• LLW

    IVF hösten 2019

    Jooosen skrev 2019-09-17 21:07:02 följande:

    Ja kan det snälla få vara vår tur nu!! Okej torsdag alltså! Mitt är inbokat på måndag efter jag har slutat (så skönt o slippa ändra arbetstid).. visst börjar du med stopsprutan imorn? Hur går sprutorna? Å nej!! Hoppas ja inte skrämde upp dig mer. Jag fick båda om jag minns rätt. Men har lärt mig att bedövning tar jävligt dåligt på mig. Samma sak när jag varit hos tandläkaren. Jag kommer säga att jag behöver ALLT som kan göra det mindre jobbigt. De får ta högsta dosen på allt dom har :p. Man får informera så mycket som möjligt gällande att man är rädd för smärtan. Sen behöver det ju inte alls bli så illa heller, kom ihåg det!


    Skönt att slippa ta ledigt för ultraljudet! Det är så jobbigt att försöka planera runt jobb med plock och allt vad det är.. min chef vet om läget men jag vill ju helst inte att det ska påverka arbetstiden.

    Jag tar ingen stoppspruta eftersom jag fortfarande är nedreglerad av sprayen jag tar tre gånger om dagen. Den förhindrar ju ägglossning så den funkar på samma sätt som stoppsprutan. Men hade nästan hellre kört sprutan. Näsan börjar bli riktigt irriterad och öm efter dom här tre veckorna. Svider och gör ont när jag sprayar. Ska bli riktigt skönt att sluta med den!

    Nej nej, du har inte skämt upp mig haha! Har ju läst vad många skriver och vet ju hur jag upplever typ ultraljud och återföring (får svinont) så ett plock lär ju va döden typ :P ska ringa dom innan och säga att jag vill ha ordentligt med morfin innan de börjar. Det brukar bita på mig. Samt lugnande så jag kanske inte blir helt hysterisk..
  • LLW
    melissa8601 skrev 2019-09-17 21:24:54 följande:

    Haha suck. Ovitrelleen går ju inte ur ????.

    Får se hur det ser ut imorgon och övermorgon.

    Förra gången jag hade ovitrelle gick sprutan ur dag 8 har jag för mig (helt blankt). Nu tycker jag det är tydliga plus.

    Lite rädd att något ägg smitit innan, dagen jag tog sprutan, och nu blivit utomkveds. Vi hade ju inte någon återsättning den här månaden som sagt.

    Ingen som vart med om liknande?


    Min ovitrelle har tagit ca 10 dagar innan den varit ute, men då har strecket blivit svagare för varje dag tills det varit helt borta. Ditt ser ju ut att bli starkare eller iaf lika starkt. Det är ju inte helt omöjligt att du blivit gravid trots att det inte blev något plock! En tjej i en annan grupp jag är med i var med om något liknande nu i våras. Det enda du kan göra är ju egentligen att avvakta ett par dagar till, ta ett test och är det fortfarande positivt 13-14 dagar efter ovitrelle skulle jag ringt kliniken och krävt ett blodprov för att kolla hur ditt hcg ligger.
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-18 18:32:07 följande:

    Jaha ja juste! Både på gott o ont då. Jag hatade den där stopsprutan men har ju iofs ingen spray att jämföra med. Tar du ovitrelle sen eller hur funkar det med den grejen? Jag undrar om man har ev endo, att det då gör mycket ondare med äggplock. Ja misstänker ju att jag har det och mitt gjorde ju väldigt ont.. hänger kanske ihop

    På något sätt.. ja hoppas man blir riktigt jäkla neddrogad när det är dags...


    Ja jag tar ovitrelle sen som vanligt eller vad man ska säga. Har precis gjort första ultraljudet, ungefär samma resultat som vanligt. Tre, fyra blåsor på varje sida på ca 10-12 mm. Blir väl något liknande resultat på ägg sen då.

    Börjar du med sprutan idag eller gjorde du det igår?

    Har också funderat på det där med endo. Känns ju inte helt orimligt att det spelar in.. inget man kan göra något åt heller :(
  • LLW
    Banana84 skrev 2019-09-18 23:14:08 följande:

    Hej,

    Jag skulle gjort en insättning med en 5 dagars igår tisdag. Hade mått ok efter äggplock med lite svullnad och liten risk för överstimulering som jag skulle vara uppmärksam på. Men jag mådde ok och var taggad på insättning.

    Natten till tisdag vaknar jag av en fruktansvärd smärta i magen, äggstockarna. Det gjorde så ont att jag grät medan jag försökte få i mig alvedon för att stoppa smärtan. Men det gjorde alldeles för ont och vi körde direkt till Gynakuten, jag misstänkte så klart överstimulering och trodde att de skulle behöva tömma mina äggstockar. Det var den värsta smärtan i mitt liv! Jag skrek, grät och kräktes av smärta. På gynakuten gav de mig morfin vid upprepade gånger men det bet inte på smärtan. Efter en ultraljud såg läkaren att mina äggstockar inte var för överstimulerade men stora och den högra äggstocken hade vridit sig kring sin egen axel så blodtillförseln stoppades och den ?höll på att dö?. Jag fick akut opereras inom 2 timmar. De sövde mig och gjorde en titthålsopration i magen. Som tur är kunde de virad tillbaka och rädda äggstocken. Hade jag kommit in till operationen 3 timmar senare hade äggstocken blivit svart av syrebrist och dött. De hade fått opera bort den.

    Var inlagd på sjukhuset en natt men är nu hemma och återhämtar mig efter en mycket smärtsam upplevelse. Komme vara sjukskriven i 2 veckor. 2 embryon klarade sig till frysen och återinsättning får bli när jag mår bättre och stygnen har läkt.

    Alla ni som gör samma resa, känner ni av extrem stark smärta (10 på skalan, går ej att missa) åk direkt till akuten och varna om vriden äggstock. En sällsynt men förekommande komplikation vid ivf där timmar kan avgöra om äggstocken kan räddas.

    Ivf resan fick en tuff start gör mig, ska nu vila och försöka återhämta mig. Kram och lycka till till alla er starka modiga kvinnor <3


    Men åh vad hemskt! Stackars dig och så himla bra att du åkte in! Måste varit en helt förskräcklig smärta :( hoppas du repar dig fort <3
  • LLW
    zey skrev 2019-09-23 06:34:32 följande:

    Okej, hade ju lovat mig själv att inte testa förrän torsdag (officiella testdagens). Men hade en jätte konstig känsla i lördags så kunde inte hålla mig..

    Är i chock just nu. Har haft 0 symptom egentligen, måste iväg och köpa ett gäng digitala jag ska ta på torsdag! Har sån ångest att det ska bli missfall igen :(


    Wow vilket starkt plus! Grattis!! Hoppas att det håller i sig nu, vet att det är tufft men försök glädja dig åt att du just nu är gravid <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-23 16:29:52 följande:

    Sjätte sprutdagen idag och första vul. 9 blåsor på gång. Allt såg bra ut. Utvecklas inte lika fort som förra ggn. Förra ggn hade jag äggplock sjukt tidigt, sprutade bara 8 dagar typ. Men det är snarare en fördel sa hon, att det inte går fullt så fort. Äggplock troligtvis måndag. Kom igen nu kroppen!!!!!


    Skönt att det gick bra idag! Låter klokt det hon sa att det kan vara bra att det tar sin tid. Plock på måndag låter ju alldeles utmärkt :) hur har det gått med stoppsprutan?

    Jag hade mitt andra idag. Sammanlagt 14 blåsor på ca 15-17 mm. Så det går långsamt framåt här med! Imorgon får vi svar på blodprovet jag tog idag så då kanske jag får veta när plocket blir! Hoppas torsdag eller fredag, jag orkar inte vänta mer nu.
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-23 18:23:40 följande:

    Ja det känns på något sätt bra att det tar lite längre tid. Kanske äggen blir bättre då haha (inbillning).. jo den gick faktiskt väldigt bra! Dock är jag rätt öm i området så får försöka sticka lite bredvid idag. Men!! Är det inte det bästa ni fått? Låter skitbra ju. Har du flaggat för chefen om äggplocket snart? Ja ringde min direkt efter vul idag o berättade när det borde bli. Har ju inte ens berättat att ja påbörjat behandling igen så fick dra hela historien.. men men


    Ja man blir ju öm! Känner mig som en nåldyna under sprutperioden. Blåmärken och nålstick över halva magen, fy så ledsen jag blir ibland när jag ser det. Så tragiskt allting. Vad bra att du berättat! Kändes det okej? Fick du bra respons? Jag berättade idag att det nog blir på fredag. Hon är jättegullig och respektfull, men känns ändå jobbigt att hon vet att vi är på gång eller var jag ska säga. Blir mer och mer restriktiv med att berätta för folk för varje behandling.

    Det är bästa vi fått! Brukar ha kanske 4-5 stora på varje så det är klart fler, även om de inte är så stora som tidigare än. Men ska ju köra minst idag också innan ovitrellen, så de kanske hinner växa till sig :)
  • LLW
    Hoppet19 skrev 2019-09-23 17:26:33 följande:

    Negativt test idag rd 12. Förväntat, men dock skittråkigt!

    Behöver ju fortsätta med lutinus oxh progesteon till helgen, då testdag är söndag rd 18. Sist fick jag ju jäkligt mycket skit från läkaren för att jag slutade tidigare....


    Beklagar :( fan vad mycket skit man ska ta sig igenom. Styrkekram till dig!
  • LLW
    Ölandstoka skrev 2019-09-24 08:22:11 följande:

    När jag gick privat fick jag ok på att sluta med lutinus. Det rinner ju ändå bara ut med mensen på en gång liksom. Men nu är det landstinget och hon tyckte absolut att jag skulle fortsätta. Hon sa att både spottings och mens kan bero på både lutinus och graviditet men jag känner ju att det är helt kört. Jag förstår ju att de är stenhårda att man ska fortsätta men jag fick både spottings och mens då när jag brukar, testar jag dessutom neg ca 18 dagar efter äggplock så blir det inte så mycket tydligare än så. Känner psykiskt att jag vill kunna gå vidare när mensen är slut och det går inte så länge jag måste fortsätta med lutinus.


    Känner verkligen igen det där med att bara vilja gå vidare. Hålla på med lutinus när man fått mens precis som vanligt är ju så jävla tråkigt. Jag slutade när mensen kom trots att testdatum var ett par dagar bort, hade ju testat negativt 5 gånger redan. Fick skäll av kliniken men gjorde det för mitt eget välmående. Kram till dig!
  • LLW

    Nu ringde dom från Falun! På torsdag är det dags för mitt fjärde äggplock. Första gången utan narkos.. känner mig jättenervös men sköterskan som ringde garanterade att jag skulle få extra mycket lugnande och smärtstillande. Men är ändå nervös.. är så rädd att få så ont att jag inte kan slutföra plocket.

    Dessutom ska jag få andra dosen intralipiddropp. Lär bli en heldag där uppe.

    Sprayar som vanligt idag men tar ingen mer menopur ikväll utan det blir Ovitrelle 20:00!


Svar på tråden IVF hösten 2019