Inlägg från: Anonym (Fjärde barnet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fjärde barnet)

    BF Juni 2020

    Tjofsan01 skrev 2019-11-21 22:29:41 följande:

    Helt knäckt och tårarna är slut;3


    Åhh.. beklagar.. såå tråkigt. Jag vet vad ni går igenom nu. Ta er tid och sörja. En dag blir det er tur igen <3 <3
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Idag var jag på kontroll. Såå mkt känslor inför det hela. Jag blir typ helt avstängd nu i samband m vul. Hade ju en blödning förra veckan så det kunde ju bli dåliga besked. Men så såg allt bra ut! Det där obestämt konstiga som syntes sist var inte kvar utan kan ha varit det som blött ut. Tom att måtten nu kunde va 10+2-3(!). Så har varit u kontakt m mvc nu och fått tid för inskrivning, ska ta blodprover och väntar på tid för kub.

    Kanske det ändå går vägen? Känner mig lite försiktigt optimistisk idag..! Men är ju förstås fortsatt en bra bit kvar. Men ändå.

    Trevlig helg allihopa å ta hand om er alla som har det tufft nu!

  • Anonym (Fjärde barnet)

    Väldigt hög igenkänningsfaktor här också på det ni beskriver kring mat!

    Gäller å äta ofta och lite. För min del gärna syrligt, men har gått igenom ?faser? av annat oxå. Hade tex en period m ?perfekt? kokat ägg, som jag nu har total avsmak på. Kan få i mig mjölkprodukter igen som gick från början å sen inte, men nu igen. Vaniljkvarg tex. Cornflakes m mjölk å äppelmos. Är lite rädd för att min tandhälsa ska påverkas, så ska nog försöka köpa nå syrliga äpplen eller nåt istället för d där godisarna som varit en lite ?räddare i nöden? när illamåendet drar på.

    Den där filmen höll på å driva mig till vansinne tidigare också, men nu är det länge sen. Nu är det nån slags chat m nå frågeundersökning som stör å dyker upp i flödet hela tiden!!

    D var supersnabba m å skicka ut kallelse till kub. Fick den redan igår på Kivra. Å tid 2/12, så blir 11+3 då. Men de tror väl jag är i 12+3 utifrån senaste mensen.. Har lång cykel. Tog blodprovet igår, blev snabba puckar! Men så visade det sig att dom bara skicka det på tisdagar, så då blir en ju lite fundersam om de kommer hinna få svar för att kunna göra sannolikhetsbedömningen 2/12? Men får väl hoppas de har koll och att det kanske går snabbt m blodprovssvaret.

  • Anonym (Fjärde barnet)

    Jag vet inte om jag haft någon carving, men mer att vissa saker funkat att få i sig började m apelsinjuice, vaniljkvarg, kokt ägg, tomat, avokado. Men tror inte d varit ren craving.

    Igår blev jag påmind om baksidan av familjeliv. Nu sen graviditeten då jag följt denna tråd så kikar jag ibland också i de senaste inläggen och igår svarade jag i en tråd. Blev genast påhoppad av andra än trådstartaren i tråden och totalt sågad på olika sätt. Verkar dock vara en människa som går an på de flesta som svarar i tråden. Vet ens inte om trådstartaren såg mitt svar då de andra har fullt upp att diskutera svaren som kommer in. Trots att jag förstår att kommentarer av en sådan här människa inte är något att ta åt sig personligen av blev jag ledsen då det var väldiga personangrepp mm. Även att det gjordes väldigt snäva tolkningar av det jag skrev. Slutsatser drogs på väldigt lite underlag så att säga.

    Så ville bara höja en varningens finger för att ge sig in i trådar med mycket trafik, när en är gravid och extra känslig dessutom!

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Mykologi skrev 2019-11-24 11:52:03 följande:

    huvudvärk dygnet runt


    Ingen huvudvärk här. Är detta med huvudvärken något nytt? Har du tagit upp det med bm på mvc eller uppsökt VC/HC?
  • Anonym (Fjärde barnet)

    Jaha, låter ju lite konstigt..!? Är blodtrycket ok?

    Finns det någonting du gör som lindrar huvudvärken? Funkar smärtstillande?

  • Anonym (Fjärde barnet)

    Idag ställde jag mig på vågen. Höll på att få en chock när jag såg att den visade ca +7kg. Visserligen vet jag att jag gick upp 4-5kg vid senaste graviditeten som slutade i mf, och förmodligen har väl de kg hängt kvar så jag började kanske där. Isf skulle det kännas ganska logiskt. Men ändå. Vill inte öka för mkt totalt sett då jag är kort och fick såna problem med fogarna vid senaste barnet. Ska försöka hålla mig från godis, snacks och fikabröd så långt det går. Inte så sugen på det överlag ändå.

  • Anonym (Fjärde barnet)
    Lulea123 skrev 2019-11-24 16:18:46 följande:

    Men man kan ju ändå inte låta bli att vara orolig Tänk om nåt jag ätit skadat fostret?!? Skulle det bli ett MA skulle jag nog inte kunna släppa det... :'-(


    Förstår att du blir orolig. Är så lätt att hamna där (i oro) när en haft MA tidigare. Håller tummarna att det bara är så att ditt illamående gett med sig lite!

    Mykologi: Förstår din känsla av meningslöshet. Hamnar själv i det emellanåt när luften går ur en. Jag hoppas den värsta tröttheten lägger sig snart för min del. Hoppas din huvudvärk också ger sig!
  • Anonym (Fjärde barnet)
    vår sommar skrev 2019-11-26 19:26:39 följande:

    Hur funkar nipt?. Hur lite ska man ha för att räknas som låg sannolikhet samt hög?


    Jag vet inte vart ?gränserna? går. Om en får hög risk så erbjuds en väl fostervattenprov, moderkaksprov eller förhoppningsvis NIPT via landstinget. NIPT är ett enkelt blodprov. Om du googlar på NIPT så finns det bra info att läsa på de ställen där en också kan beställa och köpa det privat.

    Jag gjorde det igår, pga det är ett prov med ?säkrare? resultat än kub + att det går att göra redan i v.10+0.
Svar på tråden BF Juni 2020