• Limarie

    IVF hösten 2019

    misu80 skrev 2019-08-03 10:24:18 följande:

    Måste skriva av mig lite känslor... BMI är på måndag, dag 27, men förra månaden kom mensen dag 25 och det är idag.


    Nu är jag som vanligt fullt upptagen med att analysera varenda liten subtil känsla i kroppen - är jag gravid, nä jag är inte, eller kanske, näää, men kanske ändå... Ja ni vet exakt vad jag pratar om! Mensen kommer alltid med dubbla känslor för mig: 1. Neeeeej, 2. Lättnad över att den oerhört psykiskt påfrestande 2-week-wait är över. Första två veckorna är jag glad, full av energi och hopp, har stor lust att träna och vara social. De två sista veckorna (och framförallt sista dagarna) är som i ett oroligt vacuum, energilös, oinspirerad, irriterad och seg.


    Min plan för idag är att bryta trenden genom att sätta på riktigt härlig medryckande musik och bara fuldansa, det brukar vara en bra boost för humöret och idag behöver jag det verkligen! :D


    Jag vet så väl hur du känner. Det verkar ett "vanligt" fenomen för oss. Och svårt att bara bryta de här känslorna. Hoppas musiken hjälpte lite. 
  • Limarie
    Hoppet19 skrev 2019-08-03 11:03:27 följande:
    Ja jag hoppas du får köra igång på en gång! Att kunna köra men inte få för att det inte finns tid är ju fruktansvärt!

    Jag blir lite orolig här, har haft bruna flytningar i över en vecka nu.. Googlar massor men hittar ingenting. Tänker att kroppen och alla hormoner kanske är helt i ofas.. Skulle man ringa in till gyn och fråga så får jag väl bara ?det är helt normalt? till svar..
    Var i din cykel befinner du dig just nu? Är det efter ägglossningen och runt BIM? Kan det vara för lågt Progesteronvärde som ger dig spottings? Och mensen kommer snart? 

    Jag hade detta en hel vecka innan första IVF behandlingen. Mycket konstigt. Hade det aldrig innan. Max 1-3 dagar innan mensen. Vad säger google annars? 
  • Limarie

    Första sprutan sitter nu respektive 2 blev det då jag kör kombon med Bemfola (lik GonalF) 300IE och Menopur 150E. Upptäckte sedan att de hade glömt att skicka receptet på Fyremadel. Tur att kliniken öppnar nu på måndag igen, annars hade det blivit mycket tråkigt. 

    Så tråkigt att vissa kliniker öppnar så sent. Det är ju mycket konstigt, så förlänger de köerna ännu mer vilket varken hjälper de eller patienterna. 

    Nu börjar 6 eller 8 dagar av ovisshet och rädsla innan man får göra sitt första ultraljud och ser om det minst blir 5 äggblåsor. Please... annars avbryter vi, tyvärr. I alla fall säger vi det nu. Men det kommer inte vara lätt att fatta beslutet kanske när det är 4 folliklar och man längtar så mycket efter att få prova. Men då blir det ett dyrt försök känner vi. 

  • Limarie
    LLW skrev 2019-08-04 08:28:02 följande:
    Jag har också haft bruna flytningar väldigt länge ett par gånger. Ibland börjar de redan 2 dagar efter ägglossning och håller på fram tills mensen kommer. Då känns ju allt rätt kört redan från början! Har pratat med flera läkare om det men alla säger att det är normalt... oftast har jag dom ca 4 dagar innan mensen dyker upp.
    Normalt är det egentligen inte. Konstigt att de säger så. Har ni också PMS besvär innan? Spottings, bruna flytningar, betyder ofta att man har för låg Progesteron efter ägglossningen respektive ev en Östrogendominans. Hur lång är er lutealfas?

    Låg progesteron kan ibland gör det svårt att upprätthålla en ev graviditet dvs att embryo kan sitta kvar i livmoderns slemhinnan. Om man är oförklarlig barnlös kan man kolla om det kan vara något problem. Rätt intressant hela saken. Men under en vanlig fertilitetsutredning tar man inte hänsyn till detta. 
  • Limarie
    LLW skrev 2019-08-04 11:19:54 följande:
    Tycker inte heller det känns normalt. Speciellt inte eftersom att jag har en lutealfas på bara 10 dagar, så jag blöder ju nästan konstant i två veckor med mensen.

    Men varje gång jag tagit upp det med läkare viftar de bort det som att det inte spelar någon roll. Har testat med progesterallkräm men den hjälpte inte alls. När vi gjort återföringar och jag tagit lutinus har lutealfasen blivit längre.
    Jag tog också upp med läkarna att jag hade för kort lutealfas med 10-11 dagar. Som din upplevelse så viftade alla bort saken. Det finns många kvinnor som har det och som blir gravida... Visst tänker jag, många kvinnor. Men vi är ju tydligen de som inte blir det.

    Man kan väl säga så här. Någonting stämmer inte helt hormonellt när det hela är så här. Rimligtvis skulle det därmed också kunna påverka fertiliteten. Visst, ingen kan bevisa det men det kan vara en faktor. Lustigt nog så var det en gynekolog som efter 1 minut mottagningsbesök sa till mig, då skriver jag ut Provera. Det gjorde han men jag tog aldrig det. Man behöver ju inte direkt pumpa sig full med hormoner utan tänker att jag hellre vill veta varför det är så. Vår IVF läkare sa att det till och med kan vara farligt att ta Progesteron... Lite konstigt tyckte jag eftersom man använder det vid iVF.

    Jag gjorde ett eget försök förra månaden efter 1 IVF. Jag tog Lutinus i vanlig cykel 2 dagar efter ägglossningen. Men bara 1x2 tbl. Förlängde lutealfasen till 14 dagar! Denna månaden tog jag ingenting och hade ändå 14 dagar. Aldrig haft detta förut. Spännande. Hjälpte dock inte då mannen hade ett dåligt spermiogram igen (ibland är den ok ibland finns det knappt någon simmare alls). 

    När du tog Progesteroncreme hur lång var din lutealfas då? Jag tänkte framöver testa Lutinus 1x1. Men har även anmält mig till Vitalista's fertilitetscoachning med Lotta (från Hälsosnack). Man gör ju allt möjligt för att förbättra sin hälsa. 

    Sorry, lite offtopic nu men hoppas det är ingen som stör sig. 
  • Limarie
    Jooosen skrev 2019-08-04 19:16:08 följande:

    Jag har älflytningar redan dag 9?! Helt sjukt.. kanske lika bra. Då kan man börja ivf tidigare.. ska ta ältest imorn


    Kör du långa protokollet? Det är väl bra, det betyder ju att du har hög östrogennivå i kroppen. 
  • Limarie

    Ultraljud nu på fredag, igen en ny läkare som vi ska träffa. Den 6. läkare. Hoppas på ett trevligt bemötande och så klart ett besked som ger lättnad.

    Förbereder ni er mentalt på negativa besked när ni redan tidigare har haft negativa i samband med första IVF?

  • Limarie
    LLW skrev 2019-08-05 13:10:46 följande:
    Vi hade 4 olika läkare på rmc. Alla bra men en var lite extra. Hoppades alltid att det var henne vi skulle träffa för hon var så kompetent och empatisk.

    Tror jag är rätt negativ hela tiden tyvärr. Kan inte föreställa mig att det ska lyckas men samtidigt fortsätter vi ju försöka, så hoppet lever ju kvar där inne. Ska försöka jobba på att kanske inte vara lika negativ, utan mer neutral. Men det är väl lättare sagt än gjort :/
    Vi vet i alla fall att vår skyddsmekanism fungerar Glad Så tror vi i alla fall att vi kan hantera en eventuell kommande besvikelse bättre. Vilket kanske ändå inte är helt sant. Men då kan man i alla fall säger: Jag visste det ju.

    Jag tycker att det där med positiv och negativ inställning varierar från dag till dag respektive vecka till vecka. Det räcker med en sak man har läst här på forum så blir man glad eller ledsen eller nåt telefonsamtal med nån läkare/klinik osv trots att förutsättningar är samma.
  • Limarie
    Hedblomster skrev 2019-08-06 09:06:49 följande:
    Jaa, jag kommer få åka enkel resa 1,5 h för ett ultraljud men det skiter jag i, vill bara få det gjort! Beställde medicinen igår så tänkte hämta den idag :) sen bara vänta på mens.

    Snart är ni igång också! Tror absolut det är dags att prova långa, hoppas ni får bra resultat av det. Såg på din blogg att du blev lite besviken på bemötandet i telefon, vet inte vem du pratade med i Falun men det finns nån som liksom inte är så medkännande. Sen finns det andra som är jättegulliga. Hoppas du slipper prata med den igen!

    Jag hade förresten aldrig något startmöte men var på en konsultation hos den gynekologen jag använda på hemmaplan och sen körde vi igång :) gick så snabbt och smidigt privat.
    Jooosen skrev 2019-08-05 13:38:11 följande:

    W

    Skönt att komma igång! Vad kör du för program o dos denna gång?


    Korta protokollet med bemfola, 175 IE. Hade gonal f förra gången men förstår det som att bemfola är samma sak typ. Började på 150 sist men höjde vid första ultraljudet till 175 så nu börjar vi där istället. Hoppas bemfola går att förvara utanför kylskåp när man börjat använda den... Gonal f kunde man göra så med isf. För vi ska till Stockholm i helgen och bo på hotell men får ta kylväska och använda minibaren annars lol.
    Bemfola måste förvaras i kylskåpet, tyvärr. Jag använder det just nu. Kolla på www.fass.se om det står mer där.
  • Limarie
    Hedblomster skrev 2019-08-06 10:02:39 följande:
    Typiskt... Gonal f skulle också förvaras i kylskåp men när man väl börjat använda den kunde den vara framme.
    Så är det med Menopur också. Så ni ska ha en kylväska med er. Varför ska det vara lätt?
Svar på tråden IVF hösten 2019