Inlägg från: norrlänningen89 |Visa alla inlägg
  • norrlänningen89

    BF Juni 2020

    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-11-12 17:13:12 följande:

    Amen är det inte typsikt!

    Kikade på beviplex forte, kanske prövar det jag med. Äter ju dock multivit, ska kika hur mkt b-vit den innehåller först.

    Idag har inte varit nån bra ?gravid-dag?. Inledde dagen m lite bruna flytn. Har tidigare grav. haft det lite så vid nr2 emellanåt. Men tyckte det var lite tendens till vattnig flytn. med, å då sätter ?MA-tankarna? direkt igång på spinn. Nu känner jag mig väldigt osäker med ens, vart detta kommer att ta vägen... Har annars inte haft så mkt bruna flytningar eller blödn. alls denna graviditet.

    Jag tänker mkt på att detta är sista chansen för mig. Om denna graviditet inte går vägen tror jag inte det blir någon fler. Vet inte om jag orkar, varken psykiskt eller fysiskt, att gå igenom första tiden av en graviditet igen. Dessutom passerar jag min gräns åldersmässigt för ?sista barnet?. Så känns så avgörande just nu för mkt i livet, hur denna graviditet artar sig.. Underlättar ju inte precis för ens mående. Men känner mig ändå ganska ok med hur det än blir.


    Jag äter Beviplex, 2-3 tabletter/dag, insåg det att jag har inte tagit 3 alla dagar, och Natalben, som innehåller en typ av folsyra som kan tas upp av alla.

    Läste när jag blev gravid att folsyran som är vanligast i vitamintabletter, någon typ som kroppen själv måste omvandla, är det inte allas kropp som kan omvandla, och då rekommenderar dom Natalben som innehåller en sort som är en redan aktiv folsyra som kroppen inte behöver omvandla. XD

    Förstår hur du tänker/känner. Jag är inte så gammal, men jag känner, just nu, att skulle jag få missfall så gör det inget. Tror en del är för att jag inte knutit an till graviditeten än, och den har egentligen bara varit till problem, och jag ville ju inte bli gravid.. :/ och det känns som så hemskt att känna så och ha såna tankar då man samtidigt läser om dom som lägger ner allt dom har, och lite till, för att få lyckas bli gravida..

    Det ironiska i allt detta är att jag har svårigheter att bli gravid, men dom två gånger jag har blivit gravid har varit trots kondom och när jag absolut inte längre har velat ha barn. :(
  • norrlänningen89
    trueme skrev 2019-11-12 17:42:21 följande:

    Konstigt för mig blir det bara såhär


    Det där får jag upp om jag försöker gå in på Liberoklubben-appen men Liberogravid-appen får jag mig in på.
  • norrlänningen89
    Lulea123 skrev 2019-11-15 12:45:33 följande:

    Jag är sååå glad att de tog min oro på allvar och lät mig göra ett tidigt VUL ???? De har tydligen börjat med tidiga rutin ultraljud så jag kommer att få göra ett UL i vecka 11-13 oxå, nu är det bara hålla tummar och tår att det går vägen med resten ???? (ta i trä och kors i


    Alltid skönt när man blir tagen på allvar, vad skönt att allt såg bra ut!

    Har dom börjat med tidiga UL i Norrbotten, du råkar inte veta om det innefattar även Västerbotten? XD Skulle vara skönt att få göra ett till innan RUL.. speciellt nu när jag är mycket dålig och det är som något hela tiden. :/

    Borde kanske ta tummen ur och skriva in mig på MVC, håller kanske på att vara dags? 9+4 idag. XD
  • norrlänningen89
    Lulea123 skrev 2019-11-15 12:45:33 följande:

    Har kommit hem efter VULet på Gyn Mott idag och äntligen känns det "på riktigt"! ????? Det gick jättebra, inte för att man direkt kunde se att det var en bebis men sköterskan pekade ut den blinkande vita fläcken som var hjärtat, det kändes stort! ????


    På din bild såg man verkligen inte vad det är, i alla fall inte jag, det typ ut som ett utsmetat tumavtryck. XD

    Jag hade tur, på min bild ser man som ett huvud och kropp. :)
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-11-15 17:07:29 följande:

    Ja, kanske börjar bli dags.. beror ju också på om du är intresserad av ett tidigt hälsosamtal, kub mm. Kan ju också va ett tag innan ledig tid finns..

    Jag har varit på väg att ringa två dgr denna vecka, men så har det ej blivit av. 9+0 idag. Hade en blödning imorse, så kände bara att nu är allt kört så kändes meningslöst med mvc. Inväntar ev att ringa tills efter vul om en vecka.

    Ingen som haft myom under graviditet och blödningar pga det?

    Jag blir helt slut mentalt av blödn. Känns så ovisst. Jag vet inte heller vad de berott eller beror på.


    Är bara 30 år så blir inte erbjuden KUB.

    Hälsosamtalet är inte så mycket att hänga i julgranen, "ja,men du måste försöka äta, du är överviktig, du får inte gå upp i vikt, näää, vi kan dom inte göra något åt att illamåendet ifall inte det du provat funkat, finns inte så mycket göra åt, förstår att det är jobbigt att du sover dåligt, bara försöka vila så mycket som möjligt.." XD

    Vad jobbigt. :( men blödningar under dom första trimestern är inte så ovanligt, och är oftast ofarliga. Blöder du mycket? Är ju som mer mängden på flödet som är avgörande. :/ men då du redan har tid inbokad för VUL så kanske dom säger att det bara är att vänta?
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-11-29 15:56:43 följande:

    Hur går det för dej?


    Nä, men ja.. Jag lever än så länge.. Men det är jobbigt. Får inte bukt på magkatarren, min läkare på HVC har slutat och enligt hon jag gick träffa har jag inte magkatarr.. -_-

    har haft några hög temp perioder som kommer och går. Var till min reumatolog-läkare i måndags och alla prover ser bra ut förutom att jag har fått högre sänka, men indikerar på att det beror mer på att jag kanske har något virus i kroppen än att det eventuellt är ett skov i sjukdomen som är på väg. Hon skulle skriva remiss till socialistmödravården, och så kommer jag få ta prover typ var 6e vecka för att hålla koll på allt. Vet inte riktigt varför eller vad det innebär men men..

    Har tid för inskrivning den 18 december när jag är i typ 14+2 eller något sånt.

    Hur går det för dig?
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-11-29 17:22:24 följande:

    Är väl bra du får komma till spec.mödravården, då har de dej under bra uppsikt.

    Jag känner att jag just inte har så mkt reserver för stunden. Blir helt slut av saker som sker och av tex förkylning. Jobbig känsla.


    Jo, det är det, skulle kanske bara vara bra om jag själv visste varför, vad som ska hållas reda på. XD får jag extra UL är det bara roligt, så länge det inte är något..

    Förstår känslan.

    Jag längtar efter att få äta M A A A T så man verkligen får mer energi och att det räcker lite längre. Just nu är det typ bara en kopp havrevälling med en mjuk, rund macka med smör och ost jag kan äta, står mig inte så länge på det. :/ men det mesta annan mat gör att jag tvär får en massa magsyra, börjar må illa och så kommer det upp igen.. :(
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-01 10:01:51 följande:

    Men kanske mitt illamående mer berott på graviditet + förstoppning snarare än bara grav.illamående? Dock är jag ju där att illamåendet faktiskt kan avta nu. Lär väl kanske komma tillbaka om nå dar, varit helt dött på den fronten sen köraren. Så märkligt hur det kan bli.


    Jag mår mer illa ifall jag inte får bajsa. Då blir magkatarren ännu värre, i vanliga fall när jag får magkatarr blir jag lös i magen, men inte denna gång. Tror väl att det beror på graviditeten och att jag tar vitaminer med järn i. Jag tål inte att ta järn för fem öre. :/

    Så nog kan det vara så, och så håller vi tummarna inför imorgon. :)
  • norrlänningen89
    Elenaste skrev 2019-12-07 18:00:24 följande:

    Imorgon får man äntligen gå över tröskeln till 12 veckor gravid! Även om oron för att ett missfall kan ske så kan jag ändå pusta ut lite nu känner jag. (Jag fick ett tidigt missfall, vårt första försök. Denna graviditet är andra försöket)


    Grattis till graviditeten! Vill inte stressa upp dig eller så, men det är när man har gått 12 hela veckor, så när du går in i vecka 13. :)

    Jag har ökad risk under dom 12 första veckorna pga speciell hormonuppbyggnad. Fick veta det med mitt första barn, när jag just hade gått in i v 13. XD
  • norrlänningen89

    Vi ska berätta för familjen idag, ska ha adventsmiddag, går in i vecka 14 imorgon

    Mer än en vecka kvar till inskrivningen, kommer vara 14+2 på den.

    Kämpar på med måendet (magkatarren), och kämpar med maten och få i mig vätska, så jag vet vad BM kommer att gnälla om. XD min vikt och vikten vid att jag äter bra. Just nu är det havrevällingen, lite mjukmacka, päron, päronyoghurt och sockerärtor jag får i mig utan att må allt för dåligt. Äter jag något mer "stabilt" så får jag nästan direkt för mycket magsyra, och får jag inte bukt med den så kräks jag.

    Sist jag vägde mig hade jag gått ner dom 2,5 kg jag gått upp, dom bestod av vätska, så det är ju bra

    Till veckan får jag förhoppningsvis även mina provsvar och jag hoppas att sänka har gått ner, annars för jag väl se vad min reumatolog-läkare tycker att vi ska göra.

    Har börjat längta lite smått efter att jag ska börja känna någon typ av lycka eller glada känslor över graviditeten, det är jobbigt att inte må bra och inte känna att det kommer vara värt det. Jag vet att känslorna kommer att komma, och det blir så mycket lättare då.

Svar på tråden BF Juni 2020