• Mageric

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Hej alla!

    V 11 + 1 här, första barnet. Knappt känt något alls utom ömma bröst fram till för 1v sedan. Svintrött och illamående, som att jag är bakis..måste småäta hela tiden.

    Var på ett tidigt ultraljud i v9 för att bestämma graviditetslängd pga jag hade väldigt långa cyklar ch där fanns hjärtslag <3

    Ska på inskrivning nästa vecka och ta prover inför KUB. Blivit sjukt nervös för det helt plötsligt, lugnet från att ha sett hjärtslagen skapade dubbelt så mycket oro att det ska vara något fel längre fram.

    Tänker också vänta med att berätta till efter KUB.

    Ska bli kul att ha lite sällskap!

  • Mageric

    Jag gjorde tidig sockerbelastning idag (min pappa har diabetes) och allt var bra, blev positivt överraskad av sockerlösningen för alla har sagt hur illa den är. Allt var bra med snabba prover, tog även prover inför KUB i nästa vecka. Håller tummarna inför det!

  • Mageric

    Nyss hemkommen från KUB! Allt såg fint ut, livlig och skuttande liten krabat. V 14 imorgon! Nu ska jag köpa nya byxor, haha.

  • Mageric

    Jag gick in i v16 igår, och efter jag har ätit har en ?bilring?, vågen visar ca 2,5kg upp. Nu har vi börjat berätta men känns helt overkligt som någon annan skrev här uppe, känner mig inte gravid och det syns som sagt inte så mycket heller..

    Har också väldigt tillåtande kläder på jobb (bussarong och resårbyxor) så inget på jobb märkte något innan jag själv sa det, inga patienter har märkt det heller vilket också är skönt.

    Min app säger dock att det från nu kommer gå snabbt till ?mage? men känns nog bara skönt för min del; längtar till kulan <3

  • Mageric
    Lustablong skrev 2019-10-10 19:26:50 följande:

    Hur går det med erat järnvärde? Mitt är katastrofalt. Har ett HB på 101 och väldigt låga järndepåer i kroppen. Tolererar varken niferex eller duroferon. Läkaren har nu skrivit ut orala droppar av niferex som jag ska ta 3 ggr om dagen. Tydligen så ska dessa inte påverka magen i samma omfattning som tabletterna/kapslarna.


    Jag tar Hemofer som är berikade med folsyra (blått paket), tog de redan innan graviditeten. Hade ett HB på 130 vid kontroll, och de är bara ett ?tillskott? inte en järntablett, väldigt snälla mot magen också.
  • Mageric
    Lustablong skrev 2019-10-15 08:29:28 följande:

    Åh längtar ihjäl mig till torsdag för då är det RUL!! Är sjukskriven och tiden går så sakta!!


    Jag har RUL 11/11! Håller på att bli knäpp! :P
  • Mageric

    Ååh barnmorskan hörde precis av sig och tidigarelade vårt RUL från 11/11 till 30/10!!! Gud så skönt! Har blivit helt nojig senaste dagarna att allt bara varit på låtsas. Känner ju ingenting så detta var precis vad jag behövde!

  • Mageric
    malinmyra skrev 2019-10-25 01:34:45 följande:

    Öppnade vårt provsvar från nipt testet idag. Att allt såg ok ut visste vi redan från telefon, men däremot inte kön. Så nu har vi haft det där kuvertet hemma liggandes sen augusti och idag blev det dags att öppna det. En liten pojke väntar vi oss i mars :) Men attans, vad svårt med namn!

    Har även blivit väldigt anti förlossningen sista tiden. Tidigare har jag tagit allt relativt lugnt och sett fram emot det här. Men det har vänt lite senaste veckorna och nu är jag inte alls pigg på att föda! Vill absolut inte tänka på det och det gör inte saken bättre att jag har mardrömmar flera ggr i veckan nu också. Sist drömde jag att jag hade varit otrogen och visste inte vem pappan var. Det var så verkligt att jag vaknade med sån himla ångest och var tvungen att fundera flera minuter om jag verkligen hade varit otrogen ngngång! (Vilket jag inte har alltså..) Helt sjukt..

    Hormonerna flödar även annars, jag började gråta offentligt på en restaurang förra veckan för att de inte hade tillräckligt god mat på menyn.. Tur vi kunde skratta åt det dagen efter, men det var inte läge att skratta åt det just då iaf, haha. Är det ngn annan som har fått hormonpåslag eller massa drömmar på sista tiden? Gick precis in i vecka 21.


    Just drömmar hade jag mest i början, blodiga foster och missfall, var helt i chock efter varje natt. Tack och lov har det slutat, men ersatts av oro på dagen istället (som jag skrev ovan). Jag är så himla lättrörd annars så svårt att säga vad som är vanliga jag och gravid-jag men igår grät jag till ett klipp om en pojke med CP-skada som fick prova skateboard för första gången med hjälp av en specialgjord ställning. (Blir tårögd bara jag tänker på det).
  • Mageric

    Jag har bara varit på två besök (v 9 hälsosamtal och v 11 inskrivningssamtal).

    Nästa besök är inte förrän i v 26 så precis som du.

    (KUB v 13 och imorgon RUL v 19 med bara ultraljudsBM).

    Däremot har jag mailat henne vid två tillfällen med olika frågor. Hon har svarat inom 2h båda gånger, känns skönt att veta att kontakten är där ändå.


    julinuj skrev 2019-10-29 13:41:54 följande:

    Osäker på vaccinet, kommer troligen ta det. Men har en annan fråga, första barnet-oerfaren: hur ofta träffar ni er barnmorska? Enligt den plan jag fick ska nästa träff inte ske förrän vecka 25. Förra var vecka 10 liksom. Har bara träffat ul-bm sedan dess och de har ju bara fokus på fostret. Det står jämt "fråga din barnmorska om järntabletter, prata med din barnmorska om ditten och datten.." Men det är ju så långt till jag får träffa henne! Jag förstår att man kan boka extra besök om man har några särskilda problem, men känns dumt att boka tid bara för att få dryfta lite allmänna frågor.

    Hur täta besök har ni haft nu före vecka 25?


  • Mageric

    Var också på RUL igår. Tog ca 25min, fick med bilder utskrivna och allt. Var samma ultraljudsbm som vid KUB och fick intrycket av att hon kände igen mig. Väldigt lugn och trygg, sa vad hon letade efter och var väldigt förklarande. Fick veta att ryggmärgsbråck är helt uteslutet så det var skönt, alla vener och artärer fanns och hjärtat pumpade som det skulle.

    Fick veta att det till 80procent är en tjej! Hon låg med benen i kors i början så ev är det en kille där paketet trycktes undan (tydligen kan det hända haha) men det blir mer fokus på tjejnamn från nu.

    Jag fick ställa mig upp och hoppa lite för att lilltjejen skulle flytta på sig, hon låg och höll för öronen och ville inte samarbeta i början, och sen sparkade hon mot sensorn precis när bm tog en bild så vi har hennes fotavtryck! Magiskt <3

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL