Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • RMC Malmö höst 2019

  Tor 12 sep 2019 21:34 Läst 0 gånger Totalt 188 svar
  Visar endast inlägg av mariagejan - Visa alla inlägg
 • Tor 12 sep 2019 21:34 #74

  U


  Snurre skrev 2019-09-12 11:52:17 följande:

  mm, jag funderar också på att ringa och ligga på lite. Eller, jag är så fruktansvärt kluven. Jag vill ju egentligen inte göra IVF (vem vill det liksom?) Jag vill så gärna att det ska funka och tänker hela tiden att "nu jävlar får min kropp visa för mig vad den går för, den har tre månader på sig", knäpp tanke, för har det inte funkat innan så varför skulle det funka nu..men usch så många gånger jag tänker på hur mycket jag hatar min kropp. 

  Men åå motivera, varför är RFSUs bäst? Jag har bara kört Clearblue innan och apotekets egna. 

  Ja, Letrozol stimulerar hormonerna så äggmognad och ägglossning ska ske, jag ägglossar inte av mig själv för jag har överskott av testosteron och för lite östrogen. 

  Jag har med upptäckt att jag är mer "mensig" vid ÄL, gnällig, sur, fruktansvärt kelen och sjukt svag för minsta motgångar, sen vid själva mensen så är jag bara så sjukt förbannad. 


  Jag fattar, nej haha helst vill man ju inte göra det! Jag har vant mig vid tanken nu eftersom de sa att vi inte kan men som sagt hoppas man ju på mirakel :)

  CB ÄL-test har två olika smiley och jag tyckte inte det var lika tydligt och de var dyra.

  Med RFSU har jag tagit både morgon och kväll då de är billiga på så sätt missar man inte ägglossningen.

  En månad hade jag positivt på morgonen och negativt kvällen så hade jg inte testat både hade vi missat.

  Plus att när ägglossningen närmar sig kommer ett svagt streck (testet är ju då negativt) men då vet jg att den är nära och då börjar jag testa morgon och kväll :)
 • Sön 15 sep 2019 11:17 #76
  Snurre skrev 2019-09-13 07:19:22 följande:

  mariagejan skrev 2019-09-12 21:34:57 följande:

  U


  Jag fattar, nej haha helst vill man ju inte göra det! Jag har vant mig vid tanken nu eftersom de sa att vi inte kan men som sagt hoppas man ju på mirakel :)

  CB ÄL-test har två olika smiley och jag tyckte inte det var lika tydligt och de var dyra.

  Med RFSU har jag tagit både morgon och kväll då de är billiga på så sätt missar man inte ägglossningen.

  En månad hade jag positivt på morgonen och negativt kvällen så hade jg inte testat både hade vi missat.

  Plus att när ägglossningen närmar sig kommer ett svagt streck (testet är ju då negativt) men då vet jg att den är nära och då börjar jag testa morgon och kväll :)
  Jo, jag har uns uns lite hopp kvar men är mest en realist xD om inte letrozol funkat de senaste 7 månaderna....varför skulle det nu?!

  Ah men sjutton, nu vill jag ha RFSUs istället.. får köra det nästa månad..känns ju rimligt som du gjort och testa morgon och kväll, samt smidigt med "extra strecket", att man vet att det är på G liksom.. 

  Nu när ni ska iväg på nästa vecka till RMC + den privata, vad händer då? Är det själva inskrivningssamtalet inför IVF?
  Ja ellerhur, jag tänker likadant man vill inte få upp förhoppningarna för mycket.
  Köp hem en sån stor förpackning så har du hemma :) CB är ju lite för dyra att köra både morgon och kväll tycker jag haha. Undra hur mycket pengar man gjort av med på alla dessa tester hahah. 

  Jag vet faktiskt inte vad som händer, vi har noll koll känns det som. Men sköterska sa det skulle ta ca 1,5 h så jag antar det är inskrivningen med att planera hur man börjar och när och hur vi ska sätta igång. 

  Som jag förstått det kör de flesta spruta, vi vill ju sätta igång direkt på nästa mens. Men jag ska iväg med ett gäng kompisar på weekend-resa och de vet ju inte vad jag går igenom så är rädd att de ska se sprutorna i satefyn och att jag ska behöva dölja sprutor etc. Vet inte hur det funkar men det är så typiskt att mensen ska komma precis den helgen och det är då man påbörjar sprutorna. Så får rådfråga sköterskorna :)

  Nu känns det så nära är så ivrig. 
  har du hört nått mer?
 • Tis 17 sep 2019 13:16 #78
  Snurre skrev 2019-09-16 08:25:08 följande:
  Jo CB är dyra. Gjorde första ÄL-testet imorse, blev tom ring, men på testet var det två streck, antar att man inte ska kolla på dom? Haha!!!

  Ja, men då lär det ju vara inskrivningssamtalet. Hoppas ni for börja snabbt!! Men förstår din inre konflikt med tjejresan, men kan du inte råka hamna långt bakom de på flygplatsen? Eller berätta, känns det jätte långt bort? 

  Vi har inte hört nått mer :(
  Haha nej kolla bara på ringarna ;)

  Det var inskrivningssamtal vi var på idag, kändes så bra. Började med att träffa läkaren och sedan sjuksköterska. De gick igenom och lade planen för behandling och sköterskan gick igenom sprutorna etc. 
  Läkaren rekommenderade inte jag börjar i oktober för resan sammanfaller med väntade mens etc. Så han sa en månad hit och dit kör i November istället, och vi håller med även om man bara vill börja NU. 
  Så början på november kör vi igång :D känns så spännande men långt bort, 50 dagar :( 
  Sen ska man bestämma vilket paket man vill köpa men vi avvaktar och ser vad de säger på RMC imorgon!

  Åh störigt, har du skrivit på 1177 till rmc? :)
 • Tis 17 sep 2019 20:43 #81
  Snurre skrev 2019-09-17 14:19:49 följande:
  Ah, okej då...har ju en tendes att analysera sönder alla former av test, haha!! Vet inte hur många jag har brutit upp för att kanske kanske förhoppningsvis se ett bättre resultat. ÄL-test är ju för visso lite mer chill än gravtesten men ändå.

  Åå men härligt, då var det på Limhamnskliniken? Hur verkade sköterskan och läkaren då? Jo, förstår din tanke med resan och att vänta.. jag är med lite orolig, vi har ju inte startat än men jag och killen har en planerad resa i slutet på november och han har en i mitten på januari, det kan ju vara för jäkla illa tajming om vi kommit å långt.. men men, bara själva slutet blir gott - får man väl tänka. 50 dagar känns klart som en evighet men kanske hinner man landa lite och ladda lite energi? ..kanske. 

  Nej, har inte gjort men jag tänkte fråga dig om vart du skrev då? Jag har ju lagt till kliniken i mina sidor men när jag går in tycker jag bara att jag ser tidsbokning och registrering av mens osv. Tänkte att jag kanske skulle skriva att vi kan komma med kort varsel vid ev. avbokningar eller nått. Men måste nog vänta på svaret från cellprovet, men det bör komma i veckan. 

  Du måste snälla uppdatera efter RMC imorgon, hur bemötandet var där och sånt, så nyfiken på att följa dig

  Ja ellerhur, jag bröt också mitt CB och såg de två strecken haha. 

  Ja IVF Nordic, läkaren var superbra lugn och ärlig vilket kändes så skönt. Gav inga svar på sannolikhet eller liknande för att få upp förhoppningarna, det gillade jag. 
  Sköterskan var ok inget speciellt, gav oss typ broschyrer och så. Det som kändes skönt var att de sa har ni några frågor eller är osäkra så RING, så guidar vi er, ring för minsta lilla osäkerhet, känns tryggt, tror inte RMC säger så haha. 

  Ja jag tänkte så att jag kan försöka vara lite extra hälsosam nu inför och verkligen försöka bli stark i kroppen så kan fokusera på det och sen har jag resan så det tar bort tankarna lite. 

  Jag skrev på nedan länk, kolla under e-tjänster och tryck läs mer, så skrev jag till både "Kontakta mig" samt "Provtagning klar, inför behandling assisterad befruktning"
  www.1177.se/Skane/hitta-vard/kontaktkort/Reproduktionsmottagning-Malmo/

  Då bad jag dem kolla så först vår remiss var mottagen och om de kunde säga när vi fick tid (skrev det typ 3 ggr) tillslut svarade en sköterska att hon bokat in oss. 

  Ja ska bli spännande på RMC imorgon, jag lovar att meddela direkt :)


   

 • Tis 17 sep 2019 20:44 #82
  Aryzza skrev 2019-09-17 17:06:02 följande:
  Åh va skönt ni har fått komma både på besök privat och på RMC. Stort lycka till:) vi har vart på hälsosamtal med BM idag och har fått bokat UL den 1 oktober. Två veckor för att få se så det lever där inne känns väldigt långt just nu.. men går ju inte att jämföra med er. Fast dagarna går fort, innan du vet ordet av är det november :)
  Tusen tack, ja känns skönt att komma igång lite och veta att det närmar sig. 
  Å så spännande, vilken vecka är du i nu? Räknar man från sista mensens första dag även på ivf? :) 

  Håller verkligen tummarna för er!!!
 • Ons 18 sep 2019 17:41 #86

  Alltså det sjukaste hände idag!
  Vi gick till RMC och träffade andrologen, min man har ju då gjort totalt 4 st spermieprov och de två första då var ju då  infertilitet, ett fåtal spermier per ml vilket ju är jättelike och omöjligt och naturligt bli gravid. 
  Idag säger andrologen på RMC att de två senaste proven är NORMALA 40.000 st /ml och 44.000 st per ml, är det inte helt sjukt?

  Vi fattar ingenting, hur kan man få besked att man är infertil och nu har vi gått och mått såhär dåligt i onödan. Det är ju fantastiskt att vi har en chans naturligt men jag fattar ingenting. Nu behöver vi göra en del val. 

  Nu går vi från manlig faktor till oförklarligt barnlös och då får vi ej göra ivf statligt förrän vi försökt i två år. Så får fundera lite. Jag förstår inte hur det är möjligt.

  Min man har visserligen börjat äta zink och alla vitaminer selen etc. och börjat träna och äta bättre men fortfarande, det känns helt sjukt att det skulle kunna påverka från infertilitet till normal på 3 månader. 

 • Tor 19 sep 2019 14:25 #89

  J


  Snurre skrev 2019-09-19 08:26:06 följande:

  Men what??! Hur sjutton funkar kroppen egentligen, undra om det är livsstilsförändringarna som påverkat så avsevärt mycket!! Vad sa läkarna? Hade de nån bra förklaring? 

  Ja, förstår att ni nu står inför en del..men hur länge försökte ni från början själva innan ni sökte hjälp? räknar de inte med det tro?


  Alltså jag har ingen aning, vi var på fest båda helgerna innan de första två proven men läkaren trodde inreder kunde göra sådan skillnad. De var chockade, vi ringde Ivf nordic och pratade med läkaren där och hon sa hon aldrig sett något liknande!Vi har pratat lite nu och sa att vi försöker naturligt nu september & oktober och tar beslutet om vi kör ivf på privata i november som vi bokade i förrgår.

  Jag har ägglossning på ons nästa vecka och nu på måndag ska jag göra äggledar spolningen så hoppas det blir något då hehe, man har ju läst flera som blir gravid efter spolningen.

  Vi har försökt 2 år totalt i december så då kunde hon skicka remiss till rmc och så tar det 3 mån innan man fick komma till första samtal sen beroende på väntetid så kan man börja behandling. Hon sa vill ni köra ivf och göra statlig kommer ni tidigast kunna räkna med att påbörja i apr / maj = EVIGHET
 • Tor 19 sep 2019 14:27 #90
  mariagejan skrev 2019-09-19 14:25:24 följande:

  J

  Alltså jag har ingen aning, vi var på fest båda helgerna innan de första två proven men läkaren trodde inreder kunde göra sådan skillnad. De var chockade, vi ringde Ivf nordic och pratade med läkaren där och hon sa hon aldrig sett något liknande!Vi har pratat lite nu och sa att vi försöker naturligt nu september & oktober och tar beslutet om vi kör ivf på privata i november som vi bokade i förrgår.

  Jag har ägglossning på ons nästa vecka och nu på måndag ska jag göra äggledar spolningen så hoppas det blir något då hehe, man har ju läst flera som blir gravid efter spolningen.

  Vi har försökt 2 år totalt i december så då kunde hon skicka remiss till rmc och så tar det 3 mån innan man fick komma till första samtal sen beroende på väntetid så kan man börja behandling. Hon sa vill ni köra ivf och göra statlig kommer ni tidigast kunna räkna med att påbörja i apr / maj = EVIGHET


  Kom på en sak till Snurre läste att din hade få men dålig kvalitet på sperman äter han tillskott? Min man började på selen, zink och en annan som kan vara bidragande
 • Lör 21 sep 2019 14:20 #92
  Snurre skrev 2019-09-19 15:11:03 följande:

  Men så skumt, men ändå så kan jag inte låta blir å tycka att det är lite spännande, hur är det möjligt liksom?!?

  Okej, ja men jag förstå.. april-maj känns ju länge till!! Hoppas, åå tänk om det funkar nu dessa månaderna innan. all all all lycka!!!

  Killen äter alla möjliga vitaminer, men har börjat med det efter testet. Han har bara gjort ett, vår gyn trodde väl mest att vi båda hade en kämpig väg, men mest på grund av att jag inte ägglossar själv då. 


  Ja ellerhur det är helt sjukt! Så galet har svårt att greppa det. Men vi gåt se hur det går haha :) tusen tack <33

  Håller verkligen tummarna för er också! Det måste bli vår tur snart <333
 • Tis 24 sep 2019 16:04 #94
  Snurre skrev 2019-09-24 08:04:52 följande:

  Ja, men lycka till för oss allihop :)

  Jag fick glad gubbe i lördags på CB, så hoppas hoppas hoppas


  Jag gjorde äggledarspolning igår var rätt lugn men lite lite nervös men det kändes verkligen iNGENTING helt sjukt har läst hemska historier så var verkligen som de sa Läs inte innan haha men man kan ju inte låta bli.

  Jag gjorde CB digital igår och imorse och det var glad gubbe både två. De sa att de trodde jag skulle ha ÄL igår men de rekommenderar ej sex samma dag man gjort spolningen. Så imorse körde vi försök igen så nu får vi se haha!

  Denna månad ska jag försöka och inte testa och känna efter för mycket!

  Vad kul vi är så tätt :) och gratttttis till ägglossningen det är ju superbra HOPPAS nu det blir!
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll