Forum Övrigt - Familjeliv.se
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skulle ni förlåta er vän?

  Tor 1 aug 21:34 Läst 0 gånger Totalt 14 svar
  Tor 1 aug 21:34

  Hej!

  Jag hade en vän som jag var ganska tajt med förrut vi brukade hitta på massa roligt och kunde prata om nästan allt! Vi har varsin dotter med som är jämn gamla och som tycker om att leka med varandra.

  Nu har vi ingen kontakt längre och jag anser att det är hon som har gjort bort sig.

  En dag ville hon prata med mig om min man, och kom och sa att hon vet att han dejtar andra tjejer för hennes kompis har sett honom på en dejtingsajt, och visade en bild på honom, ( antagligen sparad från hans facebook) jag sa direkt att det stämmer inte, jag känner min man och skrattade, men hon gav sig inte utan fortsatte trots att både jag och min man förklarade för henne, hon sa att hennes kompis ljuger inte osv. Hon har själv separeratoch hennes "kompis" med, känns som dom försökte förstöra för mig och min man. Jag tycker det är jätte tråkigt att det blivit som det blivit! För hon var verkligen en bra vän innan allt hände och våra döttrar som leker så bra, ska jag strunta i vad som hänt och fortsätta träffa henne för våra döttras skull?

 • Tor 1 aug 21:38 #1 +1

  Hur kan du vara så säker på att det inte stämmer? Om du vet vilken sajt de påstår att han använder samt användarnamn är det ju lätt kollat. Du säger att du "känner" din man, jo men det gör alla tills de står med facit i handen och otroheten är ett faktum.

  Det finns rötägg som bara vill förstöra men frågan är varför man skulle göra det om man är så bra kompisar?

 • Tor 1 aug 21:45 #2 +1

  Om antingen väninnan ljuger eller mannen ljuger så är sannolikheten större att det är mannen som ljuger. Väninnan vinner inget på att sabotera din relation till mannen, däremot så vinner mannen på att förneka att han hänger på dejting-sidor eller är otrogen.

  Oavsett vem (om ens någon) ljuger, så tycker jag inte att det är rätt att straffa barnen för allt onödigt drama ni "vuxna" ställer till med.

 • Tor 1 aug 22:13 #3

  Jag vet jag är inte den som tycker om drama, brular aldrig hamna i sånna situationer... och jag är 100 % säker på att mannen inte ljuger, han visade sidan en sida jag visste han hade för några år sedan som ej var aktiv, när vi båda förklarade för henne att allt är lungt och att han inte använder den mer så fortsatte hon tjata att han måste ha det för hon hade ju bild på honom.. men screenshot på hans sida kunde dom aldrig skicka! bara en bild samma som han har på facebook hade hennes kompis, (antagligen bara sparat), och skumt med att hennes kompis säger till henne att hon hittade honom där för varken jag eller han själv har knappt träffat henne, så vet inte vad hennes syfte var...

 • Tor 1 aug 22:18 #4 +1

  Var inte så naiv! Självklart har din kompis rätt.

 • Tor 1 aug 22:19 #5

  Jag vet att det finns en del rötägg där ute som är otrogna, men jag kan säga att vår kärlek är så stark och jag skulle veta om han höll på med något sånt, det finns inte en chans att han skulle göra det! Han är en så ärlig människa att om han nu skulle vilja det, då är jag 100 på att han skulle lämna mig istället. Har som sagt vetat om hans sida han hade för ett par år sen och det var den vi hade tilsammans, och den är inaktiv... som sagt vet inte vad hennes syfte var, borde ju slutat älta efter vi förklarat men det gjorde hon inte

 • Tor 1 aug 22:23 #6

  Mer bevis kunde dom inte skicka? Bara en bild på honom som vem som helst kan få tag på?? Så man ska alltid lita på sina vänner mer än sin relation?

 • Tor 1 aug 22:33 #7

  Nej, fortsätt inte träffa henne, nu får du välja sida; henne eller din man.

 • Tor 1 aug 22:47 #8

  Hennes andra kompis kan ju ha velat uppnå just detta... att få er att bli ovänner så hon själv kan vara bästa kompisen.

 • Fre 2 aug 09:56 #9 -1

  Om man inte litar på sin partner borde nan inte ens vara i förhållande... vi delar allt med varandra, pratar om allt och vi sa det när vi gifte oss att våra viktigaste grejer är att vi alltid är ärliga mot varandra och jag känner honom 100 % och vet att han aldrig skulle göra något han är som person om han inte älskar mig skulle han vilja skiljas först!

  Den där kompisen till min kompis har han aldrig träffat, jag har träffat henne vid enstaka tillfällen hemma hos min kompis, så kan inte förstå vad dom håller på med, allt hade slutat om min komois accepterat vad vi sagt till henne att allt är lugnt och att det var vår sida tilsammans som användes för flera år sedan, men hon gav sig ju inte och min partner och hon var ju vänner innan med men han vill inte längre ha med henne och göra efter det.

 • Fre 2 aug 09:59 #10 +1

  Det är alltid lättare att stoppa huvudet i sanden och fortsätta som förr än att acceptera att även de bästa kan svika.

 • Fre 2 aug 10:08 #11

  Kan det finnas andra förklaringar? Någon kanske snott en bild på din man och använder den. Jag skulle nog vilja gräva vidare i det där för att få klarhet.

 • Fre 2 aug 13:45 #12

  Man ska inte ha förhållande om man inte litar på sin partner, jag antar du inte har det.. för vänner kan man verkligen inte alltid lita på, särskilt om man inte är jätte nära vänner. I det här läget är det kompisens kompis som är den som vill förstöra det är det enda jag kan tänka mig för som sagt jag vet om den dejtingsidan dom nämnde och har själv varit inne på den för några år sen, vi öppnade en sida på mig faktis och kunde inte hitta min man där så han har ingen aktiv sida förutom den gamla vi hade tilsammans mem den var ej aktiv när vi loggade in... däremot bilden har han på sin facebook, jaa det är faktis så att min man är trogen annars hade jag märkt det minsta lilla!

 • Fre 2 aug 14:30 #13
  Sannagem skrev 2019-08-02 13:45:28 följande:

  Man ska inte ha förhållande om man inte litar på sin partner, jag antar du inte har det.. för vänner kan man verkligen inte alltid lita på, särskilt om man inte är jätte nära vänner. I det här läget är det kompisens kompis som är den som vill förstöra det är det enda jag kan tänka mig för som sagt jag vet om den dejtingsidan dom nämnde och har själv varit inne på den för några år sen, vi öppnade en sida på mig faktis och kunde inte hitta min man där så han har ingen aktiv sida förutom den gamla vi hade tilsammans mem den var ej aktiv när vi loggade in... däremot bilden har han på sin facebook, jaa det är faktis så att min man är trogen annars hade jag märkt det minsta lilla!


  Nu vet jag inte om du riktar dig till mig, men hur mycket du än upprepar som en trasig grammofonskiva att man inte ska ha förhållanden om man inte litar på varandra förändrar det inte faktumet att många blir bedragna. En hel del av dem litade säkerligen på sin partner.

  Jag försökte, tvärtemot många andra i tråden, se det från olika håll och inte bara ropa "han ljuger". Villet onekligen ligger nära till hands.

  Som jag ser det finns tre alternativ:

  1 Din man ljuger.

  2 Din kompis/kompisens kompis ljuger.

  3 Något annat har hänt. Bildstöld, identitetsstöld, något helt annat som vi inte ens kunnat tänka oss.

  Om det nu vore alternativ tre, vore det inte synd om en fin vänskap gick i stöpet pga ett fånigt missförstånd? Även om man så klart står sin partner närmast tycker jag att du skulle kunna visa lite av den grundmurade tillit du visar din partner också till din vän.
 • Fre 9 aug 21:41 #14

  Jag och min sambo har varit med om nästan exakt samma sak. Vi har varit tillsammans i 13år och har två barn. Min sambo och hennes kompis som hon känt sedan dom var 15år började umgås mer och mer för något år sedan. Märkte av att min sambo blev mer och mer restriktiv mot mig och började baktala mig. Hon kunde dra på en kort fika hos sin kompis och det slutade oftast med att hon sov över för att dom hade festat. 2ggr i veckan... När jag började ifrågasätta så tog det hus i helvete! Vi började gå isär och var till och med in på familjerätten för att kunna fatta bra beslut för våra barn.

  La ut en annons på Facebook och sökte bostad, då ringde en kompis och berättade MIN senaste livshistoria i detalj. Det visade sig att hans fru också varit kompis med min sambos kompis.

  För att underlätta berättelsen så får min sambos kompis kallas Anna vilket hon inte heter.

  Det visade sig att Anna och ett kompis gång hade gjort sport av att förstöra andras förhållanden. På psykisk och mental nivå. Anna hade börjat prata ner mig/min kompis för att bryta ner våra sambos, sedan så hade Anna börjat flytta våra sambos uppmärksamhet mot fester och vilket visat sig senare mot en kille som var arbetsgivare till dom och som också varit med i Annas spel. Dom bröt totalt ner våra sambos totalt och kompisens fru har fått svårt med tilliten till andra kvinnor efter detta. Jag tog upp det som min kompis sagt med min sambo och det bara knäppte till i henne när hon förstod vad hennes kompis gjort. Hon ringde Anna och skrek i telefonen i flera timmar. Sedan tog ett par månader av terror vid. Där Anna kunde gira med bilen mot min sambo när dom möttes i trafiken, hon la upp min sambo på kontaktsiter och skrev hennes telefonnummer överallt. Hon har fått hot av alla Annas vänner och även den killen som dom jobbade med.

  Tydligen så har dom gjort detta ett 10tal ggr innan mig och min kompis och använt sig av exakt samma tillvägagångssätt.

  Så din kompis behöver absolut inte vara din vän!

  Hon kan lika gärna vara avundsjuk på vad ni har eller så tycker hon bara om att bryta ner dig för att förstöra!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll