Vad blir det för mat?
Grekisk citronkyckling med ugnsbakade potatisklyftor smaksatt med svartpeppar, vitlök, oregano och citron och tzatziki.
Grekisk citronkyckling med ugnsbakade potatisklyftor smaksatt med svartpeppar, vitlök, oregano och citron och tzatziki.
Blir salsiccia bullar/järpar(Betyder mest att de inte kommer vara runda.), och då av rå färsk salsiccia.
Med en krämig cräm fräs sås med malfadine pasta, en pasta som fullkomligt älskar djupt krämiga såser.
Vad jag ska ha i den vet jag inte, men blir väl lök och vitlök, champinjoner har jag en del, så par såna, rödpaprika låter gott med, och sen har jag stora gröna oliver de får nog komma med också.
Sen kanske citron och sherry också, men vi får se.
Malaysiskt curry Rendang idag, och som jag förstår det en nationalrätt.
Riktigt gott.
www.recipetineats.com/beef-rendang/
Om ni själva vill pröva.
Idag blir det matlagning tillsammans med en av barnen, blir dolmades och grekisk citronkyckling och tzatziki.
Och sen ska vi hinnan med och göra en pizzadeg också, så fullt upp idag.(Men börjar lugna sig då förarbetet börjar ta slut nu, typ bara tillagningen kvar.)
Mat till morsan, thai lax, kalops och dillkött.
Smakat på alla och de var mycket goda, så hoppas även hon tycker detta.(Men hon brukar tycka detta.)
HAHAHAHAHAHA
Det är någon som lägger mycket tid på göra tummen ned på alla inläggen 


Det var en av de roligaste sakerna jag sett denna månad.
Undrar hur det står till med en sådan person och vad som gått sönder.
Själv blev det en tex mex tacos ala santa maria, blir en sån per år typ.
Med hårda skal, och det blir så gott när det är så långt mellan.
Intressant att se så många goda förslag får tumme ner.
Kan det vara någon som bara vill bråka eller bara äter Billys Pizza??
Haha, du såg detta med, för mig jag reflekterade över det för en vecka sedan.
Tänkte inte på det mer, men såg det sen igen strax innan jag gav upp och lade mig.
Tror de är upprörda över att det finns en tråd där vi pratar om mat.
Om jag inte minns fel, fanns det inte en i tråden som gjorde ett utfall mot tråden för en tid tillbaka sedan.
Svårt och avgöra hur länge sedan, men nån månad kanske, kanske mer, kanske mindre.
Man inser ju att något gått sönder där och lägga tid på nått så menlöst.
Själv älskar jag tummar ned, men här är det bara tragiskt komiskt.
Jo, märkligt ut över det vanliga, och bisarrt så det förslår.
Jag undrar vad som gått sönder, men fegisen vågar väl inte visa sig för oss.
Personligen tycker jag det är alltid lika roligt få tummen ned och speciellt när det inte är något för en tumme ned ens.
För mig är det rå lök som är sköljd i vatten som är ett måste, tillsammans med ketchup och senap.
Men visst, jag har haft rostad lök på¨och varit väldigt gott det med.
Sånt gör mig fascinerad och vad som har gått fel.
Men var det inte någon i tråden som gnällde över tråden och att vi sade vad vi åt för dagen, eller ska äta.
För den användare uppfattade jag som att h*n var rätt upprörd över tråden.
Kanske det är h*n?
Ingen kommer ihåg när?
För det kan varit för nån månad sedan och kanske tom än längre bort.
Inte jag heller, kan du komma ihåg sett inlägget någon gång?
För när dessa tummen ned kom, så kom jag tänka på detta med en gång.
Det var definitivt tidigare än så, komer ihåg det inlägget som var raderat och att jag aldrig såg det och att jag tä'nkte, undrar vad man skriver för bli raderad i mattråden.
Brukar oftast vara någon reklam.
Sweet basil chicken, och en het en 
Ingen aning om vad det blir under veckan, men på lördag provar vi detta recept
zeinaskitchen.se/peruansk-kyckling-serverad-med-aji-verde/
Ser ut som ett helt klart gott recept, men varför de kallar den för aji med jalapeno är en gåta.
Aji är också en mycket hetare chili än jalapeno, minst 2-3 ggr större, och vissa aji mot 6-8 ggr starkare än jalapeno.
Du kommer äta gott på lördag oavsett.
Intressant, det är väl som "får får får..." och två betydelser, för blev väldigt fundersam på jalapeno och att det inte var chilifrukten aji.
Försökt själv att få tag i förs aji i säkert ett decennium och misslyckats.
En intressant sak är att de har aji chili på sin sushi som lockar folk världen över att åka att smaka på och pga sushin är riktigt god sägs det.
Ett annat tips, men såklart då ska du ha tomatillos och de är väldigt svåra att hitta, och det är chili verde.
Själv blir det odling av tomatiollos kommande år, vill inte köpa så mycket tomatillos jag vill ha, för det blir rätt dyrt då.
Odlar chili, dock ont om plats.
Den chili jag valt är Hungarian wax, som blir mycket god att lägga in.
Men kanske testar någon gång senare, för är rätt nyfiken på den chili och hur den smakar.
Då ska jag även testa torka Hungarian waxen nästa år och skörd.
Vilken färg kör du på det torkade?
Inläggningen kör jag när många frukter börjar gå över till gröngult, och någon kanske är orange.(Men inte röd i inläggningen.)
Bra sort, då man får två skördar och är mycket produktiv i antal också.
Du testat även inläggning på den?
Gorria torkade jag, en fransk kulturarvs chili från 1500-talet, den var väldigt god som torkad.
Hiskligt pris på fröna dock, 4 frön för 70:-, nu är det halva, men det är väl för att de vill göra sig av med de gamla fröna.
Varför så dyr fattar jag inte, då den var mycket produktiv med frön.
Ska testa torka dom nästa år.
Gillar odla allt möjligt, enda tråkiga är man inte har plats längre, men jo, lite urspårning är det dock en trevlig en.
Får du chansen, så testa den mexikanska salsa verde och rätte chili verde.
Riktigt god rätt och även salsan om man bara vill göra den som salsa till någon mexikansk rätt eller bara dippa i typ med chips.
Vet jag gav chips och salsa verde till ena barnet, tittade misstänkt samt på den och testade.
Sen åkte chipsen och salsan in i en rasande hastighet i munnen 
Sen var vi i gbg köpte en hel låda tomatillos i år på 3kg, blev dyrt, men ack så gott.
Imon kommer en av barnen hit, lite matutbildning kommer ske.
Så först Moule marniére(blåmusslor i vin och vitlök.)
Sen Kadhi Pakora, en Pakistani/Indisk rätt och vegetarisk.
Sen och under tiden ska vi spela en hel del 
Så rolig kväll här imon.
Idag blir det Chile verde med fläsk, magiskt god rätt.
Vi har en portion kvar för oss var av chili verde, och de vill ha det nu.
SÅ vad ska man göra, riset är snart klart och snart blir vi alla glada igen och som är en sjukligt god rätt.