• Kjell2

    Vad gör män som aldrig varit med en kvinna förut för fel?

    Anonym (K) skrev 2019-10-16 09:24:27 följande:

    Någon skrev i tråden att man skulle sänka kraven som kille. 

    Men hallå. I nästa stund får killar skit för att de tar vem som helst och inte har några krav. 


    Klara du att inse  skillnad mellan inga krav och för höga krav?


  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-16 09:32:39 följande:
    Visst finns det en balans. 
    Men det blir konstigt om man förmedlar ut i ena stunden att män ska sänka sina krav men i andra stunden så förmedlar man att män ska höja sina krav. 
    Det blir konstigt oavsett var på skalan du befinner dig. 

    De män som upplevs inte ha några krav har ju några krav, tror inte de på riktigt tar vem som helst. Men de har så pass låga krav så rätt många passar in i deras kravbild. 
    Här ligger nog ett problem bland en del  ensamma män, oförmågan och ovanan i den sociala samverkan.


  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-16 22:28:32 följande:

    Ett rövhål har nog lättare att träffa någon än t ex en blyg man.


    Självklar blir det svårt att hitte någon om man inte vågar möta kvinnor.

    Sen ska man välja ställen att träffa tjejer som passar en själv. Är man blyg kanske krogen inte är det bästa stället.
  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-16 22:28:32 följande:

    Ett rövhål har nog lättare att träffa någon än t ex en blyg man.


    Möjligt, men svårare att behålla.
  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-17 10:12:00 följande:
    Så kan det mycket väl vara. 

    Men då är det en sak som slår mig. När kvinnor går ut och säger att de har massa specifika krav på en man enda ner till könets storlek och utseende. Då hyllas hon både utanför offentligheten men även på radio där detta har diskuterats. Då hyllas hon att hon har krav. Hon blir till och med uppmuntrad att inte tulla på sina krav.

    Tänk dig om en man skulle ha sådana krav på en kvinna hur utdömd skulle han inte bli.

    Varför är det ok att ha sådana till och med sexistiska krav som kvinna och bli hyllad för det?
    Ha krav men ta konsekvenserna av kraven. Det kanske inte blir någon som uppfyller krav och vill ha dig.
  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-17 19:34:25 följande:

    Ja håller med, men hur gör man det på en dejtingsida? Man måste ändå ha ett  bra första mejl verkar det. 


    Test något annat än datingsiter.
  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-17 21:40:46 följande:

    Just dejtingsidor har dock aldrig funkat för mig. Det är nog det där att presentera sig själv, liksom marknadsföra sig själv, som jag inte alls är bra på.


    Vad har funkat för dig?
  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-17 21:55:51 följande:

    Förr var det olika chattsidor eller andra sidor där det gick att ta kontakt med folk. Nu när det knappt finns chattsidor har det varit olika mobilespel och forum. Fördelen med såna ställen är tycker jag att man lär känna nägons personlighet innan man vet hur hon ser ut, och då har man i alla fall fått en vän ifall man inte tyckte utseendet var något som attraherade en. Dock brukar faktiskt utseendet bli mindre avgörande efter att jag lärt känna henne.


    Bra tips för de killar som har svårt att hitta någon. En del verkar helt låsta vid datingsiter. Försöker år efter år utan framgång.
  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 09:13:59 följande:

    Det finns två grupper av män på datingmarknaden. 

    Den ena gruppen har en bra social status och vet hur man för sig och klär sig. Kvinnorna försöker fånga en man som har lika eller högre status än dem själva och därför upplever kvinnor att män är svåra att fånga. För de männen i den här gruppen har inte problem med kvinnor.

    Samtidigt är det så att män flockas runt kvinnor som om de vore magnetiska. Men det är få män från gruppen ovan som gör det. Därför upplevs männen som flockas runt kvinnan som idioter och något hon får dissa hela tiden. 

    Men, den grupp vi glömmer här är den andra sidan. Den gruppen av män som ligger längre ned på den sociala status stegen. Det är den gruppen män som klagar på att de inte lyckas, som är frustrerade och inte vet vad de ska göra. Kvinnorna tittar inte efter de här männen. 

    I jämförelse med den här sista gruppen så får kvinnor ligga hur lätt som helst med bra män. Men i jämförelse med de övre gruppen män så har kvinnor det ibland svårare. 

    Det gäller här att tänka sig för vilken grupp män vi talar om. Många av er kvinnor skulle jag sätta hundra spänn på tänker er män från grupp 1 när ni debatterar emot och säger att ni har det svårare än männen, att män inte alls har det svårt osv. Men då glömmer ni den andra hälften. 

    Tänk er män som har lägre social status än er själva och sen sätt er in i den situationen så kanske ni ser hur stort berg vissa män har att bestiga. 


    Det som talar emot den analysen är att en klar majoritet av alla män någon gång lever i ett seriöst förhållande och väldigt få dör som ofrivilliga oskulder.

    När det gäller internetdatjting är det inte rätt forum för en del på samma sätt som inte krogen är rätt forum för vissa osv. Om man inte inser det och tröstlöst nöter vidare på samma sätt så blir det inte bra. Samma sak om man inte gör en självanalys och försöker förändra de saker som går att förändra.


  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 10:42:08 följande:
    Samtidigt behöver du ta i beaktande om mannen i de seriösa förhållandena tog det han kände att han kunde få eller om tjejen var den tjej han hade valt. Finns tyvärr män som är i förhållanden för att de känner att de inte kan få bättre. 

    Kvinnor visst också men inte i samma utsträckning då lever de hellre ensamma.

    Men med det sagt, även om alla någon gång får till det eller har ett seriöst förhållande så bevisar inte det hur svårt eller lätt något är. Männen i grupp 2 kan fortfarande få till det men de behöver kämpa så otroligt mycket mer innan det sker i jämförelse.
    Man har alltid ett frivilligt val, gå in i en relation eller inte. Ingen partner, oavsett hur bra man själv är, är helt perfekt.

    Det är ett frivilligt val att hellre leva ensam än i en inte perfekt relation.

    Ja vissa har det svårare att få en seriös relation, en del gör det mycket svårare för sig genom att vara på fel arena och  inte inse sina egna förbättringsmöjligheter.


  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 10:43:22 följande:
    Om man skulle ta en man som gjorde på precis samma sätt med samma charm och bra beteende. Alltså förutsättningarna lika men vi bara byter på könet. 

    Tror du att den mannen skulle få lika många napp som du får när du gör så?
    Tillfällig sex eller seriös långsiktig relation?
  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 13:00:43 följande:
    Det står redan i svaret. "precis på samma sätt".
    Tillfälligt sex är generellt nog betydligt lättar för en tjej om kraven inte är för höga.

    Att hamna i en ömsesidigt seriöst långsiktig förhållande är nog generellt rätt lika.


  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 15:23:57 följande:
    Äntligen någon som vågar erkänna hur saker och ting är.
    Så du håller med?
  • Kjell2
    Anonym (K) skrev 2019-10-22 15:42:26 följande:
    Intressant det du tar upp. 
    Tack för det. Håller med dig. Jag tycker man sparkar för lätt på män och kallar dem för skitstövlar och så lämnar man dem samt ger dem skulden. 

    När verkligheten är den att de istället behöver den där hjälpande handen, medkänslan och hjälpen. 

    --

    Kan dela med mig lite av min story. Jag var en kille som hade 0 resultat med tjejer. Inte någon idiot eller konstig på något sätt. Men jag fick inte till det och visste inte varför. 

    Jag började läsa och söka information om detta på alla ställen jag kunde. Kom i kontakt med bra folk inom både raggningscommunities men även på andra sätt. Jag gick ut och tränade på att vara social, på att lära mig flirta på att lära mig ja allt mellan himmel o jord inom det här ämnet. 

    Det tog mig år och år av träning och utgång massor!!

    Sen började saker att hända, jag fick ligga, jag fick till en KK osv. Livet lekte. 
    Så visst funkar det att förändras. 

    Men, det som istället började göra mig bitter på det här var. Jag upplevde inte att motparten, kvinnor i det här fallet la manken till på samma sätt. Ok, de jobbar med kläder, smink osv. mycket jobb jag vet. Inte att förringa. Men inte på den nivån jag var på. 

    De hade inte läst på om mig som man hur de skulle göra i timtal innan. De hade inte varit ute och tränat bara för att lära sig hur de skulle göra det bra för mig. 

    Nä, kvinnorna gjorde som de alltid hade gjort. Jag kände att all det jobb jag lagt ned, kändes orättvist. Varför skulle bara jag! Varför skulle jag lägga ner all den här tiden men jag fick inte så mycket tillbaka. 

    Kände att det var bara vi män som skulle göra jobbet.

    Den andra aspekten på det var att all sån här träning var färskvara. Visst jag vet fortfarande idag hur man kan vara attraktiv för tjejer. Men det kräver massa energi och jobb för att komma dit. Är det värt att slita sååå för att få till det. Njae, började tröttna. 

    Därför har jag idag blivit en gnutta bitter på kvinnor som i jämförelse med mig, yes har det lättare!!! Så många ggr om, de har inte lagt ner den energin på träning som jag har inom raggningsområdet. 

    Samtidigt känner jag inte längre det är värt att kämpa så. 

    Om tjejer raggar på mig idag så är jag inte intresserad för jag orkar inte.

    Därför försöker jag numera försvara de andra killarna jag vet var i samma sits som mig. Intresserad av hela detta ämnet och försöker hitta nya vägar på hur det kan bli bättre. 
    Istället för att försvara ensamma män kanske du borde hjälpa dem.
  • Kjell2

    Så länge få tjejer och många killar kan tänka sig tillfällig sex är ekvationen olösbar. 

    Det går faktiskt att göra en jämförelse med den manliga gay-värden. Där finns det en stor grupp som kan tänka sig tillfällig sex och de har även skapat forum för att mötas. Är man som manlig homosexuell är intresserad av kravlös tillfällig sex är utbudet och möjligheterna enorma. Det pippas också massor. Inte ovanlig med över hundra olika sexpartners.

  • Kjell2
    Anonym (Undrar) skrev 2019-10-22 16:38:38 följande:

    Men håller ni inte med om att det rent generellt finns i luften att män ska uppvakta och kvinnor uppvaktas, pga flera orsaker skulle jag säga. Kanske det är annorlunda nu för tiden, men det var något jag uppvuxen på 80/90-talet fick lära mig från olika håll, ung samma som att man får lära sig att vara "en riktig man" trots att man inte ville vara det.


    Möjligtvis om man ser på den rätt smala sektorn, tillfällig sex och internet/krog. Om man däremot börjar se på seriösa förhållanden sker saker mycket mer subtilt och stegvis, så det blir inte relevant att prata om "uppvakta" "ta första steget" "ragga"

     
Svar på tråden Vad gör män som aldrig varit med en kvinna förut för fel?