• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    AndraSladdis skrev 2020-07-09 12:50:59 följande:

    Ja, precis. Barnmorskan pratade om provhanteringen, att det kanske inte var väl blandat eller något, men jag undrar om de egentligen heller vet vad meddelandet betyder. Bara att vänta, oavsett. För att göra det värre så är väl spökveckorna här och nu har jag ännu mindre symptom. 

    Hoppas det går smidigare för dig!


    Nää säkert så vet de inte heller. Ja bara vänta å se, stackare! Man tror man ska vänta ett tag sen får man vänta dubbelt så länge på ändå ett så nervöst besked. Usch. Symptom eller ej!, spelar nog ingen roll! Man läser ju allt möjligt! :) håller tummarna!
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-09 12:50:59 följande:

    Ja, precis. Barnmorskan pratade om provhanteringen, att det kanske inte var väl blandat eller något, men jag undrar om de egentligen heller vet vad meddelandet betyder. Bara att vänta, oavsett. För att göra det värre så är väl spökveckorna här och nu har jag ännu mindre symptom. 

    Hoppas det går smidigare för dig!


    Och när hade du bf? Drygt en vecka innan mig va?
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-09 17:40:48 följande:

    Jag har 24/1 (eller enligt senaste dateringen 26/1). När har du?


    Okej!, nära! Den 31/1 eller 1/2, de säger lite olika :)
  • Anonym (Funderare)

    Blev uppringd idag ang nipt. Inga avvikelser, Känns så skönt! Nu väntar vi på brevet där de står kön, inte bestämt hur/när vi ska öppna det :)

    Hur går de för er andra? Andra sladdis, har du fått göra nytt nipt? När väntas svar?

  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-15 18:53:16 följande:

    Vad skönt! Nu kan du slappna av och njuta av graviditeten.

    Jag gjorde NIPT förra onsdag (samma dag som du?) men återigen inte fått svar inom fem arbetsdagar som de lovar. Återigen har Vasamamma precis noll koll på varför mitt prov är försenat (lika förvånade som sist) och ingen förklaring till varför analysen misslyckas. 

    Med detta resultat så ångrar jag mig verkligen att ha gjort NIPT. Tanken var att få veta tidigare än KUB. Nu har det inte gjort något annat än förlängt pinan med två veckor, eftersom jag ändå måste vänta på KUB och efterföljande invasiva prov.

    Har KUB i morgon. Just nu känns det som ett första steg framåt. Det syns ofta avvikelser redan nu om man har T18/T13, så jag kommer att få se snart vart det lutar. Jag önskar såklart innerligt att det är bra, men när tiden går så känner jag starkt att jag vill veta nu, hur det än ligger till.

     

     

     


    Ja nu kan jag njuta mer, har ju kub ultraljudet kvar...där kan ju andra saker dyka upp.

    Men va konstigt! Du ringde dit idag? Jag tycker du ska be/kräva pengarna tillbaka eftersom det här var ju inte syftet, och du blir ju mer orolig. De står ju på hemsidan 5 arbetsdagar. Försök iaf med det.

    Ska du säga till kuben att du inte fått svar på nipt, kanske kollar nogare då?! Äsch de ska väl kolla lika noga ändå. Då gör du blodprovet för kub efter?, hoppas inte de blir problem med det också. Kanske du kan ringa direkt till nipt labbet å höra vad det är som dröjer?

    Hoppas det går bra imorgon! Önskar dig all lycka till och jag håller tummarna!!
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-16 18:57:37 följande:

    Tack. Jag fick 1:5 risk för T13/T18 på KUB. (Bara 1:1000 för DS).

    Helt pga blodprovet drog upp risken, ultraljudet var normalt och nackspalten 1.6mm.

    Eftersom att få uteblivna NIPT-resultat också drar upp risken för just T13/T18 så känns det helt kört.

    Vi har bara gått på stan hela dagen, sambo fick bestämma vart vi gick, jag ville inte gå hem. Känner bara tomhet.


    Men åhhhh!!! :(

    Fy så jobbigt!! , så både 13 å 18 var 1:5 ? Fyy, kan just nu inte tänka hur de skulle kännas. Men de fick iaf ett resultat på blodprovet, sa de nå mer?

    Ja okej, visste inte att uteblivna nipt drog upp risken.

    Åhh vet inte va jag ska skriva :/ går du vidare med fostervatten/moderkaka nu?

    Jag hoppas å håller tummarna! Det är fortfarande mer chans att de inte är nåt eller hur?

    Kramar
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-17 12:52:46 följande:

    13 och 18 är ett kombinerat resultat, de kan inte göra skillnad på de två i KUB. Jag vet inte hur blodproven låg, de kunde bara göra ultraljudet och inte se det. 

    Vi fortsätter med moderkaksprov på måndag. Det känns som att det här kan ev. bli en utdragen process där man ev. vill bekräfta svaret på moderkaksprovet med ett fostervattensprov, eftersom fostret inte visade några anatomiska avvikelser förutom att vara 3-4 dagar litet i storlek. På måndag vet vi mer.

    Jag tänker redan framåt på om vi vågar fortsätta med IVF efter detta eller inte. Vi har ett paket så vi kan göra något försök till, men vågar man ta risken att vi får kromosomavvikelse och sen abort en gång till. I Sverige kan man inte göra kromosomanalys av embryon. Dessutom får vi extremt få ägg. Det blir en diskussion med kliniken. Men först gå igenom den här långdragna processen. 


    Jaa jag förstår precis tankarna kring om man vill fortsätta i Sverige då, tycker de är dåligt att de inte kan göra den analysen från början när man ändå gått igenom så lång process.

    Hoppas de går bra imorrn! Skickar hopp å styrka till er. <3
  • Anonym (Funderare)
    lillalillas skrev 2020-07-20 11:02:02 följande:

    Så skönt att inga avvikelser hittades! :) Har du gjort kub nu också?

    Jag börjar bli så sjukt nervös inför torsdag då jag ska på ultraljud och sedan NIPT på fredag. Som ett trollslag försvann allt mitt illamående i lördags när jag gick in i v 11... Det står i appen att illamåendet kan minska men känns så konstigt när jag mått så fruktansvärt dåligt i fyra veckor och nu inget. Hoppas allt står rätt till där inne <3


    Ja jag har läst på många ställen att de e vanligt att de går över vid v11 speciellt. Men jag har ju aldrig mått illa å alla symptom förutom flåset försvann för mig i v8. Det står säkert rätt till där inne :) jag ska göra kub ultraljudet på torsdag! Är de det som kallas nupp? Har du gjort nåt kub blodprov?
  • Anonym (Funderare)
    lillalillas skrev 2020-07-23 19:33:26 följande:

    Idag fick vi se den lilla på ultraljud inför NIPT imorgon och allt såg bra ut! Är i v 10+5 men mätningarna visade 11+1 men det sa hon inte gjorde något och lite större är alltid bättre än mindre. Häftigt att se att den rörde sig! Är så tacksam att min sambo fick vara med på ultraljudet och se allting också! Framöver kommer han inte få följa med till barnmorskan men på Crocus gick det bra att han var med. Vill verkligen rekommendera Crocus, så proffsiga och trevliga!

    Ang mitt illamående så har det kommit tillbaka men bara på kvällen, härligt att kunna äta frukost nu igen i alla fall!

    Jag har mitt inskrivningssamtal på måndag så jag antar att jag gör allt sånt då eller någon dag efteråt. :) Hur gick kub idag för dig?


    Men åhh så härligt att allt såg bra ut! Ja bättre än tvärtom. Såå skönt! Va härligt att han fick vara med!, jag tror de blir mer verkligt för dom då.

    Åhh idag gick de bra! 1:20000 på alla. Det var sån lättnad ändå! Visste ju att det var bra i och med nipt men ändå att man fick se den sprattla lite lätt å hjärtat. Och hen var en dag längre än befruktningen så de gjorde ju inget heller. Sån lättnad! Man får se hur länge det håller i sig nu då men ska försöka sitta lugnt i båten ett tag nu :)

    Lycka till på måndag också! :)
  • Anonym (Funderare)
    AndraSladdis skrev 2020-07-19 17:06:03 följande:

    Vi gjorde ingen kromosomanalys. Och nej, inga missbildningar eller kromosomfel i släkten. Antar att det beror på min ålder och äggkvalitet. Vi har redan en frisk tonåring tillsammans. Många tidiga missfall beror också på kromosomfel, vi hade bara otur som skulle få just detta kromosomfel som klarat sig längre. (Om det blir bekräftat vill säga.)

    Tack för styrkekramen, den behövs.


    Hej, hur har de gått för er?

    Tänker på dig!

    Kram
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet