• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Malicon skrev 2020-06-30 17:33:37 följande:

    Hej,

    Vet inte riktigt vad jag vill få ut av att gå med här. Lite gemenskap kanske. Har gjort en IVF och fick ut fem ägg varav tre befruktades. Ett embryo sattes in på dag 2 men blev inget, det andra klarade sig inte och det tredje gick till frysen. Blastocysten från frysen sattes in innan midsommar och idag var min testdag - negativt. Pga Corona och semestrar får jag ingen tid förrän i september. Då har vi försökt i två år.

    Första gånget var väldigt tung, den här gången känner jag mig bara tom. Misslyckad för att min kropp inte kan bli gravid. Misslyckad för att jag inte kan ge min man ett barn. Så jävla patetiskt, barnet är ju vårt såklart, men känner ändå skuld mot honom.

    I allt det här känner jag mig så himla ensam. Och orättvist behandlad. Varför händer det här mig??


    Skickar lite pepp inför ett nästa försök!! Försök att njuta av sommaren till september!, finns ändå inget att göra nåt åt det just nu. Jag lyssnade lite på ivf hypnos innan å medans ivf, tyckte de var skönt. Förstår att du e ledsen. Det är inget som händer just dig, utan alla här i gruppen på olika sätt. Vi är krigare å inga offer!, vi klarar detta och fått chansen till ivf.. om det inte funkar får man ta nästa steg, men inte än för dig :) Ge inte upp å försök få in glädje fast de känns skit. Kram! Du klarar detta!!
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-07-01 12:45:21 följande:

    Inte aktuellt i min region att göra NIPT före KUB så det blev lite dumt med tiden för mig. Har du möjlighet att få NIPT tidigare så gör det absolut. Här vill de invänta KUB-resultatet först.


    Jag gör nipt privat å betalar själv, vill ha allt svart på vitt från början, för mig känns det lugnande å skönt oavsett resultat så jag tycker det är värt :)
  • Anonym (Funderare)
    lillalillas skrev 2020-07-01 16:36:40 följande:

    Tack! Jag såg också hjärtat <3 Finaste jag någonsin sett. Jag är så lycklig!


    Åhhh stort grattis!!! så underbart!
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-07-01 17:31:49 följande:

    Tro mig, jag förstår precis! :)


    Jaa, jag kan tänka mig det! Skönt att allt såg bra ut nu :)
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-07-02 14:00:34 följande:

    Jag har sett många NIPT-svar, trots att jag inte gjort det själv, är det något särskilt du undrar över..? :) I princip får man ett ja/nej-svar för trisomi 13,18 och 21, och är det ja så ska man kolla på fvp ännu för det kan vara falskt. I praktiken har jag sett att det står 1/20.000 risk, det anses alltså negativt. Sedan kan man få veta könet om man vill, 99% säkert.


    Ja va bra! Ja jag undrar hur det ser ut liksom, att det bara ja och nej? Har en vän där de ringde, men kanske bara om de visar dåligt?! För man får inga siffror som med kub? Har hört att nipt ska va 99,6-99,8% säkert. Så om man får dåligt på det så har man bara nån promilles chans att de ska visa nåt annan på moderkaka/fvp. Och hur får man reda på könet?, alltså menar...kanske inte vill veta det över datorn utan som en överraskning. Kan man välja att få reda på det senare eller en extra knapp eller så?! Haha.
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-03 20:38:05 följande:

    Det är 99% säkert vid bra resultat (låg risk) men endast 80% om det visar en avvikelse (hög risk). Därför måste avvikelsen bekräftas med ett invasivtprov. Sen är det mest säkert för DS och lite mindre säkert för könskromosomer.

    Från en som nervöst väntar på sitt NIPT-resultat just nu.


    Okej okej! Tack! Gjorde ni nior före kub?

    Lycka till nu!! Håller tummarna!
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-07-04 00:51:14 följande:

    Exakt hur svaret ser ut beror på Var du gör det. En del får brev hem, i en del står bara ?resultatet visar att fosterprovet var normalt? , andra jag sett får svaret ?normalt, sannolikhet <1/20000? vilket anses vara negativt, det står svar på vit ?sannolikt ppjke?, andra läser kromosomsvaret på nätet genom att logga in, och då kan man ha en skild knapp ?visa kön? som man kan klicka på om/när man vill. Kolla upp med den klinik/ställe du tänkt anlita och fråga dem exakt hur de delger resultatet. Ett negativt svar (inga kromosomfel) räknas som säkert, ett positivt kan vara falskt positivt. Inget kan man ju få helt säkert här i livet men NIPT anses ju väldigt säkert, fvp innebär en missfallsrisk kring 0,5% om jag minns rätt så inte heller det är 100% ?säkert?.


    Okej tack för svar! Då vet jag! :)
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-04 21:47:45 följande:

    Ja, NIPT v. 11, före KUB. Jätteläskigt för att jag är 40, så sannolikheten för någon kromosomavvikelse är typ 1:30.

    Håller tummarna för dig med!


    Tack! Jag gör det på onsdag, också v11. Förstår!, vet du när du får svar? Å vad du ska göra med svaret?
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-05 20:38:12 följande:

    Jag bör få svar senast tisdag. Tyvärr lutar det åt avbryt om det är en avvikelse. Ev. fundera lite om det är "bara" Turners eller Klinefelters.


    Okej!, nervigt! Vi tänker lika.
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-05 22:29:11 följande:

    Ja, precis. Men om NIPT indikerar något så är det ju hög risk att det stämmer iom åldern.

    Vi har inte heller gjort KUB så kan inte veta säkert om nackspalten osv. När vi gjorde UL inför NIPT sa hon att den inte är tjock men man inte kan mäta den i vecka 10+2. Jag tycker själv att jag inte ser något näsben i de videor vi fick, men det är för tidigt för det också.

    Om jag ska gissa så har jag hellre låg hcg än hög den här gången (har ej mått illa alls o.s.v.), vilket ökar sannolikheten för de farligare trisomierna.

    Men nog snackat, jag inser att jag inte bör göra något gissnings-KUB-test här hemma baserat på symptom och ultraljudsfoton, utan det är bättre att vänta på NIPT :)


    Vad menar du med hellre låg hcg? Och vad ökar sannolikheten för de farligare trisomierna?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet