Inlägg från: norrlänningen89 |Visa alla inlägg
  • norrlänningen89

    BF Juni 2020

    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-01-24 15:05:45 följande:

    Låter inte så trevligt... Är du sjukskriven eller?


    Är sjukskriven sen 3,5 år tillbaka.. -_- är väl på sätt och vis tur att jag är sjukskriven sen innan, hade inte klarar av att jobba hursom denna graviditet.
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-02-11 18:00:48 följande:

    Hej tjejer, är ni kvar? Hur mår ni allihopa?

    Är det nån fler än jag som behöver ta järntabletter? Jag ska öka på till 2 tabletter per dag, undra om en ska ta de samtidigt eller sprida ut det? Jag har hittills tagit till natten.


    Jag mår inge bra alls, varken fysiskt och psykiskt. Det går bara neråt. Kommer mest troligen behövahöja kortisondosen då mina värden var sämre vid senaste provtagningen. Har svårt att röra mig, har svårt att sova, ångest, panik, mardrömmar katastroftankar, ont, foglossning och allt möjligt.

    På torsdag har jag psykologen, hjärtljudskoll och så på fredag ska jag till HVC-läkaren för att det är dags att förlänga min sjukskrivning, så ångestnivån är hög.

    Nästa vecka är det BM-besök, sista hjärtljudskollen, första TULen och MVC-läkarbesök och på det så ska vi ta upp om att vi vill ha tidig snitt, hoppas så förbannat mycket på att jag får det beviljat, alla veckor jag slipper vara gravid är en extrem lättnad. :( Jag är absolut inte psykiskt skapt för att vara gravid, inte ens lite.

    Jag sprider ut järnintaget under dagen för att det inte ska bli lika tungt på magen. Tar Hemofer just nu, men det är bara 13,5 mg järn i det (tar just nu två om dagen, en på morgon och en på kvällen+gravidvitaminer som innehåller 15 mg tror jag det var) jämnfört med tex Niferex som innehåller 100 mg (därav varför Hemofer är snällare på magen.) Men ska byta och prova Duroferon istället som innehåller 100 mg men ett järn som utlöses i jämn takt under lång tid.
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-02-12 19:08:33 följande:

    Stackare! Det låter verkligen inge vidare.

    Håller verkligen tummarna för att du kan få kejsarsnitt så snart det vore möjligt. Blev du förlöst tidigare förra graviditeten också? Vilken vecka är om då?

    Förstår att du har ångest över situationen och ökad ångest när det närmar sig att förlänga sjukskrivning.

    Har också uppmärksammat att det inte är så mkt järn i hemofer jämfört med niferex. Men läste nånstans att det är en annan typ som tas upp lättare av kroppen? Jag vet inte om det är sant? Skulle va intressant att testa och se om det ändå ger större effekt trots mindre mängd?

    Jag tar niferex. Skulle visst va snällare för magen (kapsel som tas upp längre ner + innehåller väl oxå c-vit). Har oxå provat duroferon. Trots att jag tagit varje dag sjunker det fortfarande. Visst är det väl normalt till viss del, men ändå. Har inte nån större lust att ta 2tabl/dag egentligen.

    Här är det heller inge vidare. Drar ut på tiden m sjukintyget. Läkaren är totalt upptagen av att jag jobbar 50% och är föräldrarledig 50%. Tycker egentligen inte det är läkarens ensak. Det är ju en livsstil att jobba mindre, fortsätta skydda sgi:n och få livet att fungera för mig/oss.

    Med facit i hand skulle jag kanske fortsatt va sjukskriven redan sedan graviditeten m tredje barnen eftersom jag ej blivit helt återställd ännu.

    Jag förstår inte varför läkaren ska lägga så stort fokus på detta.

    Läkaren har även upplyst mig om att barnen behöver ha 100% barnomsorg om jag jobbar 50% och sjukskriven 50%. Förstår heller inte varför det framförs då min man arbetar kortare dagar några dagar i veckan för att hämta tidigare + vi har en stående dag m mormor.

    Vår yngsta är dessutom en lite lugnare variant som är rätt lättsam, till skillnad från äldsta tex som var en riktig duracell med högt tempo och som en behövde ha ständig uppsikt över.


    Mådde bättre förra graviditeten än jag gör denna gång, hade inte alla fysiska besvär då och kände ändå glädje över graviditeten, denna gång.. fortfarande ingenting. Förra graviditeten så var jag förstföderska och dom ville helst inte snitta så vi kompromissande. Jag fick ett sista datum, var inte sonen född innan dess så skulle det bli dagen han föddes, oavsett hur han kom ut, igångsättning lyckades och han var ute på inte ens 6 timmar.

    Min psykolog sa att hon vet patienter dom fått beviljat snitt i v 37, pratade med min BM om det och hon sa att då menar man 37 fullgångna veckor. Alla dagar mindre jag får gör det bara lättare, och om vi kan få ganska snart när ungefär snittet blir så att jag har något att sikta mot.

    Ja, min HVC-läkare har dessutom slutat och vårdcentralen har inge längre någon fast läkare, så "spring"läkaren dom har nu är en kvinna som egentligen är pensionär, finns väl inga så hon ställer upp extra, och jag tycker inte om henne. Tycker hon inte lyssnar och är ganska så osympatisk, tycker inte alls att hon ör duktig, vilket gör att jag haft hög ångest och en del panik enda sen jag fick tiden och fick veta att det är hon jag ska träffa.. :/

    Kan inte minnas att jag läst någonstans att Hemofer ska innehålla det andra järnet, dom svindyra gravidtabletterna jag åt i början innehöll det.. Men nog kan det vara så.

    Läkaren har helt rätt i att ifall du jobbar 50% och är sjukskriven 50% så måste någon annan passa barnen. FK är väldigt noga att man absolut inte får ha barnen mer än någon enstaka timma någon gång då och då under det att man är sjukskriven, om man vill ha rätt till sjukpenning. Men han borde ju lika gärna kunna sjukskriva dig 50% från den delen du jobbar så att du är föräldraledig 50% och sjukskriven 50%?

    FK har varit på mig ganska hårt om just somrarna, att jag måste ha någon som hjälper mig med sonen omförskolan är stängd oxh mannen jobbar, annars kan jag förlora min sjukpenning, bli återbetalningsskyldig och det kan bli tjafs om min sgi..
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-02-12 20:44:25 följande:

    Okej.. 37 fullgångna veckor är ju typ fullgånget, så det borde väl gå att ordna m tanke på omständigheterna. Hoppas du får besked snart!

    Så jobbigt det låter när en möter en sådan läkare. Förstår det påverkar dej mkt. Är ju så avgörande de där korta mötena.

    Jo jag vet ju reglerna så att säga. Men det läkaren ej tagit reda på är att min man också har kortare arbetsdagar mm. Så jag står inte själv för barnpassningen.

    Tanken var att bli sjukskriven från arbetet 50% då det är en helt annan sak att bestämma tempo, aktivitet, vila mm hemmavid.


    Får hoppas att HVC-läkaren är lika förstående som min psykolog och BM.

    Jag förstår om läkaren kanske inte vet eller tror att du kanske inte vet hur det funkar när du blir sjukskriven men jag menar, nog vet väl alla om att ifall man själv och ens man jobbar så måste man ha någon som passar barnet/barnen så kommentaren är ju som då onödig.. XD hade du sagt till läkaren att du isåfall tänkte sjukskrivning från jobb-procenten?
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-02-19 09:23:33 följande:

    Hur gick det för dej?

    För mig har det löst sig med sjukskrivningen. När jag väl fick riktig kontakt med läkaren igen så var det inga konstigheter. Så återstår det ju att se hur försäkringskassan hanterar det hela... är ju en nervös process det också.


    Gick bra på HVC, hon var ovanligt trevlig. Har läst sjukintyget och hon skrev då inget dumt, knasigt eller så men nu är det istället stressen över vad FK kommer säga. -_- MVC-läkaren på torsdag och hoppas så att hon går med på att bevilja tidigt snitt. :/

    Vad bra! Jo, alltid stressande att ha med FK att göra. :(
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-03-09 14:49:03 följande:

    Skönt det gick bra på HVC iaf! Får nog dock erkänna att jag inte vet vad HVC står för...

    Ja, det är ju väldigt stressande innan en fått första ?utlåtandet? från f-kassan.

    Jag har ännu inte fått besked men de har sökt mig, så behöver ringa på handläggarens telefontid i veckan. Har inte helt klart för mig heller vad som sker om de ej beviljar ersättning? Sänks min sgi då..?

    Sjukskrivningen har dock gjort mig väldigt gott. Jag hade så himla mkt sammandragningar innan å så är det alls inte nu. Inser också att jag hade en väldans ångest som också gett med sig, förutom väntan på besked osv.

    Jag känner det är lite svårt att finna en ?vardag? i detta innan jag får klarhet i det hela. Dvs hur lägga upp dagar, rehab mm. Tar mest dag för dag utan några planer.


    HVC är förkortning för hälsovårdscentral. ^_^ det heter ju inte vårdcentral längre.

    Är inte mitt första utlåtande från FK, har varit sjukskriven i 4 år i mitten av juni.. :/ sjukintyget blev inskickat till FK den 14/2 och än så länge inget svar. Är så sjukt stressande! Och nekar dom så måste jag tjafsa med dom och överklaga och grejer.. och hur ska man orka med det? :(

    Håller verkligen på att vilja ge upp helt och hållet, vet inte hur jag ska klara av 11 veckor till.. :(
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-03-09 20:21:31 följande:

    Stackare! Håll ut!

    Förstår att det är stressande med FK.. Väldigt ångestskapande ju! Hoppas det rullar på för dej så du slipper använda den energi du har till överklagan.

    Ahaa det var det du menade med HVC!

    Där jag bor säger vi VC eller HC. Lite olika vad det heter beroende på om det är privat eller inte. Dvs privata har kvar vårdcentral å de andra har bytt till hälsocentral! :)


    Nu när du säger det så är det kanske bara hälsocentral.. XD aja. XD är så mycket namnändringar och förkortningar så man blir snurrig. Allt ska göras om hela tiden. -_-
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-03-31 14:31:06 följande:

    Norrlänningen89: har du fått nåt planerat datum?


    Inget specifikt datum, har planeringsmöte när jag är i v 34, vet inte om det innebär v 33+0 eller v 34+0, men snittet kommer bli sista veckan i maj i alla fall så max mindre än 9 veckor kvar.

    Det är väldigt tungt, känner mig tjock och klumpig, väldiga svårigheter med sömnen, jobbigt med andningen, ångest, katastroftankar och lite allt möjligt, psyk verkar vilja sätta in medicin efter bebisen är född, har hunnit med att vara sjuk typ 6 gånger sen jag blev gravid.

    I måndags fick jag veta att jag var tvungen att höja kortisonet mer då sänkan fortfarande inte vill vara stilla och att jag var tvungen att byta blodförtunnande då jag behöver starkare så måste ta sprutor varje dag istället för tablett, vilket även innebär mer prover ska tas och sånt. -_- när vi var in för att få information och bli visade hur man gör så gick det inte, jag klarade inte av att sticka mig själv, handen vägrade röra sig, tack och lov klarade mannen av att sticka mig. XD men ska ta sprutorna i 5-6 månader så kanske klarar av det någon gång innan det är över..

    Har väldigt mycket ångest och stress inför förlossningen, att vara nysnittat och ensam på BB, att det ska bli värre så att mannen inte ska få vara med överhuvudtaget, jobbigt nog att han inte får vara med på alla besök längre.

    Det enda positiva i det hela är att bebisen håller sig i rätt vecka storleksmässigt, så det finns lite marginaler nu när jag var tvungen höja kortisonet. Hade TUL i måndags, BM provade att kika med 3D men det gick inte att se något då typ hela ansiktet var täckt av navelsträng. XD men såg ut att vara ganska så pösiga kinder på den, i alla fall just nu..
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-04-23 09:58:12 följande:

    Är ni andra nå snoriga? Jag behöver snyta mig varje morgon å så har det varit under flera veckors tid. Jag tänker att det är graviditetsrelaterat, men vad vet man i dessa tider..

    Om ni orkar läsa ända hit ner så vill jag passa på att önska er en fin dag !


    Jag är alltid tät i näsan, värre som gravid då jag även fått gravidsnuva, plus att jag är extra känslig som gravid mot katterna, damm och sånt plus att jag tror jag har börjat känna av pollen. Är inte pollen i vanliga fall men blev väldigt påverkad av det med sonen också.. XD
  • norrlänningen89
    Anonym (Fjärde barnet) skrev 2020-04-23 21:44:20 följande:

    Då är en inte ensam om det då.. Lär väl va slemhinnorna som påverkas av graviditeten å att man kanske är svullen osv..

    Behöver iaf bara snyta mig på morgonen så är det liksom ur världen sen resten av dan.

    Har ni alla klurat ut nå namn?

    Här är listan lång och inget namn bestämt alls. Så svårt! Hoppas det faller på plats så snart bara bebis är ute.

    Jag hade ett tjejnamn som var klar favorit men nu blir ju inte det alls aktuellt.


    Jag har ett pojknamn som var helt totalt rätt men såklart behagade inte monstret i magen att vara en pojke. XD hittar inget tjejnamn som känns rätt eller ens lite okej. Blir bara arg/irriterad när folk i våran närhet ger förslag för dom har så extremt dålig smak tycker jag, vet inte om det är hormoner eller om dom verkligen har det. XD så bebis kommer nog få leva namnlös.. Om jag inte skulle råka ha riktigt tur och det blir uppenbart när bebis är ute, men har inte så höga förhoppningar om det. :/
Svar på tråden BF Juni 2020