Forum Könssjukdomar - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Alla med underlivherpes, hjälp mig!

  Mån 12 aug 14:06 Läst 0 gånger Totalt 12 svar
  Anonym (Anony­m)
  Visa endast
  Mån 12 aug 14:06

  Hejsan! Jag är en ung tjej som är superorolig... saken är den att min storasyster kom hem för ca en vecka sedan och var helt förkrossad, hon hade precis fått redan på sin underlivsherpes. (Inga tester hade gjorts men läkaren sa att hon trodde det var herpes) hon fick till och med utskriven medicin.

  Hela familjen började då diskutera om smittrisken i hemmet. Alltså om vi måste vara noga med att inte dela handduk osv. Överallt står det at herpesviruset bara kan smitta via direktkontakt och att viruset dör snabbt utanför kroppen. Så vi kom fram till att vi inte behövde vara så oroliga att själva bli smittade via henne.

  Några dagar senare tar jag och använder min systers tights utan att fundera då jag för stunden glömt bort om herpesen. Och nu har även jag fått sår i underlivet... Såren ser ut som om det varigt en blåsa men att självaste blåsan försvunnit. Två av såren sitter på min ena yttre blygdläpp och två sitter mitt på underlivet alltså på ovansidan om ni förstår... jag blev helt förstörd och fattade ingenting. Nu har jag googlat som en galning och läst typ varenda tråd om könsherpes. Men saken är den att överallt står det att det bara smittar genom direktkontakt och någon direktkontakt har det inte varigt! Har inte ens sett hennes blåsor!

  Jag ringde till 1177 och berättade om min situation. Hon jag pratade med sa att det lät väldigt långsökt och att det bara smittar via direktkontakt.

  Jag har en pojkvän och min tanke går ju direkt till att det är han som smittat mig. Men det har jag också svårt att tro. Jag har aldrig sett en enda blåsa eller sår på honom. Jag vet att det kan ligga latent i kroppen men han är den ända som jag har legat med. Han har inte heller smittat via mun till kön och det är jag helt säker på. Han hade en engångsgrej med en tjej innan mig och då var dom båda oskulder.

  Kan jag då fått herpesen genom honom??

  Eller har jag fått det av min syster??

  Eller är det ens herpes??

  PS. Jag har ingen feber eller så ännu men mina lymfkörtlarna är lite ömma och kanske lite svullna. Jag har inte så ont utan det svider lite då jag tvättar rent och ömmar lite om jag varit där och petat någon minut bara.

  Ursäkta bilden men hoppas att det är lugnt ändå!!!

  Och till er med herpes, ser det ut såhär för er??

  Tacksam för svar!

 • Mån 12 aug 15:21 #1

  Lyssna på 1177 och sluta vara så hysterisk!

 • Mån 12 aug 15:31 #2

  Du fick Herpes 2 av syrran gissar jag. Såhär är det. Lite sårsekret som fastnat i trosorna och du plockade på dig trosorna.

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 aug 16:10 #3
  Kramklubba skrev 2019-08-12 15:31:18 följande:

  Du fick Herpes 2 av syrran gissar jag. Såhär är det. Lite sårsekret som fastnat i trosorna och du plockade på dig trosorna.


  Jag lånade inga trosor av henne. Men jag antar att viruset satt sig långt upp på byxorna och att det tyvärr är som du säger, att jag blev smittad av de... är typ 2 värre än typ 1? Eller spelar det kanske ingen roll?
 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 aug 16:19 #4

  Jag vill tillägga att jag har en bild som jag skulle kunna visa om någon vill. Trodde jag hade lagt till den men måste ha glömt.

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 aug 16:23 #5

  Jag vill tillägga att jag har en bild som jag skulle kunna visa om någon vill. Trodde jag hade lagt till den men måste ha glömt.

 • Anonym (Nyfik­en)
  Visa endast
  Mån 12 aug 19:57 #6

  Visa bild

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Mån 12 aug 21:52 #7

  [quote=79826796][quote-nick]Anonym (Nyfiken) skrev 2019-08-12 19:57:09 följande:[/quote-nick]Visa bild[/

  Ursäktar bilden men här är den

 • Anonym (Hmm)
  Visa endast
  Tis 13 aug 10:51 #8

  Kan säkert vara herpes. Ser inte ut som en precis herpes blåsa då de brukar vara små vätskande blåsor i själva såret.

  Hur är smärtan? Sticker de? Pulserande?

 • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 13 aug 11:33 #9
  Anonym (Hmm) skrev 2019-08-13 10:51:26 följande:

  Kan säkert vara herpes. Ser inte ut som en precis herpes blåsa då de brukar vara små vätskande blåsor i själva såret.

  Hur är smärtan? Sticker de? Pulserande?


  Om jag inte varit där och petat (rengjort smörjt mm) så känner jag nästan inget alls. Men just då när jag gör det så svider det lite, kanske sticker lite också, men absolut inget farligt. Detta känns också konstigt med tanke på att vissa varken kan sitta ligga eller stå utan att det gör jätteont när dom har sin herpes.
 • Tis 13 aug 23:41 #10

  Om det skulle ha varit så att du fått herpes av din syster så skulle detta varit din första infektion då du (förmodligen?) inte haft blåsor eller sår innan, detta innebär att du skulle ha blivit väldigt sjuk. Man brukar få feber och ont i hela kroppen, mycket blåsor och sår, sveda vid urinering m.m då viruset sätter sig i nerverna, därför kan det ligga latent. Såret ser inte ut som ett herpessår, kan du inte komma på en annan förklaring till uppkomsten? Har ni delat rakhyvel? Det låter jättemärkligt att du skulle ha fått herpes i samma veva som henne, för jag tror inte på förklaringen med tightsen. Isåfall måste du haft på dig tightsen utan trosor så att sekret från henne nuddat dina slemhinnor i underlivet, för viruset tar fäste i slemhinnor och sår och därefter börjar sår och blåsor uppstå runt omkring underlivet. Men det låter otroligt då viruset dör direkt utanför kroppen. Däremot kan det smitta till dina fingrar om du petar på en blåsa/sår och har ett litet litet sår på fingret/vid nagelbandet och därför bör du för säkerhets skull undvika att peta där så länge du inte står i duschen. Runt såret ser det ut att sitta ärrvävnad som om du haft flers sår tidigare men jag vet inte riktigt vart såret är placerat så det kanske är en del av dina blygdläppar?

  Vet din syster om hur hon fick sin herpes och fick hon då ovanstående symptom? Kom det bara helt plötsligt eller har hon haft sex med en smittad? Herpes har de flesta av befolkningen sedan man hade vattkoppor som barn och för vissa visar sig denna herpes oralt som tex blåsor i munnen eller munsår. Munherpes kan smitta till könet och tvärtom men det har du säkert läst.

 • Tis 13 aug 23:45 #11

  Glömde skriva att anledningen till att dina lymfkörtlar är svullna i ljumskarna är pga såren, då kroppen försöker bekämpa och läka såren. Precis som dina lymfkörtlar vid halsen kan svullna om du bitit dig i kinden. Så svullnaden/ömheten behöver inte bero på herpes. :) herpes är dessutom väldigt smärtsamt. Jag har underlivsherpes och kan knappt ha kläder på när jag fått ett endaste litet sår och dom brukar inte se ut så som ditt gör

 • Anonym (Herpe­s)
  Visa endast
  Ons 14 aug 00:35 #12

  Låter långsökt. Herpes smittar via direktkontakt med blåsor och sår. Dock kan personer med herpesviruset i kroppen smitta vid tex sex fast man inte har ett pågående utbrott. Risken Dick störst vid pågående utbrott. Tycker läkaren borde tagit ett test för att säkert se om herpesvirus påvisats. Typ 2 är den sorten som är lönsherpes, men vanligt att även ha typ 1 i underlivet pga tex oralsex. Typ 1 återkommer sällan i underlivet.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll