• Liberté

    Kropp eller anikte, vad går ni efter först?

    Personlighet är nummer 1, men om vi skulle utgå från de var i princip helt likvärdiga i charm, utstrålning och intelligens så det blir jämnare.

    Skulle absolut välja den som har vältränad kropp över ansikte. Jag är själv vältränad och lägger ned energi på vad jag äter och gör.

    Tycker att en överviktig person ser ohälsosam ut, sjuklig. Sen har man även aspekten att personen troligtvis saknar kunskap samt inte försökt hitta den för att ändra sin situation eller alternativ 2 saknar viljestyrka och driv nog att bryta sina dåliga vanor, båda är väldigt osexiga egenskaper.

    Ansikte är väl kanske inte så roligt heller men man brukar inte tänka på det efter ett tag, de flesta om de har bra utstrålning och personlighet blir attraktiva på något sätt, man tänker inte på det på samma sätt.

  • Liberté
    Anonym (Tjockmensöt) skrev 2019-10-22 14:47:41 följande:

    Fördömer inte överviktiga heller bör sägas. Övervikt kan bero på mer än bara lathet. PCO tex är en jävla sjukdom...sen finns det dom som faktiskt trivs och gillar sina kroppar bättre med övervikt.


    Tror inte det är någon som säger att man inte skulle duga eller vara en sämre person för att man har övervikt.

    Man vet helt enkelt inte varför någon är överviktig eller bryr sig speciellt egentligen då man faktiskt inte har med det att göra.

    Som du säger finns det de som trivs med några extra kilo och det är väl perfekt då man inte ska självsvälta sig för någon annan (obetydlig) persons åsikt.

    Om man föredrar ansikte eller kropp (i ett vakuum) är bara en preferens, personlighet och hur man klickar betyder betydligt mer.
  • Liberté
    Anonym (ansikte och hår) skrev 2019-10-23 00:37:45 följande:

    Sen mediciners påverkan. Det finns en känd antidepp medicin som har den trissta biverkningen att så gott som alla går upp drastiskt på kort tid utan att öka sitt kaloriintag. Mirtzasapin heter den. Hade en kompis och en släkting som gick upp 10-20 kg på ett par månader Det var helt galet tyckte otroligt synd om dem särskilt då båda mådde förträffligt bra på den för övrigt.

     Även kvinnor i klimakteriet får viktökning i och med östrogenet går ur kroppen. Så vissa saker är faktiskt helt utan människans kontroll men det vägrar fettförnekarna att inse eftersom de måste ha en syndabock och något att förakta.


    Fast om man vet att man kommer äta en medicin som har viktuppgång / nedsatt ämnesomsättning som bieffekt kanske man ska vara en smula försiktig med kosten ?

    20 kilo på ett par månader motsvarar drygt 2 chipspåsar om dagen i överskott efter baseline.

    Får du en medicin som gör att du håller vätska är det lätt att gå upp med, då kanske man ska vara försiktig med saltet osv.

    Man får anpassa sig och göra informerade val. Det är inte utanför människans kontroll då samma lagar som styr i naturen även appliceras på människor.

    Att säga att det inte går att göra något åt pga X anledning är vekt, svagt och dumt.
  • Liberté
    Anonym (ansikte och hår) skrev 2019-10-24 13:43:50 följande:

    Du verkar ha svårt att förstå att allting inte är inom människors kontroll. Ditt sätt är ytterst nedlåtande och ovetenskapligt och bygger bara på provokation och ovilja att flytta perspektivet utanför dig själv. Mycket oempatisk världssyn.


    Sluta vara ett offer för dig själv och lägg ned dina ursäkter.

    DU väljer vad du äter , du är även den som avgör hur mycket du rör på dig samt vilken livsstil du följer.

    Varför skulle det vara ovetenskapligt att följa termodynamikens andra lag ? Det du säger är omöjligt i denna värld annars skulle man kunna äta ett piller och skita i mat helt.. förstår du hur korkat det låter ?

    Om du inte är multihandikappad i en permobil med limiterad möjlighet till varierad kost så kan du påverka vad du äter.

    Det har inte med empati eller ej att göra utan att det är jobbigt med förändring av livsstil samt begränsa det som är roligt.

    Du väljer att vara ett offer ingen annan.
Svar på tråden Kropp eller anikte, vad går ni efter först?