• Lör 21 sep 2019 21:20
  18362 visningar
  3640 svar
  Inlägg från jevana Visa alla inlägg
  3640
  18362

  BF MAJ 2020

  K


  TroOchTvivel skrev 2019-09-21 20:11:05 följande:

  Nu har även jag med största sannolikhet fått missfall. Känns extra jobbigt eftersom jag fick se hjärtat på ultraljud i måndags. Men jag försöker tänka att det inte var meningen denna gång, och hoppas på att få chansen snart igen. Önskar er alla andra bättre lycka! <3


  Vad tråkigt att höra :( Blöder du? Kommer du få göra ett nytt vul för att bekräfta att det är mf? Hoppas det är falskt alarm..
 • Fre 27 sep 2019 19:17
  malinmalan skrev 2019-09-27 19:00:03 följande:

  Hej allihop!

  Känner att jag vill dela med mig av en upptäckt ang. gravtest om det är fler än mig här inne som har ovanan att fortsätta testa för att minska nojor om missfall..

  Har idag (v 6+3) känt lite mindre symtom än dagarna innan och blev direkt orolig. För att stilla oron tog jag ett nytt gravtest som idag inte längre blev starkare än kontrollstrecket (vilket det blivit tidigare). Ännu mer oro!!

  Läste då om hook-effekten som tydligen ska innebära att när hcg blir tillräckligt högt så kan gravtest börja sjunka i styrka pga att testen inte kan hantera så höga hormonnivåer.

  Efter att ha druckit en del vatten tog jag ett nytt test 30 min senare som faktiskt blev starkare än kontrollstrecket!! Testade sedan också att späda ut samma urin med hälften vatten och jodå - nu blev teststrecket ännu starkare jämfört med kontrollen :) (testade även med 3/4 vatten och då blev strecken åter lika starka men någon gräns finns det ju åt det hållet med)..

  Det jag vill säga är i alla fall att håll er ifrån att testa för mycket några veckor in i grav då testen uppenbarligen säger väldigt lite nu!! Kanske kan det lugna någon annan testdåre :) Mvh / ska sluta testa ;)


  Vad intressant! Tack för att du delade med dig!

  Jag är inte en testare, nöjde mej med ett test på BIM+1 och ett två dagar senare för att kolla stegring, mest för att jag hade ett test överlopps. Mer är så är jag väl för snål för :D
 • Lör 28 sep 2019 10:41
  malinmalan skrev 2019-09-28 09:42:10 följande:

  Vad skönt det låter!! :) Bara en dum ovana att hålla på att testa vidare. Nu ska jag i alla fall sluta efter upptäckten igår. Testen säger ju uppenbarligen inte mycket längre ändå :)


  Tänker mest att ytterligare tester bara skulle göra mig mer nojig. Kanske lärde jag mig det i förra graviditeten då jag skulle kolla med CB digital så det säkert blivit 3-4v men det visade alldeles för lite. Troligen pga för högt hcg då. Allt var ju ändå som det skulle. Missförstå mig inte, jag är nojig som tusan nu också men vet att testerna bara gör det ännu värre. :D
 • Tor 3 okt 2019 13:52

  Testade också min hemmadoppler nyss. Hörde inget mer än navelsträngen direkt, men skärmen visade höga tal korta stunder så tror minsann där finns en liten <3

 • Tis 15 okt 2019 09:30

  Gick in i vecka 12 idag och också jag kräktes nu för första gången imorse. Vaaaad är detta, illamåendet skulle ju avta nu, jag känner mig lurad :D En vecka kvar till Kub!

 • Fre 18 okt 2019 12:55
  Lillfina skrev 2019-10-18 12:44:37 följande:

  Hej var på inskrivning och provtagning idag. V 11 +3 och kub är nästa fredag på min födelsedag (snacka om bästa presenten någonsin om allt ser bra ut). Längtar för mkt som alla andra här. Dagarna är långa.

  Min undran är hur tänker ni kring berätta för chef och kollegor innan kub? Saken är den att jag jobbar 2 jobbhelger på raken nu och pmöte 2 dagar innan kub. Jag vet inte hur min kropp ska orka de då jag e ohälsosamt trött och jag vill bara säga de så det vet varför. Orkar inte med bortförklaringar eller ljuga. Eller ska man bara bita ihop efter kub :(


  Vad roligt med kub till födelsedagen! Jag har tänkt lika men får vänta tills 4 dagar efter min födelsedag :D har kub på torsdag.

  I min förra graviditet berättade jag tidigt. Kände att om det gått dåligt hade jag också berättat om det för min chef, så det var inget problem att hon visste före Kub. Skulle det gå illa i dessa veckor så skulle det sannolikt ändå kräva några dagars sjukledighet så då skulle det kanske ändå komma fram också. Med det sagt så strävar jag den här gången till att hålla det för mig själv tills jag är mer säker, arbetssituationen är så annorlunda nu..
 • Mån 21 okt 2019 05:39
  Trostar skrev 2019-10-20 20:08:46 följande:

  Har ätit B-vitamin senaste veckorna mot illamående. Men tyckte jag mått så bra denna veckan att jag struntat i att ta tabletterna. Tji fick jag... legat halva dagen i soffan flr knappt orkat resa mig på grund av illamående....

  Börjar bli rejält nervös inför KUB. Har det om 10 dagar. Är inte nervös för att bebisen inte ska leva... har haft ett MA där fostret dog i vecka 5-6, jag började blöda två veckor efter. Så rädd för att det inte ska finnas något där inne. Är i vecka 11+0 idag och har inte haft blödningar eller missfärgade flytningar. Har haft symptom hela tiden även om de varierat i hur mycket det känns.

  Men vet ju att allt kan kännas jättebra och så går det ändå fel... just risken för att det kanske, kanske går fel är nog för att det ska börja bli riktigt jobbigt nu.


  Förstår din oro, tyvärr är den konstant, bara orsaken som ändrar.. jag har doppler hemma så vet att där finns en liten med pickande hjärta men ändå är oron stor inför kub, oro för att något skulle vara fel ändå. Utan dopplern skulle jag sannolikt vara helt förstörd redan. Ändå är ju sannolikheten för att allt ska gå bra så otroligt mycket större än tvärtom!

  Mår illa men har kräkts bara en gång, annars också rätt tydliga symptom. Är i v. 11+6 och har tre dagar kvar till kub.
 • Tor 24 okt 2019 09:37

  Gjorde ultraljud imorse och allt såg bra ut, nackspalt på 1,5mm. Barnmorskan vågade sig till och med på lite gissningar med Nub-teori, ska bli spännande att se om där verkligen gömmer sig en liten pojke.<3 Åh den mäktiga känslan av att se allt från små fingrar till volter..

  Nypan78: håller alla tummar och tår för att det ska gå bra. Har också hört många solskenshistorier så länge ul ser bra ut. Försök hålla humöret uppe trots att det är en jobbig väntan nu.

 • Tor 24 okt 2019 12:16
  EmmaAF skrev 2019-10-24 10:00:26 följande:

  Myyysigt

  Alltså alla bm jag träffat här vägrar nub teorin.. dom blir typ förnärmade när jag nämner om dom vill kika på den.. haha! Som tur känner jag mig väldigt påläst om nubben och ser ju självklart själv.. Men varför dom ska vara så negativa mot det, förstår jag inte


  Jag frågade eftersom jag tyckte jag skymtade något tydligare än nubben, men sen tog hon själv upp teorin. Jag bor i Finland, kanske det är mer ok att spekulera här :D Fast det är ju absolut inte något jag vågar lita på, ska bara bli intressant att följa med om det stämmer eller inte.
 • Tor 24 okt 2019 12:19
  Daphodil skrev 2019-10-24 10:08:48 följande:

  Grattis! VIlken vecka är du?


  Tack <3 jag är i 12+2 idag. Trodde jag skulle bli tillbakaflyttad en vecka men icke, tydligen hade det lilla fröet vuxit ikapp sen vul.
Svar på tråden BF MAJ 2020
Logga in
Bli medlem