• mysius

    Långa väntan efter anställningsintervju

    Jag var på anställningsintervju för exakt 2 veckor sedan på vad jag skulle kalla det för drömjobbet. Till saken hör att de ringde upp mig för en månad sen och ville höra om jag fortfarande var intresserad då jag sökte denna tjänst för 1 år sedan då den låg ute, men de fick kort därefter pausa rekryteringen då ekonomin satte stopp. Så när de ringde och ville boka in en intervju ett år senare blev jag såklart glad men också förvånad då jag nästan ?glömt bort? att jag ens sökt tjänsten. Intervjun kändes 50/50 bra (jag är dock väldigt självkritisk), jag var väldigt nervös och stakade mig några gånger osv. Men jag tycker ändå att jag fick till bra svar och jag fick en bra kontakt med HR-specialisten plus de två rekryterande chefer som satt med. De efterfrågade referenser och jag lämnade löneanspråk på telefon innan intervjun samt under intervjun och vi pratade lite om det. Eftersom de får starta upp rekryteringen igen så vill de såklart tillsätta tjänsten snart, även om jag mer tror att de ska tillkomma en tjänst snarare än att de ersätter någon som slutat eller liknande. Jag frågade i slutet av intervjun om man får svar oavsett om man får tjänsten eller ej vilket de sa ja till. Dock sa de inte när man skulle få svar. De sa att de skulle intervjua en efter mig och sedan en till veckan därpå. De har alltså gått 2 v sedan min intervju och ca 1 vecka efter vad jag tror är den sista intervjun. Och jag håller på att spricka av nervositet. Ovissheten och väntan på att telefonen ska ringa är outhärdlig...

    Jag vill inte mejla och vara jobbig och fråga hur det går, men samtidigt vet jag ju inte när jag kan förvänta mig svar. Är det denna vecka, nästa, eller aldrig? (Trots att de sa det).

  • Svar på tråden Långa väntan efter anställningsintervju
  • Elviram

    Du är inte jobbig om du ringer eller mailar. Klart att du vill ha svar! Dumt att gå å vänta. Kan finnas en aml till varför det dragit ut på tiden

  • Kjell2

    Saker kan ha hänt som fördröjer processen, sjukdom t ex. Ett sätt är att du hör av dig och frågar när du kan vänta besked. Vid en intervjusituation är det väldigt bra att fråga och få en deadline. Om du inte får det så meddela att om de inte hört av sig inom fyra veckor, eller något, så tar du en kontakt.

    Sen kan du ta en funderar på om något drastisk skulle förändras för dig om du får besked denna vecka eller om tre veckor.

  • brallison

    Jag skulle rekommendera att ringa och fråga dem om statusen på processen - om du inte får nåt svar direkt, så visar du arbetsgivaren att du är intresserad av jobbet på riktigt.

  • mysius

    Just pga att jag ej fick en tidsram så vet jag inte vad jag har att förhålla mig till. Hade de sagt ett datum så har jag inga problem att vänta. Förstår ju att rekrytering tar tid. Men om de har tillsatt någon eller om man ej är intressant vill man ju veta det så att man kan släpp det och gå vidare.

    Vad tycker ni att jag ska skriva i mailet? Har redan rackat för intervjun då jag mailade över referenser som de bad mig om.

    Och, ska jag ge det veckan ut tills på fredag med att maila eller kan man göra det idag 2 veckor efter intervjun?

Svar på tråden Långa väntan efter anställningsintervju