Forum Provrörsbefr. / IVF - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

  Tis 12 nov 2019 09:47 Läst 0 gånger Totalt 1617 svar
  Visar endast inlägg av Patronsaint - Visa alla inlägg
 • Tis 12 nov 2019 09:47 #1

  Hej!

  Vår remiss skickades förra veckan till KS och väntar spänt på svar. Vore kul att följas åt på denna resa Glad

 • Tis 12 nov 2019 12:44 #3

  Åh bra tips det ska jag göra. Ringde du till reproduktionsenheten när du ringde? Är så orolig att den ska bli avslagen

 • Tis 12 nov 2019 14:02 #5

  Gjorde en gbp för något år sedan och hade då ett BMI på 46,3. Gränsen för ivf i stockholm ligger på 35 och jag har 34,6 idag. Är orolig att den ska bli avslagen för att jag har högt BMI och att det då tar lång tid att skicka in på nytt. Har dock pco och stopp i båda äggledarna och sambon har nedsatta simmare efter cellgiftsbehandling så av de anledningarna hoppas jag att den går igenom (y)

 • Sön 17 nov 2019 21:44 #15

  Jag blev totalt knäckt när jag fick veta att det inte gick på naturlig väg och kände att nu är det kört. Men samtidigt när det hade sjunkigt in känner jag viss lättnad. Nu förstår jag varför det inte har gått under de år som vi försökt.

  Just nu är det mest pirrigt och nervöst skulle jag säga. Min sambo är betydligt mer chill och känner inte riktigt samma stress då han redan har 2 barn. Kan tänka mig att det är annorlunda om ens partner inte har det.

 • Mån 18 nov 2019 14:22 #21

  Fick precis svar från KS att det är ca 3-4 veckor innan de har behandlat remissen i Stockholm. Hon sa även att det är korta kötider just nu till klinikerna just nu och att kötiden är ca 1-3 månader för nybesök. Känner mig betydligt lugnare nu Glad

 • Mån 18 nov 2019 14:26 #22
  Sassaa­aa: Hon på KS sa att man kan boka in sig först efter det att man får svar på remissen. 

  Angående att säga till på jobbet vet jag inte hur jag ska göra med än. Jag har dock fördelen att jag kan jobba hemifrån vilket är en befrielse i detta läge. Min närmsta kollega som jag delar kontor med är även min svägerska. Hon vet att vi försöker men jag vet inte än om jag kommer berätta närmare när karusellen drar igång. 

  Har ni berättat för era familjer? Typ Mamma och Pappa? 
 • Mån 18 nov 2019 14:27 #23
  Sassaa­aa: Hon på KS sa att man kan boka in sig först efter det att man får svar på remissen. 

  Angående att säga till på jobbet vet jag inte hur jag ska göra med än. Jag har dock fördelen att jag kan jobba hemifrån vilket är en befrielse i detta läge. Min närmsta kollega som jag delar kontor med är även min svägerska. Hon vet att vi försöker men jag vet inte än om jag kommer berätta närmare när karusellen drar igång. 

  Har ni berättat för era familjer? Typ Mamma och Pappa? 
 • Fre 6 dec 2019 17:27 #42
  Kiiwii90 skrev 2019-12-02 22:46:56 följande:

  Va spännande och vilken tur att det gick smidigt att lösa med adresserna. Hoppas ert brev dyker upp snart!

  Jag och sambon har fått hem papper med frågeformulär och har 2 tider inbokade nu i december, första ska vi bara lämna blodprov och andra så träffar vi läkaren och ska gå igenom hur upplägget kommer bli. Så har vi tur kommer vi börja redan i Januari!


  Vad spännande då är ni ju igång nu! ????

  Vi har ännu inte fått svar på vår remiss. Idag är det 30 dagar sedan dom tog emot vår remiss. Enligt vårdgarantin ska man ha ett svar inom 30 dagar så hoppas det kommer när som helst. Hehe vet inte om man vågar ringa och tjata eller om det bara tar längre tid.
 • Tis 10 dec 2019 20:22 #56

  Vill bara skrika av lycka över att remiss svaret kom idag och vi är godkända. Efter all oro känns det ändå skönt att vi nu är lite närmare hjälp. Ska ringa till en av klinikerna i morgon och försöka boka tid. Men är väl juluppehåll och grejer snart förstås.

  En av mina vänner föddes med en äggstock. Hon har idag flera barn på naturlig väg så endast den faktorn behöver inte vara ett hinder. Men för oss med stopp i äggledarna är det ju en himla tur att ivf finns så man kan gå förbi just det ledet i processen.

  Tyckte det känndes förjävligt när man fick veta att det är stopp i äggledarna men själva liggandet blir inte lika mycket projektligg längre när man vet att det ändå inte går.

 • Ons 11 dec 2019 18:14 #59
  Lizzy906 skrev 2019-12-11 07:28:46 följande:

  Åååh stort grattis! Så himla härligt och vilken lättnad!!

  Hur länge sen var det remissen skickades iväg? Hade det bara skickats en remiss om att få komma dit eller hade ni redan varit där och pratat om att få eller inte?

  Jaha!! Har inte lyckats hitta någon som är född med bara en. Nej som sagt, men en äggstock och stopp på det också. Jag blev helt förstörd när jag fick veta det. Och som du säger med liggandet...hon sa till mig att eftersom hon inte kunde se någon passage alls kan hon ju inte säga 100% att det inte kommer gå naturlig

  väg (även om det är högst osannolikt). Och nu känns det extremt jobbigt då jag har ägglossning nu i dagarna. Efter att vi låg igår började jag storböla då det känns så hopplöst.

  Hoppas vi också får svar snart!!


  Efter fertilitets utredningen skickade dom remissen till reproduktions medicin för bedömning. Tog nästan exakt en månad för dom att behandla den. I stockholm får man senare välja mellan 5 privat kliniker. Jag ringde till den vi valt att gå till och fick läkarbesök och sjuksköterske besök inbokat i slutet på januari så att vi kan börja behandla redan under januari cykeln.

  Jo då hon är född med en och läkarna sa att hon aldrig skulle kunna få barn. Men såhär 5 barn senare kan man säga att dom hade fel.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll