• Thu 5 Dec 2019 19:13
    55109 visningar
    2518 svar
    2518
    55109

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej

    Vi har satt in ett tvådagarsembryo idag. Första försöket att få till ett syskon, storebror är född 2017 med hjälp av IVF.

    Det plockades 11 ägg, bara 3 var mogna. Har aldrig tidigare fått något till frysen så har inga förhoppningar denna gång heller, bara glad att det blev ett embryo att sätta in!

    Så nu har den evighetslånga väntan börjat, ska testa 21/12 enligt kliniken men lär ju testa innan dess (eller få mens..)

  • Fri 6 Dec 2019 06:36
    #39
    Kiiwii90 skrev 2019-12-05 23:05:04 följande:

    Va spännande! Håller tummarna för dig

    Hur gick det till för dig med processen. Från när du träffade läkaren för att gå igenom ert upplägg till att ni fick sätta in? Tänker lite på hur lång tid mellan och vad du fick för sprutor osv.


    Det hela gick väldigt snabbt. Bestämdes på direkten att vi likt tidigare skulle köra långa protokollet (vi fick välja då vi testat både långa och korta med samma resultat).

    30/10 Första samtal

    6/11 Starta med nässpray (Synarela 2x2 spray/dag)

    21/11 Starta med sprutor (Menopur 450 enheter/dag)

    21/11 Dra ner på nässpray (2x1 spray/dag)

    1/12 Ägglossningsspruta (Ovitrelle)

    3/12 Uttag (11 ägg varav 3 mogna)

    5/12 Insättning av 1 ägg

    På den kliniken vi går (Livio, Stockholm) får man vanligtvis sätta igång på kommande cykel (enligt dem själva).

    Lyckas vi inte denna gång så komma jag få dubbel dos Ovitrelle nästa gång för att förhoppningsvis fler ägg ska mogna.
  • Sun 8 Dec 2019 22:06
    #48
    Lizzy906 skrev 2019-12-08 09:46:06 följande:

    Hoppar in här också, var tvungen att göra ett konto efter så mycket googling och sökning över lång tid, men här kände jag att den här tråden passade mig...

    Jag är 25 år och har precis fått reda på att vi med största sannolikhet inte kommer kunna få barn naturlig väg.

    Tidigare i år upptäcktes med MR att jag bara har en äggstock sen födsel. Min Gyn sa att vi skulle höras i oktober om jag inte blivit gravid. Vi lyckades inte och vi startade en utredning. Min sambos prover var bra och likaså mina blodprov. Men när vi i veckan skulle göra ultraljud med kontrastvätska kunde hon inte se någon passage i min äggledare, alls. Vilket hon då tror också är något medfött att den är för trång eller helt klämd.

    Så nu har hon skickat en remiss om ivf till kvinnokliniken.

    Jag har gråtit konstant i flera dagar. Känns som att det bara kommer sak på sak som slår ner mig. Känner mig så ensam även om vi nu har berättat för vår närmsta familj och jag för mina närmsta vänner och de är jättestöttande.

    Oron över att de på kliniken inte kommer se våra problem som ?problem nog? för att ta in oss....

    Nu blev det en hel roman skriven här. Men ville berätta min story då jag inte kunnat läsa mig till någon med samma problem.

    Skönt att det är flera som är på ungefär samma ställe i utredning osv som man kanske kan bolla lite med framöver.


    Åh, du behöver inte alls vara orolig att inte bli tagen på allvar. Min upplevelse är att dom som jobbar med detta är SÅ på rätt plats och vi har blivit bemötta av så mjuka, vänliga och fina människor.

    Det är egentligen först nu när vi gör IVF för barn nr två som dom kommit fram till en orsak, med nr ett för några år sedan var vår anledning bara att det helt enkelt inte funkade. Och vi blev ändå tagna på allvar och fick snabb hjälp.

    Stor kram till dig!
  • Sun 8 Dec 2019 22:48
    #50
    Lizzy906 skrev 2019-12-08 22:20:32 följande:

    Åh vad glad jag blir av att höra detta. Ska göra som ovan sa också, att ringa in om ett tag och fråga hur vi ligger till.

    Är det någon som har koll på hur lång tid från att man får svar på remiss tills att man får börja med behandling brukar vara?

    Allt är ju så ovisst just nu och så många frågor.

    Det som känns så ?icke problemigt? är att vi inte har försökt aktivt i 2 år som man egentligen ska i vår ålder. Jag slutade med p-piller december för 2 år sen och började med Natural Cycles, men vi har försökt aktivt detta året. Men eftersom jag kände på mig att något var fel och vi då fick reda på att jag bara har en äggstock (och äggledare) så känns det ju som att det är rätt tufft att fortsätta försöka ändå när de inte ser någon passage...

    ?Försökermedivf ? - hur länge/hur många försök gjorde ni innan ni plussade med första?


    Både för något år sedan och denna gång så har vi fått sätta igång på nästa cykel. Vad dom sagt är att det enda som skulle hindra det är om dom ser att det då blir för många som ska göra uttag och insättning samtidigt. Men innan dess ska ni såklart ha fått komma på ett första möte, det är från första mötet jag tänker på att det går fort :)

    Med din problematik så bör ni väl få komma igång ändå kan jag tycka. Vi hade inte heller försökt så länge som man ska men gick bra ändå.

    Men sonen så blev jag gravid på andra försöket :)
  • Mon 9 Dec 2019 09:52
    #52
    Lizzy906 skrev 2019-12-09 07:48:22 följande:

    Det låter ju tröstande! Får hoppas att det är så för oss också, att det går fort från första mötet.

    Okej, det ger ju också lite hopp! I vårt landsting ingår 3 försök. Är det totalt 3 äggplock eller är det att om man skulle få ut 3 ägg som befruktats, är det då att man sätter in ett och sen resterande gånger bara för ta dem som finns i frysen?

    Eller är det både och? Att man får köra upp dem i frysen men har ändå totalt 3 äggplock även om man har i frysen o får sätta in dem?

    Så mycket frågor. Räknar inte med att ni ska orka svara mig, men någon kanske känner igen sig i alla frågor som snurrar i huvudet...


    Där jag bor (Stockholm) så ingår också 3 försök. Vi fick aldrig något till frysen men det dom sa till oss var att det är 3 uttag man får. Dvs, får du 2 till frysen första gången så hör insättningen av dem till ditt första uttag. Så har man tur och får många till frysen så kan det bli många kostnadsfria försök (i alla fall enligt hur det var 2016/2017 på Karolinska)
  • Mon 9 Dec 2019 15:49
    #54
    Lizzy906 skrev 2019-12-09 14:40:30 följande:

    Jaha okej! Tack snälla du för svar!

    Kör du via landstinget nu också eller privat?

    Vi har börjat ställa in oss på att köra privat om de nekar oss eller att det är för lång väntetid...


    Vi kör privat nu. I Stockholm (kanske olika i olika landsting) är första barnet via landstinget sedan får man klara sig själv :)

    Om det visar sig vara lång väntetid kan ni ju köra ett enstaka försök privat. Inte signa upp er på ett paket menar jag.

    Vet vilken klinik din remiss är skickad till kan du ringa och höra om ungefärlig väntetid Tycker alltid dom varit väldigt hjälpsamma när jag ringt och frågat diverse (för dem säkert självklara) frågor.
  • Wed 11 Dec 2019 05:32
    #57
    Patronsaint skrev 2019-12-10 20:22:16 följande:

    Vill bara skrika av lycka över att remiss svaret kom idag och vi är godkända. Efter all oro känns det ändå skönt att vi nu är lite närmare hjälp. Ska ringa till en av klinikerna i morgon och försöka boka tid. Men är väl juluppehåll och grejer snart förstås.

    En av mina vänner föddes med en äggstock. Hon har idag flera barn på naturlig väg så endast den faktorn behöver inte vara ett hinder. Men för oss med stopp i äggledarna är det ju en himla tur att ivf finns så man kan gå förbi just det ledet i processen.

    Tyckte det känndes förjävligt när man fick veta att det är stopp i äggledarna men själva liggandet blir inte lika mycket projektligg längre när man vet att det ändå inte går.


    Hurra!! Vad roligt att ni närmar er att få sätta igång!
  • Wed 11 Dec 2019 21:26
    #61
    Sassaaaa skrev 2019-12-11 19:48:25 följande:

    Hej , jag fick hem mitt brev idag och får välja mellan fem kliniker i Stockholm. Någon här som tipsar om någon speciell klinik, jag tycker det är svårt att välja. Vilken lättnad att det är pågång för flera av oss också :)


    Vad roligt att få komma igång!

    Med vårt första barn gick vi på Karolinska och nu går vi på Livio. Vi har varit supernöjda med båda! Ett tips är dock att tänka på att det blir många besök så en fördel är att ta en klinik som är nära jobbet.
  • Mon 16 Dec 2019 20:24
    #67
    Kiiwii90 skrev 2019-12-16 15:04:35 följande:

    Idag var jag och sambon på vårt startsamtal där vi träffade vår läkare och gick igenom upplägget för vår IVF. Pga julstängt kan vi börja i januari/februari när min mens kommer.

    Fick även testa att sticka själv mig i magen med Gonal-F pennan, jag är såå spruträdd och har större risk för överstimulering så det kommer bli en intressant vår jag har framför mig. :-P


    Kul att ni är igång!

    Jag är också otroligt spruträdd, men går ändå förvånansvärt bra tycker jag. Försök se bebisen framför dig :) Jag har velat gå undan och göra själv medan andra ber sin partner att göra, hoppas du kan hitta ett sätt som känns bra.

    Tur att det är jul nu så ni har annat att fokusera på under väntan!
  • Wed 18 Dec 2019 09:14
    #77
    Reflexgarn skrev 2019-12-18 08:40:19 följande:

    Nu är jag ju inte spruträdd men det är ju alltid lite ångest man sticker sig själv. Men tyckte sprutorna inte kändes så mycket. Lite att det kliade efteråt, men själva sticket kändes inte alls. :D och det är ju värt det i slutändan ;)


    Håller med, sticket känns egentligen inte, det är efteråt som det kliar och kan bli lite ömt. Men ändå är det som att hela kroppen skriker neeeej när den där nålen kommer farandes :)
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet