• Anonym (Hur ska jag göra?)
    Wed 9 Oct 2019 22:04
    805 visningar
    40 svar
    40
    805

    Min barn söker kontakt?

    Hej!

    Jag har två barn, två tjejer, för drygt 3 år sedan hade vi en vårdnadstvist. en djävligt lång och svår en.
    Hur som helst, så blev domslutet vv helg umgänge, men mitt ex bromsa allt, hon fick soc på sin sida, den äldre dottern nu 13 år snart, fick problem i skolan, på grund av vårdnadstvisten, lärare, kurator prata om henne till soc, dom stoppa umgänget, (Som nu var andra vändan med soc)  första vändan inga problem? Jag god tog uppehållet med barnen,(dottern mådde verkligen dåligt av vårdnadstvisten)  men tog det hårt, jag flytta från Umeå, ett år efter ringer den äldre dottern upp mig, vi pratar, den äldre dottern säger,,, jag trodde inte det skulle bli så här? jag förklara att det var hennes vilja, så hade hon berättat till skolans kurator och till soc, hon berätta att hon brukar be vänner åka förbi huset jag bodde i med dom, (hade barnen då halvtid,) att hon saknar vännerna där,hon saknar huset,,, osv. men att det blev så här?

    Den yngre dottern har sagt rakt ut, jag vill vara med pappa!!! varav mamman behandlade henne särskilt , som att vara lite otrevlig mot henne, hon var bara 6 år drygt då. kunde inte föra sin talan, på grund av det så stoppade ex umgänget för mig och henne, med orden det  skadar den äldre dottern, hon blev lessen när den yngre åkte till mig, soc höll som vanligt med mitt ex, dom stoppa allt umgänge. varav jag flytta.

    Jag brukar inte svara på dolda nummer som ringer.

    Det började för någon månad sedan, mestadels på kvällen, sent kl 22-22;30 , har inga vänner som ringer med dolt nummer, nu för någon dag sedan ringde det igen, men nu med öppet nummer, samma tid, svarar och den som ringde la på !
    kort där efter får jag ett sms, det är min dotter som ringt,  det mest förvånande är att hon svarar inte när jag provar ringa upp, men sms hon skriver är...

    Hjälp min mamma gör illa mig och tvingar hit min morbror när jag mår dåligt och gör mig deprimerad 

    Min mamma har försökt få kontakt med barnen i sommar, men mitt ex svarar inte, så hon skickar sms om hon får träffa tjejerna,  först skriver hon att dom inte är hemma, en annan gång kanske,,, min mamma skickar igen efter någon vecka om det passar nu?  får tillsvar att den äldre dottern är i tonåring revolt , kanske en annan gång,,,, min mamma bor inte i samma stad som barnen.

    Domaren tyckte vi skulle dela på barnen (när vi hade vårdnadstvist) men det tyckte inte soc, mitt ex är själv kurator... kändes som dom tog hennes parti när vi var dit andra vändan,

    Jag var själv företagare och har gott ställt, jobbar aldrig över och har inget konstigt bakom, som droger eller något, när jag flytta sa jag upp mina anställda och flytta, tog först anställning till swedish space corporation i kiruna, där min mor bor, men trivdes inte i Kiruna, sa upp mig, flytta till Tromsö, jobbar där nu.
    Nästan alltid omtyckt och har ett bra sätt,

    SSC blev min högre chef förbannad över att jag sa upp mig,  ( jag begärt pengar för min grupp, jag fick pengar till att göra något gemensamt med dom, pengarna bad jag om efter bara tre veckor som nyanställd , min personal mådde inte bra,,, vi missa första eventet vi skulle göra, jag fråga om jag fick forspaddla med dom istället, chefen bad och få återkomma, pengarna drogs in, nu skulle en större grupp göra samma som vi, sluta med att 4 sa upp sig, då gjorde jag det samma, ) jag hatar nu för tiden förtryck och diskriminering upp ifrån. Jag har med mina tidigare anställda som referenser när jag sökte jobben. dom är ärliga och berättar sanningen,, även tidigare kunder. jag vet att jag är rättvis och snäll.

    Men jag kan locka gallfeber hos vissa, som soc till exempel, där satt chefen med efter några möten, till resterande möten, som min chef på ssc, jag fick använda andra chefer som referens till Norge, dom gillade mig, jag gilla dom, men min chef? ja jag vet inte, 

    Dom jag hade under mig tyckte det var synd jag sluta, Äntligen en som vågar säga ifrån sa dom))) Övriga grupper inom ssc boka in mig på möten fast jag skulle sluta, dom fråga om jag verkligen skulle sluta?,, även dom gick jag bra ihop med,,,,Norge anställde mig först som provanställd i 6 mån, men efter en månad drygt skrev dom om anställningen till fast, samt fråga om det inte finns fler som mig, om jag känner några som är som mig jag kan locka över till Norge.

    Efter soc undrar jag om jag har något fel? vad är fel på mig när jag tappar umgänget med mina barn? vågar jag ta en ny kamp om barnen?

    Så min fråga är hur ska jag göra?
    Ska jag hjälpa min döttrar? jag förstår sms inte bara kom ur tomma intet?
    Jag förstår att dom saknar sin pappa, men är det försent, orkar jag med en vårdnadstvist igen, jag kan bli nerplockad som sist. och visst jag kan flytta hem till Umeå igen om jag och barnen får träffas. dom flesta jag känner bor där, jag har bott där i 23 år.

  • Svar på tråden Min barn söker kontakt?
  • Anonym (Mamma till 3)
    Wed 9 Oct 2019 22:17
    #1

    Det underlättar om du bor i samma stad.

    Jag hade sett till att finnas för dem.

  • Wed 9 Oct 2019 22:29
    #2

    Givetvis får du se till att bo i samma stad som dina barn! Den äldsta är stor nog att träffa dig på eget bevåg. Var tillgänglig för dina barn!

  • Anonym (Peter­)
    Wed 9 Oct 2019 22:29
    #3
    +3

    Du övergav en 6- och 10-åring, trots hur du beskriver deras mamma?
    Nu klagar du över att du inte orkar...
    Hur är du funtad egentligen?

  • Anonym (Peter­)
    Wed 9 Oct 2019 22:31
    #4
    +2

    Glömde du inte skriva om din nya familj som du gjort i de andra trådarna?

  • Anonym (K)
    Wed 9 Oct 2019 22:43
    #5

    Det är en hel del i detta som är totalt oväsentligt. Detta har varit upp förut, dina barn vill ha kontakt och du har fått en del råd.

    Viktigt att aldrig skuldbelägga ett barn för att hon mådde dåligt av vårdnadstvisten. Hon får inte känna att det är hennes fel att du flyttade långt ifrån.

  • Anonym (Hur ska jag göra?) Trådstartaren
    Wed 9 Oct 2019 22:47
    #6

    Frågan är om jag ska ta upp kampen? jag förstår den äldre dottern vill ha kontakt igen,den yngre vill det givetvis.
    Men jag har soc emot mig, frågan om jag orka gå igenom dom igen, en vårdnadstvist tar drygt ett år, säkert ännu längre nu när dom flaggar att alla tingsrätter är fullbokade och dom har begärt hjälp från regeringen men fått nej till hjälp med kortade av tingsrättstider. Det här förklarade en handläggare åt mig för en vecka sedan, jag har ett KF ärende där(En stämning) , och undra varför jag ännu inte fått tid, det har gått 1 år och 2 månader och dom kan ännu inte svara när det ärendet kommer upp, har jag tur i slutet av i år, så lång är kön i tingsrätten nu.

    Så tiden att ta upp en kamp är lång. den är inte klar för om ett år.

    Jag har lärt mig o leva utan dom, tänkte bara nu när hon fråga om hjälp?

    Självklart förstår jag att dom som jag är osäker på hur vår relation kommer att bli.
    Jag trivs i Norge, miljön, fjällen,havet, folket, mycket bra land.

  • Anonym (K)
    Wed 9 Oct 2019 22:52
    #7
    +2

    Det är dina barn och att strunta i att de ber om hjälp/stöd vore det fegaste som jag hört. Dina döttrar har aldrig lärt sig att leva utan dig. Att börja med att prata med dem i telefon och aldrig skuldbelägga utan bara lyssna vore ett enkelt steg.

  • Anonym (K)
    Wed 9 Oct 2019 22:53
    #8

    Det är inte en vårdnadstvist just nu utan prio ett är att ställa upp nu när de behöver dig.

  • Anonym (Hur ska jag göra?) Trådstartaren
    Wed 9 Oct 2019 22:58
    #9
    Anonym (K) skrev 2019-10-09 22:52:48 följande:

    Det är dina barn och att strunta i att de ber om hjälp/stöd vore det fegaste som jag hört. Dina döttrar har aldrig lärt sig att leva utan dig. Att börja med att prata med dem i telefon och aldrig skuldbelägga utan bara lyssna vore ett enkelt steg.


    Nu har dom en mamma som gör allt för att vi inte ska ha kontakt, hon släpper inte ens farmor att träffa dom, kan använda dom sms också som bevis på umgängessabotage .

    Frågan är hur en vårdnadstvist skulle påverka barnen, spec nu när det snart har gått 4 år sedan vi sågs sist. sist föll den äldre dottern , både skola och socialt, kommer det bli bättre för dom? eller kanske sämre.
  • Wed 9 Oct 2019 22:58
    #10
    Anonym (Peter) skrev 2019-10-09 22:31:12 följande:

    Glömde du inte skriva om din nya familj som du gjort i de andra trådarna?


    Tyckte nog att jag kände igen detta....
    If you have a daughter, be her hero. If you have a son, be his role model. If you have a child, be their heroic role model
Svar på tråden Min barn söker kontakt?