Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Anonym (....) skrev 2025-08-12 16:23:24 följande:

    Fancy ramen kallar vi det, nudlar med räkor, grönsaker och ägg (kyckling till räkhataren)


    Du menar en snabbnudlar ramen, och pimpa upp det med detta?
    Nått jag gör praktiskt taget alltid när nudlarna är på G.


     


    Gjorde massa mat till morsan, så kalops och gratinerad falukorv med massa ost mellan skivorna, hela tomater och dragon.
    Hon får det mesta, jag tar lite, men gott som vanligt.


     


    Har fått order hon vill ha fläskpannkaka, har aldrig gjort en någonsin.
    Men hur svårt är det? Tungan ute
    Pannkakssmet, rökt fläsk och persilja, och sen långpannan och fin färg.
    Hon gillar det mycket, jag är mer, nja, kan verkligen kvitta.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Lustig blandning igår, en sån där godare snabbnudlar i burk, räksmak, surdegs baguette som vart över från tonfiskröra och bagetten och en pizzasallad.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blide en rostad tomatsås med spagetti och en massa parmesan.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Blond tjej skrev 2025-08-31 19:35:18 följande:

    Högrevsgryta och ris 


    Samma här, skulle förställa något jamaicanskt smakaktigt, skulle nog säga det var lite för blekt för kallas det.
    Men gott var det i alla fall.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Blond tjej skrev 2025-09-01 19:59:44 följande:
    Högrevsgryta är gott 

    Verkligen, blir så djup smak av högrev och har säkert en hel del med fettet och göra.


     


    Har faktiskt försökte hitta lite andra grytor med högrev, som tex denna "jamaicanska".
    Det komiska är att man får en sjuhelvetes massa recept som alla liknar biff bourgogne på flera sätt.
    Sen har man ju kalops, texas chili och lite sånt, men verkligen hitta något nytt och lite unikare, det är faan så himla enkelt har jag sett.
    Men ska gräva vidare, och hittar säkert mer om jag bara lägger lite mer tid än vad jag nu gjort.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Idag blev det lankesisk mat och en Sri Lankan chicken curry.(Och hade färska curryblad också.)
    Och med nått Indiskt märke av basmati de sade var bra i affären med currybladen.
    Och jo, jag rostade alla kryddor och gjorde min egen currykrydda, så allt med färska och från grunden så att säga.
    Detta blev riktigt gott.
    Men har identifierat ett fel jag gjorde, och det var att inte reducera såsen nog.
    För hade jag, så hade det nog blivit helt fantastiskt istället, men super gott nu med.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    miljömamma skrev 2025-09-20 20:25:07 följande:

    Tacolördag


    Här blir det nästa tacosöndag, men kör nacho chips och gratinerar dessa med köttfärs och ost överst.
    Sen en massa grönt och gott, salsor och så.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Kycklinggrill spett, baconlindad paprika, ostfyllda jalapenos med bacon runt, champinjoner, lök/röd paprika varannan, egna körsbärstomater och majskolvar.


     


    Detta med Mexiris, och kommer bli matkoma snart.


     


    Efterrätt Crema catalana.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Raggmunkar i mängder blir det idag Skrattande


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blir en torskcurry idag, tror den ska heta basa fish curry,


    En intressant sak med currybladen, det är att dom verkar hålla i kylen satans länge.

    Och det är riktigt positivt, löpte en massa påsar och fryste in.
    Men nu inser vid nästa inköp så behöver man inte köpa lika mycket som sist och med tanke på hållbarheten var betydande.


     


    Inte som när man köper söt basilika, den får man vara snabb på att göra åt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Grekisk citronkyckling med ugnsbakade potatisklyftor smaksatt med svartpeppar, vitlök, oregano och citron och tzatziki.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    Blir salsiccia bullar/järpar(Betyder mest att de inte kommer vara runda.), och då av rå färsk salsiccia.


    Med en krämig cräm fräs sås med malfadine pasta, en pasta som fullkomligt älskar djupt krämiga såser.


    Vad jag ska ha i den vet jag inte, men blir väl lök och vitlök, champinjoner har jag en del, så par såna, rödpaprika låter gott med, och sen har jag stora gröna oliver de får nog komma med också.


    Sen kanske citron och sherry också, men vi får se.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vad blir det för mat?