• Försökermedivf

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Nicciz skrev 2019-12-19 18:51:59 följande:

    Ja det är till solen vi ska och vi bokade innan remissen var godkänd. Nu vill jag egentligen avboka resan och starta med ivf på en gång!

    Jag har ätit sex kurer med Letrozol och blivit gravid en gång som slutade med missfall. Är du nervös inför ivf? Jag är orolig att min migrän kommer bli värre av alla hormoner. Och rädd för utplockat såklart. Lite nervöst är det!


    Ang migrän så var jag också nervös att det skulle bli värre. Är såklart individuellt men har inte fått migrän en enda gång under ivf och då är ändå min migrän hormonrelaterad. Hoppas på samma för dig!
  • Försökermedivf
    Emmylou91 skrev 2020-01-08 08:14:13 följande:

    Ok! Det står mellan Livio och Sophiahemmet för oss.

    Jag vill bara sätta igång nångång! Den här väntan är sjukt jobbig, är det någon annan här I tråden med täta/blockerade äggledare?


    Vi går på Livio Kungsholmen denna gång. För några år sedan med första barnet gick vi på Karolinska i Huddinge. Supernöjd med båda! Skulle dock varmt rekommendera att du tar det som är nära jobb eller hemmet då det blir en hel del besök.
  • Försökermedivf
    Anonym (#2) skrev 2020-01-11 22:00:24 följande:

    Jag har inte ens träffat min chef än. Börjar nytt jobb. Bra tajming, jag vet.


    Ölandstoka skrev 2020-01-12 10:22:53 följande:

    Aj då, då förstår jag att du inte vill berätta :P

    Jag brukar säga till mina kollegor (som jag inte har berättat för) att det är sjukgymnast/läkare/hantverkare/tandläkare jag ska till.


    Banken är också en bra ursäkt, sådana möten kan ju ta precis hur lång tid som helst :)
  • Försökermedivf
    Anonym (anonym) skrev 2020-01-13 20:02:50 följande:

    Någon som vet chansen för blastocyster klarar upptiningen och chansen för bli gravid?


    På vår klinik så säger dom att chansen för att klara upptining är 97%, chansen för att sedan bli gravid vet jag tyvärr inte.
  • Försökermedivf
    Anonym (#2) skrev 2020-01-14 19:37:08 följande:

    Jag har sprayat i 12 dagar nu. Inga symptom/biverkningar, vilket kliniken vill att jag ska ha innan jag börjar med sprutor. Så var det INTE förra gången. Vad har ni som gör långa fått för info kring det? Sist fick jag inte heller några känningar, men började ändå med sprutor.


    Jag har aldrig fått några biverkningar av sprayet. Dom har tagit ett blodprov på spraydag 15 eller 16 för att kolla så jag är nedreglerad.
  • Försökermedivf
    Reflexgarn skrev 2020-01-14 22:37:45 följande:

    De har inte sagt något om biverkningar för min del heller utan de baserar det på hur östradiolet ligger. Har tagit nytt östradiol idag men pga strul på lab så kunde de inte ge något svar på om jag ska ändra dosen på sprutorna. Har haft mycket biverkningar av nässprayen, men det kanske beror på sort? Jag har fått Suprecur och sedan börjat med spruta Bemfola. Vad har ni fått utskrivet?


    Vad jobbigt att du fått mycket biverkningar. Verkar vara så olika hur man reagerar, vad är det du känt av?

    Jag får Synarela som nässpray och sedan Menopur som spruta och avslutningsvis Ovitrelle för ägglossningen.
  • Försökermedivf
    Fifen skrev 2020-01-15 07:10:07 följande:

    Idag är det dags att bli ruvare igen!

    Gör vår femte FET idag. Läkaren tycker dock att vi ska se detta som vårt andra försök. Då jag tydligen har en större livmoder än normalt upptäckte de vid sista återföringen att de satt dit embryot för långt ner i livmodern vid tidigare försök.

    För andra gången gör vi i stimulerad cykel med Progynon och Lutinus nu innan insättningen. Jag hoppas att läkaren säger ok till att denna gång även ta Prednisolon. Sist mådde jag så jäkla dåligt av alla hormoner. Denna gång har jag kunnat vara mer kontinuerlig med träningen och tycker att jag hittills mår bättre denna gång.

    Hoppas så att det blir femte-andra gången gillt för oss!!


    En väninna till mig har också gjort en livmoderstransplantation på Sahlgrenska, otroligt vad sjukvården kan göra nu för tiden!

    Hejar lite extra på er då det är en overklig resa ni genomgått!
  • Försökermedivf
    Nicciz skrev 2020-01-16 19:16:17 följande:

    Det var planerat att köra korta, men nu visade det sig att jag blev gravid denna månad Plussade idag! Innan ivf! Kan inte förstå det!


    Åh, stort grattis!! Vilken lycka!
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-01-19 23:03:20 följande:

    Hej!

    Ny här på familjeliv och faktiskt någonsin i ett liknande forum. Känner att det är skönt att få dela tankar om processen med tjejer i liknande situation, trots bra stöd från familj och vänner som vet om läget.

    Jag följer det långa protokollet och är idag inne på dag 9 med nässpray, Synarela. Därefter ska jag ta Menopur-sprutor dos 450. Känner inte av nässprayen mycket förutom att det sticker till i tjejmagen då och då samt att jag har mer flytningar än normalt, likt äggvita/kladdig genomskinlig gelé. Någon som känner igen sig?

    Jag har alltid haft en oregelbunden cykel mellan alltifrån 20-80 dagar. Upptäcktes även under utredningen att jag har lågt AMH (0,56). Någon som känner igen sig i diagnosen?

    Vi har inga barn sedan tidigare, det här är vårt första försök med IVF. Min största rädsla i livet har, så länge jag kan minnas, alltid varit att jag inte ska kunna få barn. Och här är vi.

    Tacksam för svar! Passar på att önska er alla som kämpar för att få en guldklimp i livet ett stort lycka till!


    Stämmer in väldigt väl på mig det du skriver. Går också på det långa protokollet med Synarela och Menopur 450. Har haft ett lite varierande AMH med 0,58 som lägst.

    Fick ett barn via ivf 2017 (när mitt AMH visade 0,58) och nu har vi påbörjat syskonförsök.

    Jag får ut relativt många ägg (har för mig det var 13 st sist) men det är många som inte är mogna, inte ens hälften. Så vid nästa försök så kommer jag få ta dubbel ägglossningsspruta.
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-01-20 07:46:45 följande:

    Tack för svar! Vad skönt att höra att ivf trots allt funkat för er! Håller tummarna för ett syskon inom kort. Bra att dom kan justera behandlingen till lommande försök så att du förhoppningsvis får fler mogna ägg.

    Förstår att det är väldigt individuellt men hur många försök krävdes för din första graviditet?


    Vi gjorde först ett försök med korta protokollet, minns inte resultaten där men det blev i alla fall att vi satte in ett tvådagars och inget till frysen. Därefter gjorde vi långa protokollet och det blev samma där, satte in ett tvådagars och inget till frysen. Och den gången blev det jackpot :)

    Vi har nu hunnit med ett syskonförsök där vi återigen satte in ett tvådagars men denna gången fick vi även en till frysen. Så glada för den! Vi kommer spara den i frysen och fortsätta göra fler uttag.

    Ditt uttag och insättning bör bli i början på februari då?
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-01-20 10:15:05 följande:

    Vad härligt att höra att det funkade med det långa protokollet!

    Gissar då att det inte blev något av första syskonförsöket? Men skönt med ett i frysen! Håller tummarna för kommande uttag. Var är ni i behandlingen nu?

    Vilken klinik går ni hos och vilken var ni hos med första barnet? Vi går hos KS, väldigt nöjd med processen so far, trevlig och personlig personal.

    Många frågor, sorry, men minns du hur länge du använde synarela resp menopur förra behandlingen? Läst så mycket olika om hur länge man sprayar, men min barnmorska sa ca 3v. Jag ska på ultraljud den 28/1, förhoppningsvis får jag börja med menopur kort därefter. Så uppskattningsvis blir utplock v 7/8, början/mitten på feb!

    Så förväntansfull nu!!


    Precis, inget syskon på g än så länge :)

    Väntar nu på att mensen (andra efter misslyckat försök, dvs den första riktiga) ska komma igång så att jag sedan ska få börja spraya på dag 21.

    Med första barnet var vi på KS, så nöjda med dom!

    Nu går vi på Livio och är jättenöjda där också. Alla vi möter är så snälla och fina, verkligen rätt personer på rätt plats.

    Jag sprayade i 16 dagar och sedan sprutor i 10 dagar och därefter ägglossningssprutan på den 11:e dagen.

    Du får fråga precis hur mycket du vill! :)

    Roligt att det närmar sig för dig!
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-01-21 13:11:43 följande:

    Håller tummarna för att mensen kommer inom kort då så du slipper den eviga väntan ????????

    Känner du av Synarelan något? Jag har som sagt inga symtom förutom mer flytningar än normalt samt att det ?skär? till ibland i tjejmagen.


    Idag på dag 34 (!!! En evighetscykel i mina mått) dök mensen till slut upp. Så preliminärt äggplock är 10 mars. Kunde lika gärna varit om 3 år, känns som en evighet dit :)

    Nej kan inte påstå att jag känner av Synarelan. Eventuellt att jag de allra sista dagarna känner mig lite varmare, men bara skönt, är så frusen annars. Dock kräks jag nästan av smaken, tycker den är så äcklig.

    Värst tycker jag är Lutinus (vet inte vad du kommer få men det är i alla fall den vaginaltabletten som jag tar 3 ggr/dag efter insättning fram till testdag), jag får otroligt hög puls av den.
  • Försökermedivf
    Fifen skrev 2020-01-21 16:23:40 följande:

    Jo, jag hoppas så klart fortfarande! Men hoppet kanske är lite mindre efter resultatet idag. Men hoppet är väl ändå det vi i denna typ av forum lever på. Hoppet är vår bästa vän, men samtidigt vår värsta fiende.

    Jag har tagit Lutinus vid två tillfällen tidigare men inte märkt av någon trötthet av dem. Men samtidigt verkar allt vara så olika varje gång! Förra gången grät jag från dess att jag började med progynon tills att jag slutade (35dagar). Denna gång har jag inte gråtit alls. Blir knäpp i att det skiljer sig så mycket varje gång!

    Sambon vet inte om att jag testade i morse och jag tänkte låta det förbli så. Han kan få leva med lite hopp ett par dagar till. Behöver ha någon som håller det uppe. Det är ju trotts allt 8 dagar kvar till klinikens testdag.


    Åh, känner så väl igen att man tar ett test alldeles för tidigt för att kunna säga den glada nyheten på en speciell dag. Så bygger man upp en bild av hur det ska vara och så faller allt pladask.

    Jag har gjort som du flera gånger och inte berättat att jag testat, det är som du säger bra att någon håller hoppet uppe.

    Får du ha din livmoder resten av livet eller tas den bort efter en viss tid?
  • Försökermedivf
    pixie78 skrev 2020-02-06 13:42:12 följande:

    Fråga till er i långa protokollet!

    Har någon gjort långa protokollet med enbart Synarela+Menopur och ingen Orgalutran eller motsvarande? 

     

    Gör första rundan IVF i Helsingfors och har tagit Menopur i 6 dagar (+ Synarela i  ca 3 veckor). UL idag visade många blåsor då jag är lättstimulerad Ska fortsätta med Menopur och göra nytt UL om 4 dagar. Har inte fått nåt recept på Orgalutran, bara på Ovitrelle. 

     

    Förra gången gjorde jag korta protokollet i Uppsala och fick då ta Orgalutran innan äggplocket för att jag som förstod det öka på mognaden på äggen. Sen blev det frys inför äggplocket pga risk för överstimulering så tog ingen Ovitrelle.

     

    Hur har ni andra gjort i långa protokollet?


    Jag får också Synarela, Menopur och Ovitrelle.

    Började idag min tredje omgång på detta upplägg. Första omgången för ett antal år sedan fick vi en son så vi bad om att få just detta upplägg även till syskonförsöken :)
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-02-11 15:35:31 följande:

    Är det spraystart för dig nu i dagarna? Håller tummarna för en snabb nedreglering! Nu ligger jag bara lite före dig, Menopurstart imorgon.


    Ja nu är jag igång med spray, började i söndags. Äntligen!

    Hur tycker du det har gått med Synarela? Fått jobbiga biverkningar?

    Skönt att du är igång med Menopur, nu närmar det sig äggplock :)
  • Försökermedivf
    Patronsaint skrev 2020-02-13 15:19:55 följande:

    Tydligen får man bara brev om det är totalfrys så då ringer dom inte. Men man är ju nyfiken på hur det går.

    Har ni andra haft väldigt ont efter äggplocket länge? Kan inte sitta ner och knappt gå.


    Jag har väldigt ont samma dag men dagen efter kan jag jobba. Dock så blev jag inlagd på sjukhus i två dagar vid mitt andra äggplock pga extrema smärtor. Det hade uppstått blödningar som på något vis orsakade så mycket smärta att jag svimmade bara jag rörde mig i sängen. Fick maxdos morfin och inte ens det hjälpte. Menar verkligen inte att skrämma dig för jag lovar att du hade märkt vid det här laget om det var så :) men vad jag har förstått så kan man få blödningar i varierande grad som kan göra väldigt ont och det ska vara ofarligt. Två dygn efter plocket var jag i princip återställd så hoppas att du mår bättre i morgon!
  • Försökermedivf
    Anonym (Kanel) skrev 2020-03-26 21:39:20 följande:

    Jag blev tillsagd att föra sprutor till apoteket, inte bland vanligt skräp..


    Samma här, jag skulle helst be om en särskild gul burk från apoteket att lägga dem i och sedan lämna in.
  • Försökermedivf
    Anonym (Hej) skrev 2020-06-25 11:31:52 följande:

    Hej! Jag behöver få lätta på mitt hjärta lite och kanske för lite hjälp och stöd från er. Gjorde i veckan mitt 3:e ivf. Då bytte vi ut allt från Gonal f till Menopur dos 150. Och tog sist en spruta som skulle göra så att mina ägg mognade.

    Jag har aldrig fått tillbaka något ägg alla har varit omogna.

    Ivf 1: 3 ägg en delade på sig sen slutade den Gonal f dos 100. Korta protokollet

    Ivf 2: 8 ägg alla omogna Gonal f 125 sedan minskade med 115. Korta protokollet

    Ivf 3: 14 ägg alla omogna. Menopur 150 körde spruta i typ 11 dagar!

    Hur ska man göra?? Finns det hopp för mig eller vad ska jag ta mig till? De pratade om äggdonation någon med den erfarenheten?


    Jag har också haft en hel del omogna ägg (har alltid kört det långa protokollet med nässpray och sedan Menopur 450 i 12 dagar). Blev en enorm skillnad när vi på de två senaste försöken ändrade till att ta dubbel dos Ovitrelle. På senaste försöket blev det till och med 4 som klarade sig till frysen.
  • Försökermedivf
    Dhalia skrev 2020-09-11 15:37:19 följande:

    Vågade mig på ett CB test igen och fick nu 3+ med eftermiddagsurin är i v6+4 nu :)


    Hej!

    Det var jag som hade skrivit i den andra tråden om långsam stegring.

    Vad skönt att du också fick 3+ till slut! :)
  • Försökermedivf
    Dhalia skrev 2020-09-16 07:38:17 följande:

    Ultraljud idag och är såå rädd att det ska gå dåligt. Får gå själv också så känns jobbigt men sambon väntar i bilen... fy den här oron


    Tänker på dig och håller tummarna!

    Man blir verkligen spyfärdig av oro. Skönt att din sambo kan följa med och vänta utanför.
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet