• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Anonym (Hm)
    Auditanne skrev 2024-02-19 20:19:32 följande:
    Hemlagad pannbiff smakar alltid bäst! 

    Äter en egengjord chokladmousse smaksatt med Amarula just nu. Vet inte om jag orkar göra nån middag idag. Kanske ha några jordgubbar till. Spritsmaken känns lite överhängande just nu. 
    Mums vad gottGlad
  • klyban

    Idag blir det Dolmades och kål varianten.
    Smakar som fisk gratäng, fast utan fisk.


    Riktigt gott.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Hm)
    klyban skrev 2024-02-19 21:16:22 följande:

    Idag blir det Dolmades och kål varianten.
    Smakar som fisk gratäng, fast utan fisk.


    Riktigt gott.


    Inte testat detta
  • klyban
    Anonym (Hm) skrev 2024-02-19 23:36:13 följande:
    Inte testat detta

    Om man gillar kål så är den mycket god, i alla fall i mitt tycke.
    Gör ungefär som denna, fast jag har skivor/hackade tomater i botten också.
    www.mygreekdish.com/recipe/stuffed-cabbage-rolls-lahanodomades/
    Sen den mängd mjöl i det receptet har jag funnit ger en lite för rinnig sås, kan bero på att jag inte packar det så hårt, inte vet jag.
    Men dubblar typ tripplar mängden mjöl.


    Sen brukar jag köra högrev på denna, vilket inte är nödvändigt och skulle nog bli gott även med fläskfärs eller en blandning.


     


    Jag bör testa vinbladsvarianten också, en har inte fått tummen ur än, och det är ett jävla rullande då och pga det blir så många man måste rulla då.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Zoom)

    Igår blev det lax och ris med gurksallad och asiatiska smaker. 

  • Auditanne
    Anonym (Hm) skrev 2024-02-19 20:52:18 följande:
    Mums vad gottGlad
    Lätt att göra också. Bara att vispa grädde och sedan blanda ihop med äggula, smält mörk choklad och en skvätt av likören eller vad man nu väljer att smaksätta med. 

    Ikväll blir det ett par små grillade kycklingbröstbitar till chilidipp och gurkstavar. Har också ställt fram en skål med milda chilinötter och rödvinsmarinerad Black Bomber cheddarost. Skölja ner allt med lite sockerfri äppelcider efteråt. 

    Egentligen mer tilltugg än riktig mat detta men ibland känner man ett sug efter något lite extra att förgylla vardagen med. 

    Till efterrätt har jag kvar lite av den goda chokladmoussen med bär plus ett par marsipanägg fyllda med ananas och rom-sylt, inköpta på Lidl i eftermiddags. De är jättegoda. Mycket bättre än Anthon Bergs likörfyllda marsipankakor och billigare dessutom. 
  • Anonym (Hm)
    klyban skrev 2024-02-20 06:11:43 följande:

    Om man gillar kål så är den mycket god, i alla fall i mitt tycke.
    Gör ungefär som denna, fast jag har skivor/hackade tomater i botten också.
    www.mygreekdish.com/recipe/stuffed-cabbage-rolls-lahanodomades/
    Sen den mängd mjöl i det receptet har jag funnit ger en lite för rinnig sås, kan bero på att jag inte packar det så hårt, inte vet jag.
    Men dubblar typ tripplar mängden mjöl.


    Sen brukar jag köra högrev på denna, vilket inte är nödvändigt och skulle nog bli gott även med fläskfärs eller en blandning.


     


    Jag bör testa vinbladsvarianten också, en har inte fått tummen ur än, och det är ett jävla rullande då och pga det blir så många man måste rulla då.


    Tack för länken, ska kolla inGlad
  • Anonym (Hm)
    Auditanne skrev 2024-02-20 22:05:22 följande:
    Lätt att göra också. Bara att vispa grädde och sedan blanda ihop med äggula, smält mörk choklad och en skvätt av likören eller vad man nu väljer att smaksätta med. 

    Ikväll blir det ett par små grillade kycklingbröstbitar till chilidipp och gurkstavar. Har också ställt fram en skål med milda chilinötter och rödvinsmarinerad Black Bomber cheddarost. Skölja ner allt med lite sockerfri äppelcider efteråt. 

    Egentligen mer tilltugg än riktig mat detta men ibland känner man ett sug efter något lite extra att förgylla vardagen med. 

    Till efterrätt har jag kvar lite av den goda chokladmoussen med bär plus ett par marsipanägg fyllda med ananas och rom-sylt, inköpta på Lidl i eftermiddags. De är jättegoda. Mycket bättre än Anthon Bergs likörfyllda marsipankakor och billigare dessutom. 
    Glad
  • Anonym (Hm)

    Det blev Mamma Scans köttbullar, inte så gott men hade ingen ork till annat

Svar på tråden Vad blir det för mat?