• jevana

    BF MAJ 2020

    Har någon annan smärtsamma hugg i underlivet? Får ibland knivhugg rakt upp så att säga.. är det foglossning?

  • jevana
    Daphodil skrev 2019-12-16 13:23:14 följande:

    Grattis! Och detta med alla pojkar börjar bli helt ofattbart.


    Charlieellerså skrev 2019-12-16 17:39:36 följande:

    Hihi, grattis till lilla pojken. Helt galet många små killar : )


    Tack! Visst är det helt otroligt! vi fick ju pojkgissning av barnmorskan, baserat på NUB, redan i v13 så det var kul att stämde :)
  • jevana

    27/4 - Daphodil

    29/4 - vilja

    30/4 - SweetCa, pojke

    2/5 - EmmaAF/pojke

    3/5 - Lillfina

    1/5 - Heilena, Gabby

    5/5 - jevana, pojke

    6/5 - Blivande3barnsmamma

    8/5 - Trostar

    10/5 - HejsanJenny

    14/5 - LinneaWookie, flickan89

    15/5 - Stenbocken93

    17/5 - MouS

    20/5 - fladdriga svansen

    22/5 - Andreaaaa, Nextchapter

    24/5 - Charlieellerså

    25/5 - m94

  • jevana

    Äntligen både syns och känns sparkarna ovanpå magen <3 har säkert känts som en evighet för blivande pappan då jag själv känt rörelser snart 10 veckor! Magiskt! 25+1 idag.

  • jevana
    Daphodil skrev 2020-01-23 07:32:07 följande:

    Jag jobbar heltid och går 3 v innan BF. Börjar dock ångra mig då jag mår så pass bra hittills, funderar på att minska det till 2 v innan. Men då lär väl krämporna slå till med full kraft bara därför


    Jisses, jag förstår inte hur ni orkar jobba så länge. 2 månader kvar tills min ledighet borde börja (alltid senast 30 vardagar innan bf i Finland) och det känns evighetslänge dit. Jag fashineras av hur olika system det är för föräldraledigheter i två grannländer! Vi har iofs inte samma flexibilitet istället men ert låter så invecklat :D
  • jevana
    Hejåhå skrev 2020-01-24 11:27:53 följande:

    Man får ta ut föräldradagar 60 dagar innan beräknad förlossning, men jag tror de flesta vill spara på dagarna så länge som möjligt. 

    Skönt att det i Finland är lite underförstått att det normala är att sluta jobba en månad innan förlossningen. Jag känner nästan att jag måste ursäkta mig att jag vill jobba sista dagen 31 mars (BF 27 april). Inte för att min arbetsgivare ser ned på mig, men det är väl det här inpräntade att man ska vara så himla ambitiös hela tiden, hehe. 


    Vi kan också tidigarelägga med 20 dagar. Dock håller ledigheten på i ca 9mån, det kan vi inte förlänga/förkorta med att ta ut olika mängd dagarså som i Swe. Mammaledigheten är 105 dagar och sedan kan föräldrarna dela på 158 dagar till.. stelare men enklare, som sagt :D
  • jevana
    Heilena skrev 2020-01-26 23:41:32 följande:

    Jag vet inte om det är sammandragningar, men jag får som en tyngdkänsla i livmodern! Eller iaf i nedre delen av magen. Känns som om det hänger och jag vill gå och hålla upp magen med handen, fastän det inte behövs, haha. Så lustig känsla!


    Måste tipsa om stödbälte! Får sammandragningar hur mycket som helst t.ex. då handlar, men idag promenerade jag igenom både Bauhaus och Ikea på raken tack vare mitt stödbälte. Att behöva bära magen själv triggar bevisligen mina sammandragningar så att något bär magen lite hjälper verkligen :)
  • jevana
    Heilena skrev 2020-02-01 20:18:26 följande:

    Aaaah! Smart! Varför har jag inte tänkt på att man kan skaffa sånt bälte?! Då lär man ju definitivt inte känna av att magen hänger eller blir tung vid promenader! Tack! :D


    Har inte ens behövt köpa, det fanns att låna från kommunen, samma ställe där man söker kryckor och andra hjälpmedel vid behov.. bor i Finland så vet inte hur det är där, men värt att kolla upp. Stödbälten är rätt dyra..
  • jevana
    norrlänningen89 skrev 2020-05-05 20:06:16 följande:

    Hej,

    Har en fråga. Är beräknad 14 juni men kommer bli igångsatt sista veckan i maj, har frågat i juni-tråden men den verkar ganska så död..

    Läkaren kände på tappen igår då jag haft mensvärk som ökat, ont i ryggslutet och mer illamående sen onsdag/torsdag någon gång och min mormor tyckte att jag skulle be henne kolla när jag ändå skulle träffa henne. Hon sa inget om jag var öppen eller så men hon så att det kommer att gå att göra en igångsättning med att ta hinnorna då man skulle kunna ta dom redan nu, 34+1, och så pratade hon om att vi måste ta och skriva ner önskemål och dyligt inför en eventuell vaginal förlossning, så dom på förlossningen vet, ifall det skulle sätta igång tidigare. Visst borde det innebära att jag har öppnat mig lite?


    Då är du nog till och med rätt mycket öppen redan. Har för mig att det behövs ca 3cm och fixerat huvud för att spräcka hinnorna.
  • jevana
    SweetCA skrev 2020-05-05 08:48:12 följande:

    Nu blev det åka av i natt. 12h totalt, värkstart 15 ish. Vi hann inte med ryggbedövning och lustgas funkade inte alls, höll på att spy! Vi var tvungna att åka iväg till Södertälje för BB Stockholm var fullt!

    3372g 50.5cm.

    Vi får stanna så länge vi vill och vi fick ett super bra team! Så har haft en toppen upplevelse. Svårt att sova nu men de andra två snusar gott.


    Satte det igång av sig själv eller hann du få hinnsvepning? Gjordes på mig idag så jag är hoppfull..
  • jevana

    40+6 idag och jag är så less på alla falska alarm. Hade förvärkar precis hela dagen igår så vi tänkte en färdknäpp skulle sätta fart men icke, då slutade också förvärkarna..

    Dottern föddes 41+0, men det känns som detta aldrig kommer ta slut. Ville inte behöva igångsättning men i söndag börjar väl det om han inte kommer självmant.

    Babyn är på större sidan så jag helatiden fått höra att inte kommer få gå över tiden, senaste tillväxtultra visade ändå att han inte är sååå stor. Tiden känns extremt lång nu då jag var så säker på att det skulle vara över redan. Är nervös att babyn ändå är stor och att det kommer bli problem om han stannar inne för länge :/

  • jevana

    Vår stora lilla kille föddes idag 12:23, 11h från första värken. Han fastnade med sina breda axlar men efter en stunds dramatik fick vi komma i hudkontakt. 4330g och 54cm <3 otroligt nog klarade jag mig utan minsta stygn och mår nu rätt så bra. Kvinnokroppen är fantastisk!!

  • jevana
    Andreaaaa skrev 2020-05-14 19:17:07 följande:

    Stort grattis! Det låter ändå som en ganska fin förlossning?


    Ja som helhet känns det bra för allt gick lugnt och kontrollerat och som jag tänkt mig fram tills krystning, men avslutningen blev ju inget vidare.. Det vällde in folk då han fastnat och han föddes livlös. De hann nämna upplivning och sprang iväg med honom men ropade över axeln att de hittat puls. Han var tillbaka hos mig efter 10 minuter men det var jobbiga minuter. Till råga på det började jag blöda då moderkakan lossade så då vällde det in folk igen. Också det ordnade sig dock rätt fort och vi har återhämtat oss bra, hoppas få åka hem till pappa och storasyster imorgon bara amningen fungerar. Lite ont i käkar och axlar har han så har lite problem med greppet.
  • jevana
    Andreaaaa skrev 2020-05-15 18:28:01 följande:

    Oj, ok, tar tillbaka det :-S Läskigt! Känns det ok nu?


    Det känns förvånansvärt ok nu, och vi hade ju tur i oturen ändå så det slutade lyckligt. Känner iaf inte ännu att det blivit ett stort trauma men eftersom vi nu har de två barn vi önskat oss så är det inte aktuellt att oroa sig för hur en tredje gång skulle gå heller.. Mångden kärlek till den här krabaten är iaf enorm och utöver träningsvärk i mage och rygg samt svaghet pga lågt järn så känner jag mej så gott som återställd redan. <3
  • jevana
    Bettan84 skrev 2020-05-27 20:28:09 följande:

    Inatt gick vattnet och idag 14.00 föddes en underbar pojke 3700 gr 52 cm lång. Hemskt upplevelse då han fastnade med axlarna men nu mår alla bra <3


    Grattis! Också min pojke fastnade, först med käken och sedan axlarna. Efter ett dygn fick han ont i käken och ville inte äta och grät i sömnen, men en dos värkmedicin gjorde susen. Säger också hemsk upplevelse, tack och lov att alla återhämtat sig fort <3
  • jevana
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-06-26 16:08:48 följande:

    Vad roligt att läsa om hur det går för alla även efter graviditeterna :)

    Här har vi det faktiskt rätt bra, bebis sover minst 3 h på natten och små tupplurar på dagen. Jag hinner faktiskt med det mesta och han älskar att ligga i babysittern så att jag får avlastning.

    I början hade han också ont i magen och blwv helt röd men den hjälpte med semper magdroppar.

    Nu har vi en guldklimp på 5,4 kg och 57 cm :) 2 månader om 2 dagar :)

    Får man fråga hur gamla era små är och hur mycket de vuxit :)


    Senaste mått var vid en månad, då 5015g och 59,5cm :D Vi har gått på zonterapi med sonen 3ggr och det har tydligt gjort honom lugnare och gladare. Rekordet är 7,5h sammanhängande sömn på natten så jag lever gott!
Svar på tråden BF MAJ 2020