• Lillfina

    BF MAJ 2020

    Blivande3barnsmamma skrev 2020-02-14 17:52:38 följande:

    Ja jag fick också besked om graviditetsdiabetes i måndags. Detta är min tredje graviditet och har inte haft det innan. Men ska göra om provet om 2 veckor.


    Hur kommer det sig att du skall göra om testet? Jag skall på första träffen på endokrin på måndag. Får vi se vad de säger.
  • Lillfina
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-02-14 18:44:51 följande:

    Jag låg på gränsen, 9,6. Då sa barnmorskan att man tar om provet då. Hade det visat 10+ så skulle det garanterat vara diabetes.


    Låg också som du. Kommer ej exakt ihåg men 9,nånting. Kanske jag får göra om med då.
  • Lillfina
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-02-14 19:24:00 följande:

    Ja det borde du ju om jag nu ska göra om det. Var bor du?


    Bor i östergötland. Men min bm sa ingenting om att få göra om de. Skall prata med dem på endokrin på måndagen.
  • Lillfina
    HejsanJenny skrev 2020-02-14 21:12:59 följande:

    Lustigt hur det verkar vara så olika beroende på vart man bor. Jag fick ett resultat på 9,0 på blodprov nr. 3 (det efter två timmar) och fick höra av min bm att det betydde graviditetsdiabetes. Fick hela kittet med mätare och stickor och fick höra att det är något jag ska logga fem gånger per dag, tre dagar i veckan graviditeten ut. Är inne på dag två nu (fick resultatet i tisdags) och än så länge har inte ett endaste värde varit för högt/avvikande. Kanske ska be om att få göra om provet.


    Jag skall tydligen också få mätare med stickor och lära mig sticka.(kan redan det dock haha) bm pratade med mig om att jag troligtvis kan få bort de via kosten utan medicin och de såg lovande ut. Men även om de skulle visa sig i slutändan att de kanske egentligen inte är diabetes är de ändå bra att de tar de på allvar ist för att ignorera. Men de hjälper ju ändå ibte att man känner som man känner. Fick en små chock vid beskedet.
  • Lillfina

    Någon som har gjort hinnesvepning och kan tala om man behöver vara orolig eller om de gör ont? Har blivit erbjuden och bokad tid nästa måndag om inte bebis dykt upp än. Bf 3 maj. Känns lite sisådär när man läser om de. (Nervös)

  • Lillfina
    Bettan84 skrev 2020-04-28 22:03:34 följande:

    Jag hade kunnat ställa exakt samma fråga själv .

    Jag blev också erbjuden hinnsvepning om en vecka då jag riskerar att gå över tid och kanske få en stor bebis som sist men är väldigt nervös . Jag har läst att man få onödiga sammandragningar och förvärkar utan att det händer någonting :/


    Har läst både och. Och de inte är nån garanti men kan va ett knep och få igång allt.

    Vill bara vara mest förberedd ifall undersökningen gör ont eller ej.
  • Lillfina

    Omföderska och BF +7 så i morgon går jag in i v42. Helt sjukt att jag ens inte känner något mer en extremt oregelbundna eventuella förvärkar. I mitt län sätts man ej igång för ens efter v 42, känns fruktansvärt. Mitt första barn sattes igång av sig själv och kom ut på BF så detta är så ovant för mig. Känns som de kommer hända nått för var dag som går. Man blir ju mer och mer rädd.

  • Lillfina
    Lustablong skrev 2020-05-10 22:33:56 följande:

    Jag födde +11 dagar alltså i v 41+3 skulle blivit igångsatt 3 dagar senare men är glad att det kom igång av sig självt.

    Kan säga att jag hade inte en tillstymmelse till någon känning alls och så helt plötligt från ingenstans så kom 3 värkar på 10 minuter och var regelbundna direkt. Tredje barnet.

    Allt kommer att gå bra, håller tummarna!!


    När bm säger sig och så att de är ovanligt med att omföderskor går så lång tid och bla bla bla då blir man ju inte mindre stressad. De går säkert jätte bra men de e sjukt att man inte känner nånting som inte leder npn vart. Jag vet iofs att tappen är på g att försvinna och jag är minst 1,5 cm öppen.

    Skall till bm igen på ons. Hoppas de kan utföra en 3 hinnsvepning då 2a försöket misslyckades då hon inte "nådde".
  • Lillfina
    Heliena skrev 2020-05-11 08:29:06 följande:

    Jag har gått över 10 dagar och ska bli igångsatt om 5 dagar om inget sker av sig själv.. I mitt län sätter de inte heller igång en förrän i 42+0 vilket känns så hemskt :/ Hoppas det sätter igång snart för oss båda!


    Ja verkligen hemskt att man ska behöva gå så långt när bebis är färdig.

    Håller tummarna.
  • Lillfina
    Heliena skrev 2020-05-11 09:35:34 följande:

    Vissa län gör ju ultraljud i vecka 41 för att kontrollera att allt ser bra ut, men inte ens det har man fått.. Det hade ju lugnat en rejält! Har du fått göra nåt? Eller går du också bara och väntar?


    Jag har fått kolla att huvudet fortfarande ligger neråt med en mini apparat men där såg man endast konturer av skallen, annars inget här heller.

    Jag tänker väl lite hur skall man veta tex om moderkakan mår bra eller att de är tillräckligt med fostervatten kvar?
  • Lillfina

    Den 12/5 på BF +9 kom äntligen vår lilla tös med raketfart. 2 1/2 tim på förlossningen hann vi vara. Man hann knappt reagera att man hade barn på så kort tid. Men väldigt skönt att de gick fort.

  • Lillfina
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-05-15 22:46:35 följande:

    Stort grattis och vad skönt att allt gick bra <3

    Hon ville se världen snabbt :)

    Njut nu


    Tack. Ja vi njuter ordentligt. Nu är vi äntligen 4 och kompletta :)
Svar på tråden BF MAJ 2020