• Mageric

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Hände en del på kort tid så nu har jag fått beviljat graviditetspenning av FK och med det har jag 30 arbetsdagar kvar bara! (I kombination med lång julledighet och en del flex att ta ut). Känns overkligt men väldigt skönt; börjat känna av tyngden på ett helt annat sätt och även haft spänningskänsla som jag tror är sammandragningar (dock ej smärtande).

    Vagn inköpt också, en Britax smile 2. Vi ska få en bed side crib-säng av en kompis så helt plötsligt föll mycket på plats!

  • Mageric

    Har bokat profylax nu, här är den baserad på ?föda utan rädsla?-boken. Ska även gå på vattengympa med avslappningsdel så är både pepp och nyfiken vad detta innebär. Är inte så mycket för varken meditation/yoga osv så hoppas jag kan ta till mig det.

  • Mageric
    malinmyra skrev 2020-01-05 00:47:27 följande:

    Jag håller med er bägge. Har alltid haft förlossningsskräck och velat snittas, men har också ju längre in i graviditeten jag kommit, bara tagit det för givet att nu måste jag faktiskt föda på riktigt. Det blir inget snitt, så länge inget går fel. Jag ska göra det här nu, trots att det känns så himla overkligt. Är nog mest orolig för komplikationer, att ngt ska gå dåligt med bebisen. Men tänker att ju mindre jag tänker på det, desto bättre. Ta det som det kommer liksom, jag kan ju inte påverka det nu. Men funderar dock på bästa sätt att förbereda sig, hur ska ni förbereda er?

    Jag kommer inte gå profylax kurs, då den är jättedyrt och min sambo jobbar borta under veckorna, så jag måste gå själv. Men kanske ska börja träna meditation hemma, samt lättare mag- och bäckenbottenövningar? Vad tror ni man kan träna på?

    Även boken Föda utan rädsla ska jag börja lyssna på nästa vecka.


    Men oj vad det kan skilja sig! Jag och sambon har bokat sex olika kurser via vår barnmorskemottagning helt gratis! Plus en extra föreläsning och visning av förlossningsavdelningen på sjukhuset.
  • Mageric
    Lustablong skrev 2020-01-08 18:50:31 följande:

    Har idag blivit diagnostiserad med vena cava-syndrom. Och blev sjukskriven fram till förlossningen. Beroende på hur jag och barnet mår av detta så kanske jag blir igångsatt v 37-38.

    V 31 nu.

    Jag orkar inte skriva vad detta innebär men bindor googla om ni vill. Kort sagt så är livmodern så tung nu så den trycker på stora kroppspulsådern som gör att man får plötsliga svimningsanfall och ibland så får inte bebis tillräckligt med syre pga strypt tillförsel via moderkakan. Men de har koll på oss så jag försöker chilla. Ska på TUL nästa vecka.


    Hur gick det för dig? Hur mår du?

    Själv upplever man ett nytt fenomen sedan i helgen. Det ilar i murran och känns som att urinblåsan ska trilla ut. Tänker att det är foglossning? Har hört beskrivningen ?ilar mellan benen? men jag har alltid trott att det är insida lår det menas, inte up in there. Känns bara när jag ska höja tempot när jag går, så går lååååångsamt. Funkade bättre att cykla också så får bli det längre sträckor framöver, annars kommer jag aldrig komma fram dit jag ska.

    Någon som känt likadant?
  • Mageric
    malinmyra skrev 2020-01-15 07:50:21 följande:

    Tror det är vanligt att det ilar och så just när bebis håller på att fixera sig. Har själv känt av det lite, men det har gått över snabbt. Och just med foglossningar, så känns det bättre när man cyklar ist för att gå så det kan du nog gärna fortsätta med. Jag har sovit med en kudde mellan knäna sen v. 20, då jag tyckte mig känna av lite i bäckenet. Det har aldrig blivit värre, som tur är, men ja har hört att det kan hjälpa med en kudde så också. Var bara försiktig så du inte tippar med cykeln. Tycker man blivit himla klumpig på sista tiden :)


    Ja jag har också haft en sån lång korv-kudde i säkert 10v, den är fantastisk, men just att det är när man rör sig är nytt för mig.

    Haha ja klumpig är man! Jag kom på mig själv med att reflektera över hur jag skulle göra när jag tog på mig skorna: ska jag ta på mig båda skor när jag ändå är nere, eller ska jag upp och pausa mellan? xP
  • Mageric

    Jag och sambon var på förlossningskurs igår (aldrig sett så många gravida på ett och samma ställe!!). Där tog man upp olika scenarier, smärtlindring, vad man kan göra hemma innan och även efterbördsförloppet. Tyckte det var jättebra att få allt så sammanfattat, annars är det mer lite bitar här och där har jag känt.

    En sak de sa som jag varken hört eller läst öm var att man kan spreja bindor med vatten och lägga i frysen, så har man det som smärtlindring/minska svullnaden i underlivet de första dagarna hemma.

    Älskar allt som går att förbereda så detta ska jag lätt göra!

  • Mageric

    Idag är första dagen på graviditetspenning för mig så ska bli intressant att se hur mycket man orkar utan jobbfaktorn. Framför allt blir det lättare att få mer totaltid sömn :).

    På senaste kontrollen hos BM förra veckan visade det sig att lilltjejen redan ligger med huvudet ner och fixerad! Så nu ska hon bara ligga kvar där, haha.. men det kan förklara tryckkänslan jag haft tänker jag?

    Annars drömmer jag om förlossningen titt som tätt, men är rätt nöjd att vara gravid så länge så hinner nog hjärnan ikapp mer nu när jag har mer tid.

  • Mageric

    Samma här, v 34+0 och helt plötsligt kräks jag?! Inte gjort det på hela graviditeten men senaste dagarna inte fått behålla något, sovit skit och svettas floder.

    Idag verkar det än så länge, ta i trä, gå vägen..miniportioner dock.

    Däremot har hon haft hicka flera gånger! Väldigt konstig känsla men jag läste att det är bra för det tränar lungorna? Hon får gärna hicka för min del, känns skönt med respons där inifrån.

  • Mageric
    Lustablong skrev 2020-02-08 11:48:47 följande:

    Låter väl snarare som kräksjuka?! Hoppas du mår bättre!


    Tack! Jag mår fint igen, såg att jag skrivit lite konstigt (var rätt gnällig). Menade mer att jag sovit skit - länge, sen oktober typ och det börjar gå mig på nerverna :P.

    Jag svettas mer och mer, innan har jag fått vallningar på dagtid mer men nu är nätterna katastrof, får gå upp och duscha/lägga handduk.. och ovanpå detta kom en kräkdag; men den gick över igen!

    Så ja. Något i maten kanske? Var inte dålig däremellan.. bara glad att det är över!
  • Mageric
    malinmyra skrev 2020-02-10 07:29:27 följande:

    Är det ngn som har börjat med knipövningar förresten? Jag har det i bakhuvudet hela tiden, men är för lat. Och hemorrojder, tips mot dessa?


    Knipövningar har jag gjort av och till hela graviditeten, märker framför allt att det gör skillnad med aktivt knip nu när hon trycker så mycket nedåt att det gör ont när man går. Har kompisar som lagt in daglig larm-påminnelse om det, jag kör mer på det när jag går promenad, innan körde jag det på bussen till/från jobb för att få in rutinen.

    Hemorrojder har jag inte haft, däremot analsprickor men dessa blev bättre av AC3comfort (dock innan graviditet så kolla om den är ok först). Annars hjälpte linfrön i müslin på sitt sätt också.
  • Mageric
    Tusse92 skrev 2020-02-10 18:32:33 följande:

    Svarar på min egna kommentar!

    Åkte in några dagar efter detta inlägg och det visade sig att min livmodertapp var för kort. Några dagar efter kom vår son i vecka 32+2 :) trots tidigt födsel mår vi alla bra!

    Men troligtvis var min känsla förvärvar!


    Grattis!! Vad skönt att det gick bra! Någon speciell anledning till att du åkte in eller det var förvärkarna?
  • Mageric
    Bacon89 skrev 2020-02-16 13:08:02 följande:

    Jag va inne extra pga min klåda som jag har, då upptäckte dom att jag hade högt blodtryck helt plötsligt och hög puls samt att ctgn va väldigt hög. Det gjorde flödesul och kollade allt och fick även ligga med ctg drygt en timme till innan den va godkänd i deras ögon. Första låg den stabilt på 180-200, andra kom den ner mellan 150-160. Jag va supernervös då kan jag säga...

    Fick komma tillbaka 2 dagar senare efter att ha lämnat diverse blodprover men dom hittar inget fel och när jag va inne då så va allt normalt. Inget i urinen, inget högt blodtryck och inget högt ctg. Ska lämna prover på onsdag igen och ha telefonkontakt med läkaren på torsdag.


    Skönt att de har koll!! Just klåda är skit, hade det innan men det gick över, fick tips att vissa allergitabletter kan lindra om det skulle komma tillbaka. Men det var generell klåda då ju, finns ju värre typer också.
  • Mageric

    Ja tack och lov för graviditetspenning. Sover så galet dåligt på nätterna nu att det hade varit omöjligt att jobba. Igår natt sov jag 00-03 och sedan 05-06 och sen 07-08..

    och ja, nu är klockan 01:30 och inte en sekund av att ens dåsa till..

    Klådan heter förresten hepatos om det är den sorten som kommer av leverpåverkan.

    Nä jag ska ligga och snurra lite till nu tror jag. Hepp.

  • Mageric

    Vecka 37 idag. Mår fint oftast men får anpassa gångtempot. Blev bokad på tillväxtultraljud nästa vecka då BM misstänkte stor bebis, men då har hon ju det bra i magen så är inte jätteorolig. Förklarar ju trycket och tyngden iaf haha.

  • Mageric

    En till här som är på gång! Imorse när jag vände mig sköts slemproppen ut och jag började blöda. Blev direkt till förlossningen på kontroll när jag ringde och de har behållit mig på observation, allt ser fint ut men blödningen slutar inte så det blir nu igångsättning med Cytotec för att mjuka upp livmodertappen och sedan kommer de ta hinnorna när tappen är tillräckligt mogen.

    Hej och hå!

  • Mageric

    Hej igen!!

    Proud mama här! Igångsättningen gick enligt plan, krävdes 3st Cytotec shots innan värkarbetet kom igång på riktigt och sedan tog de vattnet, efter det kom smärtan på allvar så det blev Epidural, SÅ glad jag var att se den läkaren när han kom haha.

    Efter lite lägesändringar för att hon skulle rotera ner helt blev det en hyfsat odramatisk krystningsfas men hon låg lite snett och kom ut med en axel samtidigt och navelsträngen runt halsen, ingen fara men det såg obehagligt ut.

    Nu ligger hon hos mig och ammar och wow vilka känslor! Hon är ljuvlig <3

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL