Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Vad blir det för mat?

    Gulaschen var för kladdig att göra bra perogies, men pillade ihop dom så gott det gick.


    Och visst var det gott, men om man ska göra s perogies med gulaschsmak, så bör den nog göras helt utan vatten.
    Så det blir enklare att fylla dom, men såklart, det går nog att pilla ihop det när man har större erfarenheter med att montera ihop dom.


     


    Mycket gott var det tveklöst.

  • klyban

    Gjorde en variant på en Guam gryta med achiotepaste(paste av annattofrön), haricoverts, krossade tomater, champinoner och köttfärs.

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-05 18:24:07 följande:
    Grillad kyckling.

    Kyckling hör med, med en egen tortilla.
    Dock inte bestämt detaljerna än.


    Älskar kyckling, då man kan få vilka smaker man vill "nästan".


    Idag blir det en Caj p´s vitlöksgrillolja.

  • klyban
    Kråksången skrev 2020-12-07 15:58:40 följande:
    En hel ugnsbakad lax i ugnen med kokt potatis och hemgjord romsås.

    Lax här med och ätranlax, blir en tomatsås, kapris oliver, och sen steker den med cajunkrydda.
    Låter gott i huvudet i alla fall, och är det säkert när det är klart också Flört

  • klyban
    Kråksången skrev 2020-12-07 16:20:19 följande:
    Det blir garanterat gott. Lax är nog den fisken som nästan funkar med allt.

    Sant, lax går göra mycket med har en BBQ lax av BBQ pit boys som är riktigt gott.


    Kom på att jag hade rivet citronzest, och det gav en god ton i såsen.
    Slutkryddning behöves inte kände jag, bara steka laxen nu, och sen i med kaprisen och oliverna samtidigt som man lägger i laxen i såsen.

  • klyban
    Aniiee skrev 2020-12-07 17:42:59 följande:
    Pannkakor med sylt, pannkakor med smör och socker, pannkakor med kakao och socker och pannkakor med citron och socker.

    LoL, sicke dag, pannkakor blir det lite senare, tänkte det blev lax för en ovan.
    Men med kanel och vanilj, och med hemmagjort äppelmos.

  • klyban
    Aniiee skrev 2020-12-07 18:36:33 följande:
    Jag är allergisk mot äppelmos =/

    Som i allergi och alla äpplen går bort?
    Eller bara inte tycker om äpplemos?


    Nandez skrev 2020-12-07 18:58:31 följande:
    Lax är gott smile1.gif

    Mmm, det är det verkligen, en annan favorit är lax i citronsås och inte en smalvariant om man säger så Flört
    (50/50 grädde cräm fräs)
  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-07 19:04:52 följande:
    Låter gott det med smile1.gif

    Det är citronzest och fiskbuljong också, sen smaks det av med peppar och citronjos och en dill om man så önskar, men smakar gott oavsett den såsen om man har dill eller inte.


    Och den är precis så enkel som den låter, barnen tar hur mycket sås som helst och sen sitter slickar tallriken så länge inte mamman är i närheten Flört

  • klyban
    Aniiee skrev 2020-12-07 19:15:26 följande:
    Allergi, alla äpplen går bort. Fast jag fuskar ibland med mina allergier, men on my head be it. 

    Creme fraiche heter det. 

    Har nog aldrig träffat någon innan som är allergisk mot äpplen, därav frågan.
    Men du får ta mitt ord på att den kombo är god.


    Jo, jag vet stavningen är så, men jag kör denna snabba ;)

  • klyban
    Nandez skrev 2020-12-08 21:37:58 följande:
    Falukorv i ugn

    Jag köper en falukorv per år, en blir till korvstroganoff.
    En blir till falukorv och ägg på hönökaka eller liknande.
    Sen är jag trött på falukorv, men det är så gott dessa få ggr.
    Äter jag mer, så åker den i frysen eller soporna, fråga mig inte varför.
    Men vill inte ha mer.


    Nandez skrev 2020-12-08 21:27:17 följande:
    Inte jag heller.

    Vad kan vara ämnet som orsakar allergin?


    Egen äppelmos är så gott, och de bästa äpplena för äppelmos är i mitt tycke är vinteräpple/citronäpple en av de som ger en fantastisk smak på ens mos.


    Men även Antonovka, eller en del andra sena äpplen är bra för mos.
    Och sen när man kokar äppelmoset, så har man precis hela äpplet och väldigt lite vatten.
    30% socker minst, och är äpplena söta, så kan man behöva mer citronsyra, i extremfallen krävs mer än 30% socker.
    Lite natriumbensoat.

Svar på tråden Vad blir det för mat?