• cosinus

    Äta fläskkött eller ej

    Det finns för och nackdelar med bägge besluten. Men oavsett så ska du vara ärlig med vad du väljer.

    Nackdelen med att ge fläskkött nu är att du riskerar din och exets relation vilket lär drabba sonen. Jag kan också principiellt tycka att man håller det man kommit överens om som föräldrar även om man går isär. Men men, det är eg bara en åsikt.

    Fördelen med att ge fläskkött nu är att din son slipper ta det på sitt ansvar. För chansen är ju rätt stor att han kommer vilja äta det när han blir större och har du redan tagit det beslutet åt honom innan han kan bestämma själv slipper han senare stå till svars för det gentemot sin far.

  • cosinus

    Man skulle kunna vända på det och se det så här:

    Om man nu är extremt noga med att ens barn ska växa upp med en viss typ av värderingar så kanske man får se till att avla dessa barn med någon som iaf inledningsvis delar dem...inte bara lovar att uppfylla en lägsta-nivå så länge man bor ihop.

    Jag kan också tycka att det inte är någon större sak av avstå griskött för mamman men eftersom barnet kommer växa upp hos en mamma som inte har något emot griskött, i ett samhälle som inte har något emot griskött så vore det närmast en välgärning mot barnet att trycka in en prinskorv i munnen så fort tillfälle ges. Ju mer jag tänker på det desto mer övertygad blir jag om att barnet inte själv ska behöva stå för sitt val av kost gentemot sin far när det inte finns något som talar för att barnet kommer växa upp till praktiserande muslim.

    Hade det varit tvärtom, att barnet växt upp med en familj som delar de här värderingarna, i ett samhälle som delar värderingarna så hade jag tyckt det varit extremt elakt att mata barnet med gris varannan helg men så är inte fallet utan nu handlar det i praktiken om vem som ska stå för beslutet mot pappan. Mamman eller (om några år) barnet.

Svar på tråden Äta fläskkött eller ej