram igen (ibland är den ok ibland finns det knappt någon simmare alls). 

    När du tog Progesteroncreme hur lång var din lutealfas då? Jag tänkte framöver testa Lutinus 1x1. Men har även anmält mig till Vitalista's fertilitetscoachning med Lotta (från Hälsosnack). Man gör ju allt möjligt för att förbättra sin hälsa. 

    Sorry, lite offtopic nu men hoppas det är ingen som stör sig. 


    Exakt så tänker jag, något är det som inte stämmer hormonellt. Det kanske inte är enda anledningen till att vi inte lyckas men det kan ju absolut vara en bidragande faktor.

    När jag tog krämen första gången blev den bara 9 dagar! Jättekonstigt. De andra gångerna har det inte påverkat alls, kanske jag tagit för lite dock. Också funderat på att ta lutinus på eget bevåg, men eftersom jag tror att vårt största problem är befruktingen (utan icsi har vi inte fått något ägg befruktat) så vet jag inte om det är värt det...
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-08-05 12:00:39 följande:

    Pratade med akademiska idag och vi börjar ivf 2 denna vecka när mensen kommer! Känns bra.


    Åh vad bra! Nu är ni igång igen, härligt!! Har du hämtat ut all medicin?

    Jag fick samtal från Falun precis att de gått igenom mina journaler och att vi ska få tid för startmöte. Läkaren föreslog långa protokollet utan att jag sagt något om det, så det känns bra. Precis vad jag ville. Nu ska mensen bara dyka upp så allt klaffar..
  • LLW
    Limarie skrev 2019-08-05 12:49:56 följande:

    Ultraljud nu på fredag, igen en ny läkare som vi ska träffa. Den 6. läkare. Hoppas på ett trevligt bemötande och så klart ett besked som ger lättnad.

    Förbereder ni er mentalt på negativa besked när ni redan tidigare har haft negativa i samband med första IVF?


    Vi hade 4 olika läkare på rmc. Alla bra men en var lite extra. Hoppades alltid att det var henne vi skulle träffa för hon var så kompetent och empatisk.

    Tror jag är rätt negativ hela tiden tyvärr. Kan inte föreställa mig att det ska lyckas men samtidigt fortsätter vi ju försöka, så hoppet lever ju kvar där inne. Ska försöka jobba på att kanske inte vara lika negativ, utan mer neutral. Men det är väl lättare sagt än gjort :/
Svar på tråden IVF hösten 2019