Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vi som försöker bli gravida...

  Fre 25 okt 2019 17:56 Läst 0 gånger Totalt 463 svar
  Fre 25 okt 2019 17:56

  Hej!

  Det kanske finns trådar om det här redan men skulle gärna vilja att vi som börjat försöka få barn kan följas åt, stötta varandra och få prata av oss tillsammans då det kan vara en ganska påfrestande tid ????

  Jag och min sambo har precis gjort vårt första försöka att få barn. Jag fick positivt på min äl-sticka den 14 oktober och vi sexade till det den dagen och dagen efter. Efter det här har jag inte kunnat tänka på annat, nästan så man blir manisk!

  Jag får normalt sett väldigt mycket symtom vid ägglossning och efter så för mig är det svårt att avgöra om de symtomen jag har nu beror på ägglossning och en kommande mens eller ifall det skulle kunna vara grav.symtom.

  De symtom jag normalt har är molvärk, ömma bröst, lite humörsvängningar, trött, yr och smått illamående, så ni förstår kanske att det är svårt för mig att avgöra om det skulle kunna bero på en graviditet ????

  Nu efter ägglossning fick jag 4 dagar efter en ganska kraftig värk i magen, höll bara i sig den dagen och efter det smått molande till och från. Jag har väldigt ömma bröst och dom känns en aning tyngre. Idag fick jag en liten blödning, typ rosa/röd, väldigt sparsamt. Idag är äl + 10. Brukar aldrig ha mellanblödningar annars.

  Gjorde ett gravtest igår, negativt. Såklart väldigt tidigt men vad tvungen ????

  Är det någon annan här som försöker få barn och som har symtom? ????

 • Mån 28 okt 2019 09:46 #1

  Hej.
  Här är en till som försöker få till en liten knodd til nästa år.
  Slutade med mina p-piller precis och hade min piller mens runt den 11 oktober och enligt app ägglossning nu i förra veckan runt den 24 oktober.
  Kroppen är helt upp o ner av alla hormoner så ingen anig om jag egentligen hade någon ÄL.
  Jag och min kille vill inte redan börja med ÄL tester utan ger kroppen en chans o komma igång först efter Piller stoppet.

  Har dock haft en malnade värk större delen ev senaste veckan,ömmande bröst,känsliga bröstvårtor och flytningar från o till.
  BIM runt den 8 november och tänker vänta o testa tills dess och försöka att inte känna efter symptom,dock lättare sagt än gjort Tungan ute

 • Mån 28 okt 2019 18:03 #2

  Vad roligt att du vill vara med i tråden :D

  Hoppas att vi kan plussa tillsammans någon dag :)

  Känner igen det där med alla symtom :P Det är lite frustrerande när man inte vet om det beror på massa hormoner i kroppen pga ägglossning och mens eller om det faktiskt kan vara något där inne :)

  Tror det är ganska smart att inte stressa med äl-tester, man blir lite manisk haha! Jag använder det dock för att min menscykeln är lite varierande. Ibland har jag 29 dagar, men ibland upp till 32. Förra månaden hade jag dock 38 dagar. Vet inte vad det beror på men kan vara stress.

  Jag fick en liten rosa/röd flytning i fredags, brukar aldrig ha det. Man hoppas ju klart på att det skulle vara en nidblödning men just nu känns det bara som kroppen kommit ur balans för symtomen är inte alls lika starka längre :( gjorde även ett gravtest i lördags som visade negativt så känns ganska kört...

  Enligt min app ska jag få min mens på onsdag så vi får väl se :)

  Har ni barn sedan tidigare eller är det första försöket nu? :)

 • Mån 28 okt 2019 18:20 #3

  Hej,

  Här är en till som är bebissugen och inte kan tänka på något annat än graviditetssymptom och graviditetstest för tillfället. Jag slutade äta p-piller för 4 månader sedan och det här är första cykeln som vi gör ett ordentligt försök. Jag hade troligtvis ägglossning 18 oktober och borde få mens 3 november. 

  För ca 3-4 dagar sen började jag känna av mina typiska menssymptom som kramper och magbesvär, trots att mensen inte är på kommande än. Jag har också känt stickningar på vänster sida som inte riktigt vill ge med sig. Detta är ingenting som jag har känt av tidigare menscykler. Jag känner mig också väldigt hungrig hela tiden. Jag vet inte om det här är graviditetssymptom eller inte men det är så jobbigt att behöva vänta några dagar till innan jag kan göra ett test. Ena stunden är jag hoppfull och andra stunden är jag helt utan hopp. 

  Håller tummarna för er andra :)

 • Mån 28 okt 2019 19:10 #4

  Hej Linnmal, kul att du hänger på här :)

  Jag håller tummarna för att dina symtom beror på en liten där inne :)

  Förstår känslan att det är jobbigt att vänta. Det känns som man inte kan tänka på något annat än ifall det kanske finns något som ligger och gror där inne :P

  Ibland undrar jag om man känner så mycket för att det är önsketänkande eller ifall det faktiskt betyder något :)

  För mig tror jag tyvärr det är kört :( Börjat känna av de typiska innan mens-symtomen nu. Det hade väl varit för bra för att vara sant om det tog sig på första försöket.

  Vi får hålla tummarna för varandra :)

  Jag har inte berättat för någon att vi har börjat försöka, jag orkar inte med massa frågor osv från min omgivning för det stressar mig så mycket. Har bestämt mig för att inte berätta för någon när och om jag får ett plus, vill vara hundra säker på att allt ser fint ut först. Vet inte om det är dumt men känner att jag inte skulle orka att folk ska tycka synd om mig om det skulle skita sig :/ Därför känns det lite bättre att prata här där det inte blir så nära :)

 • Mån 28 okt 2019 19:47 #5

  Jag förstår att det kan kännas kört, men

 • Mån 28 okt 2019 19:55 #6

  Tydligen försvann en del av texten, oops.

  Förstår att det kan kännas som det är kört, men du får tänka att det finns en liten chans ända tills mensen kommer. Jag håller i alla fall tummarna för dig.

  Jag håller med dig om det där att inte berätta för folk. Jag vill inte heller berätta ifall det inte lyckas. Det känns jobbigt att behöva svara på frågor och så.

  Jag är väldigt glad att det finns ett forum där man kan prata om sånt här. Det känns inte så ensamt då :)

 • Mån 28 okt 2019 20:01 #7

  Ja än är det väl inte helt kört, men har inte så stora förhoppningar längre. Är väl inte supervanligt att det tar sig första gången :)

  Ja men precis, så känner jag med. Man är redan ganska känslig över att ens bara försöka få barn. Man vill så mycket och man blir ju extra besviken om det inte tar sig. Skulle det ta sig och sen inte gå vägen så kommer det ju kännas jättetufft. Man ska väl inte tänka så negativt kanske men man nojar ju.

  Ja tycker det är jätteskönt. Kunna få stöd i från andra som är i samma situation.

  Vi ska ju ha mens nästans samtidigt så ska bli spännande och följa :)

  Har du känt dig annorlunda på något annat sätt än det du beskrev ovan? Typ i humöret och så?

 • Mån 28 okt 2019 20:46 #8

  Precis. Det är så lätt för mig att tänka negativt kring allt detta och det hjälper ju verkligen inte. Jag tror det är för att jag inte vill bli besviken, men jag ska verkligen försöka ändra det tankesättet. 

  Ja, vad kul att vi kan följa varandra. De mest markanta symptomen är som sagt kramper, magbesvär och hungerkänsla. Brösten känns också tunga nu på kvällen. Humöret har varit okej. Jag har inte känt mig lika irriterad som jag brukar innan mensen kommer. Jag märkte dock idag på jobbet att jag var nära till att börja gråta (för ingenting..) och det är verkligen inte likt mig. Har du känt av något annat än det du beskrev i första inlägget? Den där blödningen du beskrev skulle ju faktiskt kunna vara nidblödning.

 • Mån 28 okt 2019 20:53 #9

  Ja det är ju det tyvärr, men tror det blir så för att man vill så mycket. Det här med att skaffa barn är inte så roligt som jag hade hoppats på haha. Konstant tänker man på det!

  Det låter ju ändå lite som att det skulle kunna vara något :) Om du inte brukar känna sådär menar jag. Hoppas hoppas!

  Nej alltså det enda jag har reagerat på som jag inte brukar ha är ju den där lilla blödningen. Men det var bara när jag gick på toa sen kom det inget mer. Men det kan ju lika gärna berott på något annat, hormonrubbningar eller något.

  För mig är det som sagt så svårt eftersom jag känner så mycket varje månad. Känner exakt när jag har ägglossning och från det har jag ömma bröst, ont i magen, känner mig lite hängig, lite illamående och yr typ. Så det är ju jättesvårt för mig. Jag kan ju egentligen bara veta först om mensen skulle utebli och man skulle få ett plus.

  Blödningen är ju som sagt inget jag fått tidigare men den kom typ 10 dagar efter ägglossning så det känns kanske lite sent för att vara en nidblödning? :/

 • Mån 28 okt 2019 21:04 #10

  Jag har läst på flera sidor att det kan vara allt från 6-12 dagar innan ägget fäster men jag är inte alls säker? Det är knepigt med så många symptom som du har efter ägglossning. Du får försöka att bara släppa det så mycket du kan och ta ett test när det börjar närma sig BIM eller om mensen uteblir. Det positiva är ju i alla fall att det är bra att känna av ägglossningen för då lär du inte missa den :) 

  Jag ska försöka hålla mig till fredag men om det inte går så kanske det blir ett test på onsdag också.. Jag vet ju dock att jag borde vänta för mitt eget bästa men det är så svårt. Du får gärna uppdatera mig om hur det går för dig sen!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll