• Patronsaint

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Kiiwii90 skrev 2020-01-31 23:26:19 följande:

    Idag köpte jag in mina receptbelagda mediciner då jag skulle unna mig att köpa de efter att jag fått min mens i Januari. I slutet av februari börjar vi om inte ett mirakel sker... Jag har dock en undran om alla mediciner ska stå i kylen eller om man ska hålla några i rumstemperatur?


    Jag har förstått det som att gonal f ska vara i kylen och de andra i rumstemperatur. Men efter attman använt den första gången kan man ha den i rumstemperatur med. Hittade bra filmer på www.medicininstruktioner.se/ om hur man tar dom och förvarar dom. Tips!

    Btw när jag tog första sprutan igår kväll rann det ut en droppe medicin ur "hållet" i magen. :-O men verkar som att fler fått så.
  • Patronsaint
    Anonym (Hej) skrev 2020-02-02 14:46:20 följande:

    Hej,

    I fredags hade jag äggklocka. Jag fick endast ut tre ägg. Insättningen skulle vara idag, men de ringde på förmiddagen och talade om att inget hade delat sig, ett va på väg men gick inte hela vägen. Gissa om man blir ledsen? Detta va vårt första besök!

    Är det någon som har haft något liknande. Min dos på Gonal F va 100. Körde korta protokollet.


    Nämen fy vad tråkigt! Håller alla tummar och tår för att det går bättre nästa gång.

    Tänk vad olika doser alla får. Jag får 225som start dos. Kände av den redan från första sprutan ont tänk typ tusen nålar och svullen. Typ känslan av att vara full av vätska.
  • Patronsaint

    Gjorde första vul idag och de kunde se 5 stora blåsor på ena sidan och på andra kunde dom knappt hitta min äggstock. Läkarn undrade om jag blivit opererad i magen och sa att annars kanske den gömner sig bakom livmodern. Så hon kunde bara se 2 små i kanten på äggstocken men vågade inte säga om resten hon såg var vätska eller blåsor. Känner mig jätte besviken att dom bara kunde se 7 äggblåsor. Ska dit igen på måndag på ny kontroll.

    Hur många hade ni andra vid första vul? Vad är normalt liksom?

  • Patronsaint
    Anonym (Sulle) skrev 2020-02-06 17:25:27 följande:

    Hade 20 st, korta protokollet, 125 enheter gonal f


    Ja det låter ju som ett betydligt bättre resultat. Jag har högt amh och pco så trodde verkligen på bättre resultat. Får gonal f dos 225.
  • Patronsaint
    Reflexgarn skrev 2020-02-08 10:25:08 följande:

    Skulle nog säga tat det inte finns något som är normalt eftersom vi alla är individer med olika anledning till ofrivillig barnlöshet.

    Jag hade bara 4 på första och 5 på andra så inte så många alls. En hög mängd äggblåsor garanterar inte att det blir många ägg som blir befruktade i slutändan ändå, kvalitet är viktigare än kvantitet så att säga ;)  Sen beror det nog lite på ålder också hur många ägg man får ut skulle jag tro, ju yngre desto fler. En annan som är närmare 40 än 30 har liksom dragit ner på tillverkningen lite ;)  

    Har du endometrios med tanke på frågan om den knappt synliga äggstocken? 


    Jag är 29 hehe så med tanke på det borde man ha det lite lättare. Amh är 6,9 och det sa hon var högt. Ingen endometrios vad jag vet. Men den hon inte hittade är den som jag vanligt vis brukar ha mest pco problem med många äggblåsor så tyckte det var så konstigt att hon typ inte hittade den. Första läkaren sa att dom siktar på att jag ska få 20 ägg så med futtiga 7 äggblåsor känns det sådär.

    Vi får hoppas på några fina guldägg helt enkelt
  • Patronsaint
    Anonym (Kristina28) skrev 2020-02-09 13:33:13 följande:

    Hej jag har en fråga! Är mitt i processen i vårat första IVF försök och hade äggplock i måndags. Vi fick ut 17 ägg och i morgon får vi reda på hur många som överlevt till frysen! Vi fick göra totalfrys pga risk för överstimulering. Jag fick min mens idag, över en vecka för tidigt och det fattar jag som en bortfallsblödning! Min fråga är då om man får ägglossning efter denna bortfallsblödningen? Eller måste vi vänta ytterligare en mens innan vi får göra insättningen? Läkaren sa bara att vi skulle göra en insättning vid nästa ägglossning ( om det nu finns ägg i frysen ). Jag har inte läst igenom tråden men om det finns nån som gjort återföring i naturlig cykel med ett fryst embryo, när fick ni göra återföringen?


    Har du fått något svar på om du kan börja direkt vid äl? Nyfiken då det blir totalfrys för mig med.

    Var på vul idag och mina 7 äggblåsuslingar hade växt till sig till 20-22 st över helgen. Så ska ta suprefakt ikväll och vårt första äggplock blir på onsdag. Lite lätt nervöst för hur det ska gå.
  • Patronsaint
    Reflexgarn skrev 2020-02-11 05:46:18 följande:

    Jamen testdag idag! Blir å ringa in å meddela till Livio när de öppnar :)


    Åh grattis vad roligt!
  • Patronsaint

    Tänkte bara säga att vi hade första äggplocket idag och vi fick ut 20 st ägg. Vilken lycka. Detta trots att dom inte tömde alla blåsor pga krångel. Överläkaren fick komma in och hjälpa till då den där äggstocken som de inte hittade på ultraljudet krånglade och var svår att nå. Men innan dess gick det hur bra som helst. Men ändå värt krångel och smärtan om det kommer ut något bra av det.

    Men huuuur ska man orka vänta 2 veckor på brevet med resultatet nu då?!

  • Patronsaint
    Clemmentina skrev 2020-02-13 09:39:44 följande:

    Härligt med så många ägg trots krångel! Får ni inte besked via telefon alltså? Två veckor går fort. Håller tummarna!


    Tydligen får man bara brev om det är totalfrys så då ringer dom inte. Men man är ju nyfiken på hur det går.

    Har ni andra haft väldigt ont efter äggplocket länge? Kan inte sitta ner och knappt gå.
  • Patronsaint
    Försökermedivf skrev 2020-02-13 22:23:00 följande:

    Jag har väldigt ont samma dag men dagen efter kan jag jobba. Dock så blev jag inlagd på sjukhus i två dagar vid mitt andra äggplock pga extrema smärtor. Det hade uppstått blödningar som på något vis orsakade så mycket smärta att jag svimmade bara jag rörde mig i sängen. Fick maxdos morfin och inte ens det hjälpte. Menar verkligen inte att skrämma dig för jag lovar att du hade märkt vid det här laget om det var så :) men vad jag har förstått så kan man få blödningar i varierande grad som kan göra väldigt ont och det ska vara ofarligt. Två dygn efter plocket var jag i princip återställd så hoppas att du mår bättre i morgon!


    Tack för ditt svar! Jag är faktiskt mycket bättre idag har tom kunnat sova. Har dock fått 39 graders feber. Åh andra sidan ligger hela familjen däckade i dunder förkylning. Så det är nog ingen fara längre!
  • Patronsaint

    Det efterlängtade beskedet om hur många som klarat sig till frysen har kommit. 4 av 20 ägg ligger i frysen och väntar. Synd dock att det inte står hur långe det är odlade eller om det blev icsi. Så nu är nästa väntan igång. Väntan på nästa mens och ägglossning för återinförande. Gick ju upp av alla hormoner så måste gå ner igen innan återinföringen med. Suck.

  • Patronsaint
    Clemmentina skrev 2020-02-22 18:08:57 följande:

    Härligt med flera till frysen! :) När bör du få mens nästa gång?


    Min bortfallsblödning är precis slut så vet inte riktigt när den kommer. Vet inte om man får mens som planerat eller om allt blir förskjutet?
  • Patronsaint

    Hej alla igen. Har varit lite frånvarande av olika anledningar. Idag meddelade kliniken att de åter igen kommer att börja med insättningar. Så jag kan börja med äl tester i morgon för att få göra vår första insättning. Meeeeen hur tänker ni alla nu i corona tider. Vågar man göra insättning?? Eller ska man vänta en cykel och se vad som händer?

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet