Forum Hälsa: Hälsa - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Orolig för mina levervärden, hur ska jag tolka dem???

    Ons 11 sep 11:23 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
    Ons 11 sep 11:23

    Jag har det senaste året druckit mer alkohol än jag borde, pga hälsoproblem som orsakat långvarig sjukskrivning som i sin tur gjorde mig isolerad och deprimerad. Under sommarmånaderna blev det ännu mer alkohol pga alla grillkvällar och fester.
    I april i år var mina levervärden fortfarande normala: GGT var 31 UI/L (referensvärde 9-36) vilket kom som en positiv överraskning. Men prover från förra veckan visar GGT på 39 så något över ref värdet.

    Min förmodligen urdumma fråga lyder: räcker det att dra ned på alkoholintaget nu? Eller tyder mitt senaste provsvar på obotliga leverskador?

    Tilläggas kan att jag utöver alkohol också ätit en del mediciner det senaste året, som anti-depressiva och blodtryckssänkande tabletter. 

    Vore väldigt tacksam för input från andra här som upplevt samma sak. Jag har tid hos min läkare i slutet av månaden men vill gärna veta mer innan jag går dit.

  • Ons 11 sep 12:22 #1

    Det blir effekt av att du dra ned alkoholen omedelbart, helst hålla dig helt vit.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll