Inlägg från: Anonym (skulle inte stå ut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (skulle inte stå ut)

    Han skuldbelägger alltid

    Jag skulle inte stå ut att ha det så. Om ni ska ha någon framtid ihop måste han fundera på sitt sätt. Och du måste fundera hur länge du står ut! Och skaffa inte barn innan ni har löst det här.

    Ni är två jämlikar men han försöker fostra dig. Ingen människa gör alltid rätt och säker händer utanför ens kontroll. Men det betyder inte att någon ska få agera överhuvud över den andra och krympa den. För fortsätter det kommer du att krympa allt mer.

    Hade det bara handlat om barnet hade jag som förmildrande omständighet kunna tänka mig att han var hårt hållen av sitt ex och att han i sin tur får skulden för allt barnet kan råka ut för. Men så tolkar jag dig inte och det är inte mer rätt att hålla på så för det. Men skulle kunna vara en förklaring.

    Antingen måste din sambo tänka om eller så måste du visa att du inte tar skit eller bli uppfostrad som ett barn. Om han inte ändrar sig då är det dags att bryta.

  • Anonym (skulle inte stå ut)

    Du skriver i starten att han håller på så även vid andra tillfällen men att det är när det handlar om barnet som du blir mest sårad.

    Angående misshandel så är även psykisk misshandel en form av misshandel. Visst vi är olika och man får acceptera varandras olikheter. Men man ska ändå behandla varandra med respekt om man ska ha ett sunt förhållande. Och det är otroligt viktigt om man har ett barn omkring sig. För som någon säger så fångar barn upp stämningar förr eller senare.

    Och som du förstår är det nog få föräldrar som håller på som han gör! Barn gör sig illa hela tiden. Min son är tolv och går fortfarande med blåmärken på benen. Ska han bli lika arg på förskolepersonalen när sonen har ramlat där? Eller skolan? Eller kompisar framöver?

    Så stanna inte om han fortsätter så här. Men det är bra att du vill ha en dialog och sen är det upp till honom om han kan förändras - eller ens vill förändras. Om han inte förstår problemet så har ni stora problem i framtiden!

Svar på tråden Han skuldbelägger alltid