• Thu 27 Apr 20:34
    2555929 visningar
    5320 svar
    5320
    2555929

    Vad blir det för mat?



    Rosmarin-, timjan- och vitlökskyckling med blandsallad med oliver och fetaost i, ört- och olivoljsdressing till.
  • Sat 29 Apr 20:41


    Lasagne och blandsallad med mangodressing.
  • Mon 1 May 18:41


    Hemlagad pizza med vitlöksstekt nötfärs, permezzan och grekisk sallad på. Sås till om man vill.
  • Thu 4 May 17:07

    Spaghetti med sås med tonfisk, creme fraiche, cocktailtomater, citron och som vanligt färsk blandsallad med oliver och fetaost till det.

  • Sun 7 May 21:21
    Eurydike skrev 2023-05-05 19:08:07 följande:
    //

    Idag blev det svingod tryffelpasta utan tryffelsvin 🍄😋
    Ser jättegott ut! Skulle vilja pröva att laga den rätten! Skulle du kunna ge receptet?

    Idag lagade jag: Ugnsbakad laxfilé med dill och citron, kokt potatis, "skolans fisksås" och sallad.
  • Wed 17 May 18:44
    Eurydike skrev 2023-05-07 21:57:25 följande:
    Tack så mycket! Men jag måste tyvärr skicka tacket vidare till restaurangen som lagat tryffelpastan. Jag hade fått ett presentkort som gick ut dagen efter jag åt rätten, så jag är glad att jag lyckades pricka in restaurangbesöket. Pastan var i alla fall hemgjord och toppad med pistaschnötter, blomkål och flortunna champinjonskivor. Din mat ser också god ut! Här blev det en mindre säck med naturgodis till middag 🥜😋
    Aha ok. Då får jag googla upp något recept på tryffelpasta. Inspirerande var din restaurangrätt i a f.

    Här blir det ugnsbakad falukorv med ost och potatismos idag. Bostongurka till.
  • Sun 21 May 14:48

    Igår blev det sallad med bacon och pocherade ägg. Idag kycklingsallad.

  • Tue 23 May 18:04

    Är på semester i en storstad så äter bara ute nu och det blir "fusk" här i tråden att skriva restaurangmat, MEN igår blev det Michelinrestaurang med bl a ångad torsk och hallstrad zabiton och det var så obeskrivligt fantastiskt gott och idag oxfilépasta med champinjoner och Karljohansvamp så det blir "fusk" här i tråden nu, när man inte lagat själv. Tungan ute

  • Sat 3 Jun 13:43

    Idag blir det faktisk havskräftor, färska baguetter, hemlagat örtsmör, aioli för den som vill och div. blandade färska grönsaker till. 

  • Sun 4 Jun 17:23

    Lasagne, surdegsbaugett med hemlagat smör och blandsallad med granatäpple till.

  • Tue 6 Jun 17:54

    Sallad.

  • Wed 7 Jun 16:32

    Ugnsbakad lax, kokt potatis, sallad och kall sås med dill, citron och stenbitsrom.

  • Fri 9 Jun 17:11

    Pastasallad med kyckling och pesto + hembakad foccaccia med oliver i.

  • Tue 13 Jun 13:56

    I förrgår blev det kall asiatisk laxsallad med soya och sesamdressing.

    Igår blev det stekt bacon med stekt potatis och smörstekt sparris. Hemgjort smör då jag börjat göra smör själv nu.

    Idag ska det ätas ugnsbakad lax, kokt potatis, romsås med dill och gräslök och blandsallad till.

  • Tue 1 Aug 20:48

    Hjalmarenpudding med lax, räkor, potatis, dill, gräslök och äggstanning med grädde.

    Det här är en bild från innan den var färdig, stuvningen är inte på än här.

  • Thu 3 Aug 17:27
    +1

    Vegetarisk paj, med broccoli, bladspenat, soltorkad tomat, svarta oliver och fetaost.

  • Sat 5 Aug 18:48

    Marinerad ugnsbakad fläskytterfilé, pommes, bea och sallad.

    Synd att inte fler skriver i tråden, fler med riktigt laga-mat-intresse. Att det inte finns något forum bara för detta tema, där man byter recept och inspirerar varandra och verkligen älskar att laga mat...

  • Mon 28 Aug 19:41

    Grillad marinerad kyckling, klyftpotatis och sås. 

  • Wed 30 Aug 22:56

    Hamburgare med bröd.

  • Sat 2 Sep 21:17

    Ugnsbakad fläskkarré, ugnsbakade rotfrukter och kantarellsås.

Svar på tråden Vad blir det för mat?