Forum Inhandla - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Presenter/julklappar till 2,5 åring då vi redan har "allt"

  Lör 21 sep 2019 12:20 Läst 0 gånger Totalt 10 svar
  Lör 21 sep 2019 12:20

  Ni med flera barn och kanske barn av samma kön också. Hur tänker ni med presenter till yngre barn då ni redan har mycket saker hemma? Min yngsta son är 2,5 år och vi har ju typ "allt" i leksaksväg som kan intressera honom. Massor av duplo, lego, utesaker, cyklar, bilar som han kan ärva. Samma med kläder, behovet finns liksom inte att köpa nytt. Jag tycker också väldigt illa om den här konsumtionshetsen så har svårt att köpa något om vi redan har fungerande saker. Hur gör ni andra typ till jul? Man vill ju ändå att barnet får paket av tomten. Slår in saker vi redan har men som han inte sett? Kan man göra så? Eller någon som har andra smarta tips?

 • Lör 21 sep 2019 12:23 #1 +1

  Om ni har leksaker som han inte redan har sett, ta undan dem och slå in dem så att han får öppna paket han med. Sen kan ni istället köpa aktier eller sätta in pengar på sparfond eller liknande istället. 

 • Mån 23 sep 2019 21:02 #2

  Har samma problem. Det brukar bli "ta slut grejer" att fylla ut med. Tänk badskum, slime, såpbubblor, pennor och pysselböcker.

  Tar också emot tips!

 • Mån 23 sep 2019 21:13 #3

  Så länge det är nytt för barnet i fråga spelar det ingen roll om det är begagnat eller vad prislappen säger tycker jag. I alla fall tills de kommer upp i den åldern att de vill ha samma inneleksaker som kompisarna...

  Dottern har fått begagnade kläder och leksaker efter olika kusiner i julklapp. För henne är det tom en stor grej att hon nu har exakt samma som någon hon gillar och ser upp till har haft tidigare.

 • Mån 23 sep 2019 21:13 #4

  Ja, slå in sådant han inte sett

  Annars en pruttkudde, brukar uppskattas och är inte så kostsam. Barn i den åldern har ju ingen uppfattning om värde på saker.

  Och sedan förbrukning, som ballonger och kritor typ.

 • Mån 23 sep 2019 21:46 #5

  Pruttkudde, badskum och andra förbrukningsvaror (leklera kan man ju köpa) är ju toppentips. Tack för det! Har en stor låda med brio järnväg som han inte lekt med det senaste året. Ska nog slå in den, han har garanterat glömt den sen sist. Kanske kan köpa till någon rolig del, finns ju på biltema. Åt de större barnen brukar jag ge en upplevelse i present. Förra året fick 11-åringen en kryssning tillsammans med mig. Det var väldigt kul och uppskattat.

 • Mån 23 sep 2019 22:32 #6

  Finns det inget som din 2.5 åring intresserar sig för lite extra? Mina var intresserade av bilar och arbetsfordon så de fick lite nya sådana. Sedan är ju kinetic sand alltid gångbart.

 • Mån 23 sep 2019 22:41 #7

  Som många tipsat om - göm undan grejorna i god tid och slå in som julklapp även om de är begagnade.
  Man städar ju ofta bort leksaker som är till för lite äldre barn, så minstingen inte sett dem, annars är det dags att plocka bort en del grejor nu - gärna sådant som inte lekts med så mycket, ta inte favoritleksakerna.
  När de kommer fram till jul så är de nya för barnet.

  Vi tänkte lite så att ifall äldre syskon får något dyrare som ärvs, så får alla barn glädje av det = kan få något mindre/billigare än äldsta barnet.
  Och små barn har ingen koll på pengar. En stor badboll = 1 stort paket = lika mycket som tex sparkcykel...

  Sen har vi inte gett våra barn så dyra saker ändå, det som är dyrt ger vi hela familjen tex studsmatta, helgresa till badland mm. det är inte 1 barns studsmatta som denna kan vara diktator över, det är allas...

 • Sön 6 okt 2019 10:38 #8

  Visserligen till äldre barn, men vi ger bort hemmagjorda presentkort med bilder på aktiviteter som barnet får istället för överdrivet mycket prylar. Tex besök på lekland, bowlinghallen, Liseberg eller Kolmården. Vissa aktiviteter skulle vi gjort ändå, men der vet ju inte barnet....

 • Sön 6 okt 2019 10:44 #9

  Tänkte på en sak till:
  Det du räknar upp är väldigt mycket saker man leker konstruktion och vildare med, har ni leksaker som speglar familjelivet? Tex dockor, kök, barnvagn osv. Sådana grejor har varit favoriter hos killarna här, de har lekt pappa och matat bebisarna, men det har inte varit något som släktingarna har köpt (tradition? Gamla värderingar?) så det har varit bra att vi fått mycket sådant av vänner som avyttrat + att vi själva köpt.

  Rubens barn-dockan har varit en favorit i perioder. Finns på många ställen tex:

  cdon.se/search

 • Tor 10 okt 2019 13:33 #10

  Hej,

  Jag känner igen det. Vi har tvillingtjejer på 2,5 år och känner att vi har alldeles för många leksaker.. helt galet. Nu har jag rensat en del och skänkt bort vissa leksaker som inte kommer till användning längre.


  När det kommer till julklappar då jag har köpt var sin hjälpa till pall till tjejerna istället, så inga leksaker från mamma & pappa. Så kan de vara med och hjälpa till i köket istället. Jag har märkt att de vill så gärna vara med och bidra till matlagningen. Vi fick testa den hos en kompis och visade sig vara en riktigt stor hit.
  Försöker även hitta andra "vettiga" tips som jag kan även tipsa mormor och farmor om :)


  Riktigt bra tråd det här och så spännande tips alla kommer med! :)


   

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll