Forum Matlagning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Vad blir det för mat?

    Tis 5 nov 2019 16:44 Läst 0 gånger Totalt 2747 svar
    Tis 5 nov 2019 16:44

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Sön 17 jan 18:28 #1315

    Grillad kyckling.

  • Sön 17 jan 18:40 #1316
    Nandez skrev 2021-01-17 18:28:48 följande:

    Grillad kyckling.


    Mm gott :)

    Chili con carne med ris blir det här idag :)
  • Sön 17 jan 18:47 #1317
    Djurvän03 skrev 2021-01-17 18:40:05 följande:
    Mm gott :)
    Chili con carne med ris blir det här idag :)
    Ja, det var gott

    Chili con carne är gott  
  • Tis 19 jan 19:07 #1318

    Ugnsgratinerad falukorv

  • Tis 19 jan 20:21 #1319
    Nandez skrev 2021-01-19 19:07:33 följande:
    Ugnsgratinerad falukorv

    Nog  2år sedan jag åt falukorv senast, men tycker det är jävligt gott när jag äter den.


    Och har en som jag oftast gör då.


    Och en med falukorv som man skär nästan igenom så det blir skivor, smakrik ost ala cheddar mellan varje skiva.
    Hela tomter, där man har en del katrinplommon som får bada under denna, salt, peppar och torkad dragon.
    Serveras med potatismos.
    Detta körs på 200-225g tills osten ser fin ut och tomaterna bubblar i ugnen.


     


    Plommonen är nog för att balansera upp syran i tomaterna i grunden, gillar man inte plommon alls, så ta ca1tsk per burk tomater man använder.


     


    Idag blir det en citronkyckling med dragon(Torkad och inlagd), med ris.
    En rätt som triggar ens smaklökar i de subtila smakerna, så väl som smakrika smakerna.

  • Ons 20 jan 17:13 #1320
    klyban skrev 2021-01-19 20:21:51 följande:

    Nog  2år sedan jag åt falukorv senast, men tycker det är jävligt gott när jag äter den.


    Och har en som jag oftast gör då.


    Och en med falukorv som man skär nästan igenom så det blir skivor, smakrik ost ala cheddar mellan varje skiva.
    Hela tomter, där man har en del katrinplommon som får bada under denna, salt, peppar och torkad dragon.
    Serveras med potatismos.
    Detta körs på 200-225g tills osten ser fin ut och tomaterna bubblar i ugnen.


     


    Plommonen är nog för att balansera upp syran i tomaterna i grunden, gillar man inte plommon alls, så ta ca1tsk per burk tomater man använder.


     


    Idag blir det en citronkyckling med dragon(Torkad och inlagd), med ris.
    En rätt som triggar ens smaklökar i de subtila smakerna, så väl som smakrika smakerna.


    Tyvärr så gillar jag inte varma tomater.
  • Ons 20 jan 17:24 #1321

    Varma mackor.

  • Ons 20 jan 18:28 #1322
    Nandez skrev 2021-01-20 17:13:31 följande:
    Tyvärr så gillar jag inte varma tomater.

    Krossade?
    För det kan nog få det att funka också.


     


    Kanske det går göra en grädd/mjölkbaserad i en liknande still, och med någon mer grönsak.

  • Ons 20 jan 18:57 #1323
    klyban skrev 2021-01-20 18:28:33 följande:

    Krossade?
    För det kan nog få det att funka också.


     


    Kanske det går göra en grädd/mjölkbaserad i en liknande still, och med någon mer grönsak.


    Tveksamt men man vet aldrig.
  • Hippol­yte
    Visa endast
    Ons 20 jan 19:02 #1324

    Korv och paprika.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll