Vad blir det för mat?
Pasta Noilly prat idag, och fajitas och massa öl och V75 imon.
Pasta Noilly prat idag, och fajitas och massa öl och V75 imon.
Coq au vin
Ohh, den gjorde dottern nyss, så god den är.
Kör du tupp, eller kyckling?
Njure
Rå eller?
Eller är det som dina andra inlägg som är försök till göra folk upprörda.(Men misslyckas fatalt.)
Det finns många goda rätter med njure, men vilken kan man undra varför du inte gav.
Fläskfilé Flamenco.
Njure
Jag och ett av barnen ska göra Gumbo idag, en supergod rätt och när de får koka/sjuda tillräckligt länge.
Tunnbrödsrulle
Åhh, det var ett tag sedan, men så mycket olika saker man kan göra med den godingen.
Här blir det rester på rester, och lite rostas som tillägg.
utan tvekan gott med.
JR fixade mat vilket innebar hämtade hamburgertallrikar från stans "diner" - gott
I brist på bättre blir det nog en svensk klassiker imorgon - tacos....
Detta ger dock taco-paj på lördag
Testa gärna någon gång mer autentiska tacos.
De som har ett fåtal ingredienser och en del kryddor, och gör göra snabbt med om man så önskar.
Men jag gillar den klassiska texmexen också.
En sak som jag har lite svårt för, inte för det inte smakar gott utan för jag tycker de blir så feta och det är tacopaj.
Men såklart har man ett berg av grönsaker jämte, så blir det bra ändå.
Här blir det snart Cevichi på hälleflundra.
Fancy ramen kallar vi det, nudlar med räkor, grönsaker och ägg (kyckling till räkhataren)
Du menar en snabbnudlar ramen, och pimpa upp det med detta?
Nått jag gör praktiskt taget alltid när nudlarna är på G.
Gjorde massa mat till morsan, så kalops och gratinerad falukorv med massa ost mellan skivorna, hela tomater och dragon.
Hon får det mesta, jag tar lite, men gott som vanligt.
Har fått order hon vill ha fläskpannkaka, har aldrig gjort en någonsin.
Men hur svårt är det?
Pannkakssmet, rökt fläsk och persilja, och sen långpannan och fin färg.
Hon gillar det mycket, jag är mer, nja, kan verkligen kvitta.
Lustig blandning igår, en sån där godare snabbnudlar i burk, räksmak, surdegs baguette som vart över från tonfiskröra och bagetten och en pizzasallad.
Blide en rostad tomatsås med spagetti och en massa parmesan.
Högrevsgryta och ris
Samma här, skulle förställa något jamaicanskt smakaktigt, skulle nog säga det var lite för blekt för kallas det.
Men gott var det i alla fall.
Verkligen, blir så djup smak av högrev och har säkert en hel del med fettet och göra.
Har faktiskt försökte hitta lite andra grytor med högrev, som tex denna "jamaicanska".
Det komiska är att man får en sjuhelvetes massa recept som alla liknar biff bourgogne på flera sätt.
Sen har man ju kalops, texas chili och lite sånt, men verkligen hitta något nytt och lite unikare, det är faan så himla enkelt har jag sett.
Men ska gräva vidare, och hittar säkert mer om jag bara lägger lite mer tid än vad jag nu gjort.
Idag blev det lankesisk mat och en Sri Lankan chicken curry.(Och hade färska curryblad också.)
Och med nått Indiskt märke av basmati de sade var bra i affären med currybladen.
Och jo, jag rostade alla kryddor och gjorde min egen currykrydda, så allt med färska och från grunden så att säga.
Detta blev riktigt gott.
Men har identifierat ett fel jag gjorde, och det var att inte reducera såsen nog.
För hade jag, så hade det nog blivit helt fantastiskt istället, men super gott nu med.
Tacolördag
Här blir det nästa tacosöndag, men kör nacho chips och gratinerar dessa med köttfärs och ost överst.
Sen en massa grönt och gott, salsor och så.
Kycklinggrill spett, baconlindad paprika, ostfyllda jalapenos med bacon runt, champinjoner, lök/röd paprika varannan, egna körsbärstomater och majskolvar.
Detta med Mexiris, och kommer bli matkoma snart.
Efterrätt Crema catalana.
Raggmunkar i mängder blir det idag
Blir en torskcurry idag, tror den ska heta basa fish curry,
En intressant sak med currybladen, det är att dom verkar hålla i kylen satans länge.
Och det är riktigt positivt, löpte en massa påsar och fryste in.
Men nu inser vid nästa inköp så behöver man inte köpa lika mycket som sist och med tanke på hållbarheten var betydande.
Inte som när man köper söt basilika, den får man vara snabb på att göra åt.