• Anonym (K)

    Min barn söker kontakt?

    Det är en hel del i detta som är totalt oväsentligt. Detta har varit upp förut, dina barn vill ha kontakt och du har fått en del råd.

    Viktigt att aldrig skuldbelägga ett barn för att hon mådde dåligt av vårdnadstvisten. Hon får inte känna att det är hennes fel att du flyttade långt ifrån.

  • Anonym (K)

    Det är dina barn och att strunta i att de ber om hjälp/stöd vore det fegaste som jag hört. Dina döttrar har aldrig lärt sig att leva utan dig. Att börja med att prata med dem i telefon och aldrig skuldbelägga utan bara lyssna vore ett enkelt steg.

  • Anonym (K)

    Det är inte en vårdnadstvist just nu utan prio ett är att ställa upp nu när de behöver dig.

  • Anonym (K)
    Anonym (Hur ska jag göra?) skrev 2019-10-09 22:58:42 följande:
    Nu har dom en mamma som gör allt för att vi inte ska ha kontakt, hon släpper inte ens farmor att träffa dom, kan använda dom sms också som bevis på umgängessabotage .

    Frågan är hur en vårdnadstvist skulle påverka barnen, spec nu när det snart har gått 4 år sedan vi sågs sist. sist föll den äldre dottern , både skola och socialt, kommer det bli bättre för dom? eller kanske sämre.
    Ditt barn ringer dig. Svara nästa gång. Ja, mamman verkar krånglig men dina barn är nu tillräckligt stora för att ringa dig själva.

    Uppenbarligen mår barnet redan dåligt och lär inte må bättre om hennes pappa fortsätter att strunta i henne, skylla på henne och skriva trådar där han undrar om han ens ska svara henne...
  • Anonym (K)

    Men ta det lugnt, ni är inte på nivån av vårdnadstvist än. Du bor inte i samma land, inte haft kontakt på flera år.

  • Anonym (K)
    Anonym (Hur ska jag göra?) skrev 2019-10-11 19:54:00 följande:
    Dottern frågade varför blev det så här...

    Bästa svaret jag kunde ge var sanningen, varav hon själv gick igenom allt hon sagt och varför, hon ville även prata med skolkuratorn igen.

    Rådet jag gav henne var att ni måste bråka på mamma för att få träffa mig igen, för det är ni som bestämmer ifall ni vill träffa mig, och inte mamma.

    Nu med alla dessa dolda ringningar och sedan sms hon skicka, hur mamma tar hjälp av hennes bror för att hjälpa henne med barnen och hon skriver själv att mamma och morbror få henne att må dåligt . samt att hon begär HJÄLP !

    Så är tiden inne för mig att skicka in soc och tingsrätt igen, det jag ger är hjälpen hon frågar efter, hon är gammal nog att domaren själv kan fråga henne, en enkel fråga: om dom vill ha sin pappa tillbaka i livet.
    Berättar barnen att mamma hindrat dom från att ta kontakt så har jag bevis för umgängessabotage och kan vända umgänget/vårdnaden till att jag har den stora delen och jag sköter umgänget för dom gentemot deras mor.

    Barnen får den hjälp dom nu frågar efter, nu kan dom berätta allt,,, vågar dom inte det så är det inget mer jag kan göra, men dom får svaret varför jag är borta, bara det är mycket värt när dom nu börja bli vuxna, samt att jag svara på deras fråga efter hjälp och jag ger den åt dom.
    Du fortsätter skylla på ditt barn. Det ska inte vara barnens uppgift att bråka på mamman och speciellt inte om hon är så manipulerande som du säger. Dina barn är inte vuxna eller ens äldre tonåringar. Övergivna med frågor och en pappa som i deras ögon inte kämpade. Ni har knappt haft kontakt så vårdnadstvist ger inte något nytt utslag utan du måste in i deras liv igen först. Kom igen. Var inte ett sånt mähä och sluta skryt om allt du har, dina jobb som inte har något med saken att göra och FINNS där istället.
  • Anonym (K)

    Även om det finns grunder så ska du inte med i princip inget förhållande till barnen direkt starta en vårdnadstvist. Ni har inte den tilliten, relationen och det är inte säkert att de vågar gå emot mamman på så osäkra grunder som du är.

    Din pengar, arbeten skulle nog inte tas så illa om du inte drog upp dessa hela tiden. Typ i denna tråd är det ca 19 rader av sånt som inte vi behöver istället för att prata om sakfrågan. Jag förstår att Umeå är en liten stad på vissa plan då jag bor här.

Svar på tråden Min barn söker kontakt?