Forum Första trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF MAJ 2020

  Tor 5 sep 2019 20:32 Läst 0 gånger Totalt 3640 svar
  Visar endast inlägg av emeliiiiiie - Visa alla inlägg
 • Tor 5 sep 2019 20:32 #248

  Hej på er! Jag är beräknad till i början av maj :) Har också haft ett X (utomkveds) , ska på vul nästa vecka. Molvärk och ömmande bröst verkar flera ha, samma här.

 • Fre 6 sep 2019 09:07 #257
  Annie14 skrev 2019-09-06 08:30:25 följande:

  Åh tack för ditt svar. Såklart är första tanken missfall. Blödde aldrig min förra graviditet. Får avvakta och se hur det utvecklar sig.


  I min första grav. fick jag världens blödning tidigt, trodde de va missfall men så var inte fallet, födde en fin pojke :)
 • Fre 6 sep 2019 09:10 #258

  Jag har oxå en himla molvärk, stickningar i brösten och är super trött. Somnar kl.9 varje kväll.

  Nån mer än jag som redan har barn? Jag väntar mitt tredje (och sista!) ;)

  Så vet hur det funkar men är rädd att denna graviditet ska skilja sig mycket från de förra.

  Tidigare mådde jag illa, hade lätta foglossningar och liten mage - vilket jag har tyckt har varit väldigt skönt så jag hoppas den lilla magen håller insåg nu med. Är 4 år sen jag var gravid sist.

 • Fre 6 sep 2019 18:53 #275
  Rebeckall skrev 2019-09-06 13:00:49 följande:

  Jag har en pojke som föddes i november förra året :) jag är också lite orolig över hur denna graviditet ska bli. Det kan ju vara så olika. Skillnaden denna gång är att tröttheten kommit mycket tidigare. Kan somna var som helst, när som helst känns det som. Förra gången sov jag 4 dagar i sträck. Det går ju dock inte nu när man måste va igång och ta hand om knodden haha.. Så jag hoppas tröttheten inte blir lika maximal iallafall..

  Har ni allihopa berättat för era nära och kära? Förra graviditeten berättade jag för mina föräldrar nästan på en gång för jag kände att jag behövde stöd och tips från min mamma men nu när det är barn nr 2 så har jag inte samma behov, och är dessutom så mycket räddare att något ska gå fel, så jag vill typ suga på karamellen lite först och berätta på nåt kul sätt. Tips någon hur jag ska berätta och även försöka dölja de nån vecka till? Min mamma vet typ om att jag är gravid innan jag själv ens vet så de kan bli svårt att dölja haha :)


  Nej precis, man har inte tid att ha en jobbig graviditet haha. Sjukt trött är jag!

  Kommer inte berätta, brukar spara det tllls efter ultraljudet nångång (alltså runt v.20) men beror ju mkt på hur man mår och om de syns på magen.
 • Lör 7 sep 2019 07:39 #282
  Rebeckall skrev 2019-09-06 20:04:52 följande:

  Åh wow att du lyckas hålla en sån hemlighet så länge :D jag skulle definitivt råka försäga mig haha. Jag önskar jag kunde dölja de men jag har så platt mage så förra graviditeten syntes de redan ordentligt i vecka 10 och de sägs ju att magen växer fortare andra gången. Och de börjar jag tro på för jag har sån växtvärk i magen redan, återstår att se :)


  Är väldigt liten i kroppen jag med men haft liten mage med båda och blivit skickad på tillväxtultraljud. Växer magen snabbare så kanske jag inte kan hålla de lika länge ;)
 • Lör 7 sep 2019 18:36 #296
  zebra skrev 2019-09-07 16:00:16 följande:

  Hej!

  Är gravid med tredje barnet med bf 6e Maj.

  Inte så mkt symtom än förutom svagt illamående ibland, ömma bröst och lite tröttare än vanligt. Har haft jobbigare illamående vid andra graviditeter så är rädd att det här är ett dåligt tecken.

  Lycka till alla!


  Blivande trebarnsmorsa här med! ;) Separerad och har ett gemensamt barn med min nuvarande så har i dagsläget ett barn varannan vecka, 2 varannan. Har dock aldrig varit så nojig som vid denna grav och ifrågasatt om detta verkligen är rätt osv, eftersom det känns som man har gode fullt upp som det är ibland med två. Känner du igen det? Var planerat men hormoner kan ju förvirra en hel del :)
 • Sön 8 sep 2019 19:03 #336

  Denna helg har varit så jobbig men våra två barn! Bråk och tjat hela helgen! Man bli så ledsen och bör man dessutom bubblar av hormoner så frågar man sig ?Hur f ska vi palla med en till?? Kan nån m. fler barn relatera? Jag hoppas verkligen de e som vissa säger, att vissa följer med av bara farten.

 • Sön 8 sep 2019 21:40 #343
  Trostar skrev 2019-09-08 20:34:43 följande:

  När jag sitter ner så får jag som en "tryckande" känsla. Känslan sitter i det jag tror (?) är övre magsäcken? Sitter mycket högre än livmodern i allafall. Precis under brösten.

  Någon som vet vad det är? Känner det ibland annars, men senaste veckan har jag känt det varje gång jag sitter ner. Försvinner om jag ligger eller står upp. Gör inte ont, men lite obehagligt eftersom det är som en tryckande, nästan lite kvävande känsla.

  Känner någon annan såhär?


  Så fick jag i min förra graviditet. Ingen aning vad det är men förstår vad du menar :)
 • Sön 8 sep 2019 21:43 #344
  Nowoli skrev 2019-09-08 19:15:23 följande:

  Jag förstår precis hur du känner!!

  Min sambo säger så hela tiden, men jag vill så gärna ha ett tredje så han har gett med sig haha! Jag hoppas att det inte blir allt för tufft :) Mina barn är ändå gaaanska stora. 


  Skönt att inte va själv! ;) Hur gamla e dina barn? Mina är 4 och 8. 8-åringen har vi dock bara varannan vecka så kändes givet att vår gemensamma skulle få ett helsyskon som alltid är hos oss.
 • Ons 11 sep 2019 19:59 #465

  Hej på er! Idag har jag varit på vul (pga tidigare utomkveds). När jag satt i väntrummet kom en MANLIG läkare - som visade sig vara den läkare som skulle göra vul:et. Visste inte i innan att det skulle vara en manlig barnmorska/gynekolog och jag fick panik. Fullständigt! Jag grät och tänkte till en början inte låta honom göra det. Jag är nog obekväm som, om än läkaren är kvinna. Inte lätt då man dessutom har en miljon extra hormoner i kroppen.

  Slutade iaf med att han fick kolla och det visade sig ligga en plutt på rätt ställe :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll