• Anonym (Funderare)

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Astrid40 skrev 2020-05-14 12:50:09 följande:

    Grattis till plus! :D

    Hugg i magen kan bero på ligamenten och äggstockarna. Jag har haft en del sånt. Dagen innan mitt vul nu högg det till som tusan vid ena sidan men fostret mådde ju bra ändå :)


    Hehe inte plus än...satte ju in ett tvådagars igår! ;)
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-14 15:01:38 följande:

    Jo men du har förstorade äggstockar efter behandlingen som påverkar ligamenten :)


    Okej tack! Verkligen vaknade av hugg...usch!
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-14 15:01:38 följande:

    Jo men du har förstorade äggstockar efter behandlingen som påverkar ligamenten :)


    När tog du gravtest?
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-18 21:56:29 följande:

    Håller helt med dig. Jättebra att det finns privata alternativ, det skapar konkurrens och en vilja att vara bäst inom sitt område och driver därför också utveckling framåt! All vård kostar jättemycket pengar och vi i Sverige är bortskämda med fin skattefinansierad vård, även ibland med privata aktörer som har avtal med landstinget. Vi tycker att det är dyrt men det är ju faktiskt vad det kostar om det inte finansieras med skattemedel. Besök på sjukhus/specialistläkare kostar egentligen typ 3-3500:- så vi betalar ju bara en bråkdel :)

    Men för att balansera skattemedlen lite så att fler skulle få ta del av chansen att få hjälp med ivf etc (vi alla som jobbar betalar ju trots allt skatt) skulle man kanske skapa riktlinjer för hur många återföringar som ingår i ?ett? försök. Det vore mer rättvist.


    Tycker också som er och också funderat en del på det.

    Går också privat pga att jag fick missfall efter 1,5 års försök...då är man tvungen att försöka ett år till för att få hjälp av landstinget..så vi har försökt över 2 år och bestämde oss att gå privat istället för det tär så mycket.

    Tycker vården har brister gällande missfall och priserna...

    Ett straff att få missfall och sen priserna där jag tycker ett försök ska vara samma som för landstingets ett försök.

    Ville bara flika in :)
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-18 22:43:13 följande:

    Ja det kan jag hålla med om, så som Astrid ochså skriver, det är landstingets försök som borde ändras... Ett försök borde vara samma för alla, inte 10 försök för en och ett för en annan, beroende på hur många ägg man råkar få till frysen... Att försöka införa landstingets ?ett försök? på privata kliniker funkar ju däremot inte alls, eller så kostar ett försök privat i framtiden 75000... Då betalar jag hellre insättning per insättning :D

    Och det där med att ?straffas? för missfall, eller att om man bott utomlands måste man vänta två år innan man får ivf via landstinget, oberoende av ålder eller hur länge man försökt. Känns inte rättvist. Och de som får ägg i frysen hos landstinget betalar väl en hel del mindre för att återföra dem än de som gör samma på privata...? Inte helt säker men det känns också lite skumt, landstinget hjälper med första barnet men bidrar dessutom till andra barnet men bara för vissa. A ja, man blir bara avundsjuk av att fundera på allt detta... ;)


    Ja jag vet inte vad som borde ändras men en sak är säker är att det inte är rättvist och det är helt okej att vara avundsjuk! :)

    Tror frysta från landstinget ingår i försöken...så alltså gratis..medans privat som ni skrev ca hälften av ett ivf-försök.

    Ja syskonförsök, varför bidrar dom till vissa? Hur ser det ut?

    Ruvardag 6 här med ett 2 dagars...

    Nån som är runt samma?

    Och grattis till era graviditeter! :)
  • Anonym (Funderare)

    Idag fick jag hem brevet om de kunde frysa nån. De kunde frysa en av tre. Känner mig lite down...men borde vara glad!? Men vet inte hur jag ska reagera på det här. Har det gått bra för er att få till frysen? Rd 7 idag av 2 dagars.

  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-20 15:57:19 följande:

    Var glad! Många får ingenting i frysen och behöver börja om om det inte tar sig! :)


    Jag försöker tänka positivt! Fan vilket limbo man är i. Haha! Tack för peppen!
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-20 17:05:53 följande:

    Ja jag vet, varit där närmare 15 ggr själv, en dag lyckas det! :)


    Ja du vet känslan! Vilken vecka var du i ?:)
  • Anonym (Funderare)
    Astrid40 skrev 2020-05-20 17:10:40 följande:

    Jag hade 3 befruktade. 1 fick jag tillbaka och 1 klarade sig till frysen. Jag var också lite nere när det inte blev fler ägg men jag hoppas att det är ett guldägg som ligger och väntar och att det klarar ev upptining. Det ägg jag fick tillbaka har ju funkat fin-fint så här långt :D


    Ja! Grattis! I vecka 10 va? Jag hoppas det är samma för mig! Man behöver ju bara ett guldembryo. Istället för att tänka ?tänk om det inte funkar? så kan man tänka ?tänk om det funkar? det känns mycket bättre att tänka så iaf :) svårt! Man brottas med tankarna fram å tillbaka!
  • Anonym (Funderare)
    Anonym (Kanel) skrev 2020-05-20 17:31:25 följande:

    Vecka 13...känns som igår man gjorde testet och var livrädd för blödning och att strecket blir svagare igen. Nu vågar man småningom andas igen och kanske börja berätta för folk.

    Och Astrid, vi gjorde ju femtielva ivf och så plötsligt lyckades det på färskåterföring. Fick en i frysen med samma (och hade också hoppas på många fler i frysen då man läser om nån annan som fått typ fem i frysen...;).), satte in den i mars och räknade med att göra femtioelva nya ivf under de kommande åren.... Och så tog det sig!?!? Så om allt går bra var det från ett och samma plock, trots att vi gjort massvis med försök innan. Mysterium....


    Åhh vilken lycka!! :D

    Plötsligt händer det!
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet