Inlägg från: norrlänningen89 |Visa alla inlägg
  • norrlänningen89

    BF Juni 2020

    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-27 15:55:30 följande:

    Jag mår fortsatt illa om det går för lång tid mellan måltiderna, men mår även illa på kvällarna, v.16 (15+2).

    Har nedräkning till rul. Drygt tre veckor kvar...


    Har fortfarande viss problematik med för mycket magsyra, som förvärras när jag är trött och får ont i ryggen. Är mest liggande. Bryr mig inte så mycket om något då jag bara försöker ta mig genom dagarna.

    Har feber igen, ont i kroppen och huvudvärk. Tredje, eller om det är till och med fjärde, omgången med hög temp/feber. Hoppas bara att jag ska slippa höja kortisondosen. -_-

    Men har i alla fall RUL någon dag efter dig, den 21 januari, och om jag förstått det rätt så ska jag veckan innan lyssna på fostrets hjärtljud..
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-27 21:45:47 följande:

    Åh, så kämpigt det låter! Är det RA:n som spökar?

    Då har du rul en dag efter mig. Om det funnits tider att boka så hade jag fått redan veckan innan, men första lediga tiden var så. Jag var ju inte så tidigt m inskrivningen, men ändå. På mvc så utgår d även från att jag är typ 1v längre gången.


    Ingen aning om det är det, eller om det är bara jobbigt för kroppen att vara gravid, eller om det är förkylningen som fortfarande härjar omkring.. :/

    Jag fick också första tiden som dom hade ledig, egentligen ville BM att jag skulle göra RUL i v 18, så fort som möjligt, men det blev v 19.

    Varför utgår dom från att du är 1v längre gången? Osäker på när du blev gravid?
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-28 18:48:30 följande:

    Okej.. hoppas förkylningen ger med sig snart!

    Som här då på med rul:et.

    Nä, men de utgår ju från senaste mens och eftersom jag har lång cykel så stämmer inte den uträkningen.

    Har ni börjat känna rörelser?

    Jag har känt lite lite vid några tillfällen men inget regelbundet eller så att jag känner mig säker att det verkligen är rörelser.


    Jag har inte känt något vad jag vet.. har haft att jag några gånger i veckan, senaste veckorna, att det börjar spänna och att det känns som typ en pingisboll trycker ut på höger sida en liten bit från naveln, min syster tror att det är fostret. Annars har jag så problem med tarmarna så jag känner bara dom.. XD
  • norrlänningen89

    Nä, det tror jag inte.. har dock typ inte haft det senaste veckan. XD med första kände jag inget förrän v 23 eller något så och jag kände tex aldrig när han hade hicka, vilket han tydligen hade ofta. XD

    För min del så går dagarna som dom brukar. Men jag är väldigt känslomässigt avtrubbad just nu, överlevnadsgrej som kickar in när det är för mycket för mig att hantera, har haft det sen strax efter jag fick veta att jag är gravid. Annars hade jag nog mått väldigt dåligt över allt som komma skall. -_-

    Inga drömmar än så länge. Fick nattskräck när jag väntade sonen, det slipper jag gärna denna gång. Enda som varit för mig är att jag har börjat fundera på om det ens lever något i magen.. syntomen gav som med sig för någon vecka sen, kan ha lite ont i brösten ibland men det kunde jag innan också, jag känner mig inte gravid.. och håller på att vara övertygad om att ifall något lever i magen så är det en "det" och inte en "den. XD ingen aning varför. XD

  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-30 18:46:29 följande:

    Spännande å se om du kommer känna rörelser tidigare denna gång än förra ggn! Tänker du att bebis är annat kön än första?


    Denna graviditet är verkligen inte som den första så tanken finns där i bakhuvudet att det kanske är en flicka denna gång, men samtidigt så är inte kroppen ens i närheten av vad den var för 6 år sen när jag väntade sonen så jag vet inte riktigt..

    Har inte ens den minsta lilla känsla över vad den kan vara i magen denna gång, med sonen visste jag vid det här laget och RUL bekräftade. XD spelar i slutändan ingen roll vad det är men skulle gärna vilja ha en flicka, skulle vara roligt att få en av varje, men det skulle vara enklare med en pojke för "det kan jag" och jag har ett pojknamn jag verkligen gillar men inget tjejnamn som fastnat. :)

    Har du någon känsla för vad du väntar, eller vet du redan?
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2019-12-31 15:42:40 följande:

    Förstår vad du menar...

    Vi vet inte heller ännu och jag har inte direkt någon känsla heller.. har nog inte haft det tidigare heller. Jag har mått lite mer illa denna gång som jag också gjorde när jag väntade vår flicka.. Men vad vet man. Som du säger är ju kroppen ej som tidigare heller. Jag hoppas också ?lite i smyg? på en tjej, då det vore fint med en syster till vår dotter. Har själv bara systrar. Får se om en kanske får veta vid rul.. Känns dock lite läskigare m en dotter jämfört m son i dagens samhälle, om ni förstår vad jag menar..?


    Förstår hur du tänker med att det känns lite mindre läskigt med en son än en dotter i dagens samhälle.. :/
  • norrlänningen89
    Småstadstjej skrev 2020-01-01 19:13:38 följande:

    Mår helt annorlunda denna gång ön vad jag gjorde med sonen, jag kräks fortfarande, går in i V 16 på fredag... så ska man tro allt "skrock" kanske det är en tjej. Skulle vilja ha en av varje, men etr friskt barn är viktigast såklart. Får tid för RUL imorgon. Magen kommer fort också, gått ner i vikt men magen syns mycket.. hoppas moderkakan ligger i bakvägg denna gång så man snart kan börja känna av bebis.. Hade i framvägg med sonen och kände inte av honom dagligen förens efter V25.


    Jag mådde illa hela gravdititen med sonen med kräktes aldrig, den här gången mådde jag väldigt illa, mer anledningar än bara graviditetsillamående, och kräkts flera gånger men gav med sig vid 12 fulla veckor någon gång.

    Jag provade ringtestet igår och det sa tjej, gjorde det med sonen också och fick pojke, RUL sa pojke och ut kom en pojke. Hoppas att jag får veta kön vid RUL, annars kanske jag går veta i v 24 vid nästa UL. ^_^
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-01-02 19:19:37 följande:

    Har googlat nu... Kanske man skulle testa för skojs skull!

    Jag har prövat bikarbonat-test tidigare, men minns dock inte hur utfallet blev!


    Min mamma brukade göra ringtestet på korna och det stämde större delen av gångerna, hon skrev upp då hon kunde hålla koll. Hon använde även testet för att se ifall dom var i brunst, ifall dom kastat kalven, vilken sida dom låg på och jag tror hon även kunde ra reda på om det var en eller två..
  • norrlänningen89
    Lillyhall92 skrev 2020-01-10 13:47:45 följande:

    Är nyfiken om ni har tänkt eller har tagit reda på vad ni väntar? Pojke eller flicka ????

    Jag var på rul för någon dag sen och jag ville ta reda på det (ville veta om min magkänsla stämde), men hon kunde tyvärr inte se kön då hen låg med benen upp och skymde just det området.


    Vi har tänkt ta reda på kön om den vill visa, men hoppas i alla fall få veta innan det är dags för förlossning, har UL i v 19(RUL), 24, 28, 32, 34, 36 och 38, om jag minns rätt.
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-01-10 15:25:24 följande:

    Norrlänningen: du lär få möjlighet att se innan förlossningen med tanke på antal ul


    Ja, man kan ju hoppas det, men med min tur så kommer jag säkert inte det. XD
Svar på tråden BF Juni 2020