Forum Barn 6-12 år - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni med flera skolbarn som håller på med aktiviteter

  Tor 10 okt 2019 07:27 Läst 0 gånger Totalt 7 svar
  Tor 10 okt 2019 07:27

  Ni som har minst två barn i skolålder som båda håller på med aktiviteter, hur är ert vardagsliv? Jag bara undrar om alla kämpar sig blå med logistik och skjuts och fixande så man i perioder inte hinner prata om annat med sin partner än just logistik och fix. Det är ju regelbundet saker i skolan dessutom som utflykter, utvecklingssamtal och allt sånt som också ska planeras) och sen träning och jobb osv osv.

  Vi jobbar båda heltid med 40-60 minuter resväg. Båda barnen håller på med två aktiviteter var där det är lagsporter. Vi älskar deras sporter och uppmuntrar och är engagerade, jag är lagledare i ett lag tex och tycker det är roligt på alla sätt. Men just det här galna vardagslivet där allt handlar om livspusslet undrar jag ibland om alla känner.

 • Tor 10 okt 2019 07:29 #1

  Samma här. Men när de blev tillräckligt gamla har de fått åka själv till träning.

 • Tor 10 okt 2019 07:31 #2

  Jag har två barn där den ene har två och den andre tre aktiviteter. Men vi har medvetet valt bort lagsport för det tar så vansinnigt mycket tid (testade fotboll ett tag) och en av aktiviteterna delar de så den är samma kväll. Man måste ju få ihop vardagslivet, skulle barnen vilja ha en mer tidskrävande aktivitet så skulle de få välja bort något annat. Det måste finnas tid för läxor, kompisar och för familjen att bara umgås också.

 • Tor 10 okt 2019 09:41 #3

  Jag har haft som krav att det ska vara hyfsat enkelt att ta sig till aktivitet. Mina barn går på en aktivitet tillsammans så då blir det bara en lämning där för båda. Och det stora barnet har en till egen aktivitet som det kan gå till själv. Tycker det räcker.

 • Tor 10 okt 2019 11:01 #4

  Nu har jag "turen" att ha tvillingar av samma kön som håller på med samma aktiviteter på fritiden så just den biten är inga direkta problem. Än så länge är dessutom deras fritidsaktiviteter på helger så på vardagarna är det bara skolan som ska roddas med. Vi har satt upp ett bildschema på kylskåpet för både barnens skull och vår egen där det syns vilken dag respektive barn ska ha med sig mellis för att de har utedag och vilken dag det är idrott (de går i olika klasser). De är bara 6 år än så länge

  Jag har dessutom satt larm på min telefon 10 minuter innan jag vill att vi är iväg hemifrån just för att det ska finnas tid att packa om vi skulle ha råkat glömma bort att det ska med saker hemifrån. 

  Detta gör att vi har tid att prata om annat än logistik

 • Tor 10 okt 2019 12:41 #5

  Tre barn i skolålder, de håller på med diverse olika sporter. En sport tränar alla tre och träningarna är samma kväll för alla åldersgrupper. Så det är bra.

  Yngsta och äldsta har en sport vardera utöver det, och mellanbarnet två sporter.

  Det är en hel del träningar i veckorna alltså och ibland tävlingar på helgen. Så visst blir det en del logistik. Äldsta åker själv till sina träningar men de andra två skjutsar vi än så länge.

  När man väl fått snurr på det så tycker jag veckorna flyter på fint. Barnen ska packa och ställa fram sina grejer på kvällen så att vi ska slippa det på morgonen när man ska iväg.

 • Tor 10 okt 2019 13:04 #6

  Något av barnen har träning i lagsport varje vardag (måndag-torsdag). En dag i veckan har ena barnet träning och behöver skjuts samtidigt som andra barnet hämtas från annan aktivitet ihop med kompis (vi hämtar varannan vecka med den familjen) Alltid matcher för oftast båda barnen varje vanlig helg under skolperioden. I övergångsperiod mellan vinter och sommarsport som nyligen så var det matcher i två sporter för ena barnet samma helg. Plus att man har caféansvar en halv dag.

  Sen tillkommer ju allt annat. Den här veckan har de utflykt i skolan så att båda barnen ska ha lite extra matsäck med sig. Sen var det utvecklingssamtal för ett barn och det andra har om två veckor. Och sen läggs ju ovanpå allt detta när vi har någon jobbaktivitet på kvällstid, saker som ska fixas i huset (typ ta emot hantverkare, sotare och allt sånt). Och vi vuxna behöver också röra på oss. Så det är ju frivilligt allt detta och vi vill inte välja bort något med barnens aktiviteter, vi tycker ju lagsporter är toppen.

  Så jag är inte ute efter en mirakellösning, vi har ju valt vårt liv , utan mer reflektion över hur andra upplever sin vardag.

 • Tor 10 okt 2019 13:05 #7

  Vår 11-åring tränar konståkning tre gånger i veckan och tar sig till och från träningarna själv med cykel (eller buss om det är sämre väder). Hon behöver värma middag åt sig innan hon åker, så vi ser till att laga mycket mat på helgerna (hinner inte med så mycket sådant i veckorna). Hon har även en konstkurs som hon går i men även det sköter hon själv.

  Vår 7-åring skjutsar vi till innebandyträning en gång i veckan, men vi har pratat ihop oss med några andra föräldrar och kommer därför börja åka varannan vecka eftersom vi kommer att turas om. Han har även en annan aktivitet en gång i veckan, men dit kan vi gå tillsammans (supernära både hem och skola).

  Summan: vi får till allt tack vare att dottern kan ta ansvar själv + att vi bor bra till för olika aktiviteter. Vi jobbar båda heltid.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll